Wat vinden wij van deze kleur op de 3 Touring?

Auteur: , 20 Reacties

Het ene grijs is het andere niet.

Veel autoliefhebbers houden van een kleurtje op hun auto. Grijs valt daar dus vaak niet onder. Het is een kleur die veel mensen kiezen vanwege de praktische eigenschappen: het misstaat niet, het is makkelijk schoon te houden en je restwaarde blijft behouden.

Kijken we naar de BMW 3 Serie catalogus, dan zien we dat er veel mogelijk is qua grijstinten. Zo kwamen wij deze BMW 3 Serie Touring tegen op de beursvloer. Nu hebben we al een proefrit gemaakt met de nieuwe 3 Serie Touring. Wat @Wouter zijn bevindingen waren kun je in dit artikel lezen.

Dit exemplaar is gespoten in de kleur Dravitgrau. Het is een bijzondere lakkleur, daar het geen standaard grijs is. Er zitten wat gele, gouden en groene schakeringen in, wat de auto een chique voorkomen geeft. Je zou denken dat het een speciale Individual lak betreft, maar niets is minder waar. De kleur is net zo duur als elke andere metallic lak. Altijd doen dus als je geen kleurtje mag leasen, maar wel iet aparts wil. Tot zover de AB smaakpolitie.20 reacties

Het is gewoon standaard leasegrijs, en zo’n kleur zal volledig opgaan in het gemiddelde Nederlandse wagenpark.
Altijd moeilijk als de auto op een beurs staat. Buiten komt het wellicht beter tot zijn recht.
Welke kleur?
Wat mij betreft toch nog te grijs maar is een leuke afwisseling op de 49 andere tinten grijs die ze normaal hebben!

Vond de kleur “Champagne Quartz” dan mooier om te zien!
@ds3thp: eens, is ook mooier. Ik heb dat gehad maar wel tegen meerprijs en deze nieuwe kleur heeft geen meerpijs t.o.v. metallic.
@imarinos: jawel hoor, Dravitgrau kost je gewoon €1995,- extra terwijl een “normale” Metallic kleur je €1295,- kost.
Ik vind het best een fraaie grijze kleur. Ik ben benieuwd hoe het er uitziet als de zon er op schijnt.
@viezefreddyw: Dan is het een fraaie kleur. Maar op een wat grauwe dag en niet sprankelschoon lijkt het echter nog het meest op Klikograu.

Wintervelgen en zwarte nieren zijn wat dat betreft een mooie combinatie.
Zet maar over 5 jaar voor de deur, graag de 318iA !
Tussen “mwah” en “aardig” in. Persoonlijk vind ik de Komo-vuilniszak grijs van Audi mooier en aparter
@drsjeroen: gelukkig heeft iedereen een mening. Ik vind dat ‘Komo’ grijs heel goedkoop staan dus niet mooi.
Prachtige kleur. Goede combi met de getoonde velgen ook. Zet maar voor de deur, als 330dA aub.
Heb deze kleur besteld. Is in het echt toch een stuk fraaier dan op de foto vanwege de gloed van de genoemde bijkleuren die je nu niet ziet. Ik vind hem met die chrome accenten te anoniem dus heb gekozen voor een zwarte grill, zwarte velgen en shadow line (wat hier ook op zit mbt de ramen). Dan ziet dat grijs er echt anders uit.
De kleur die ik gekozen had in de configuratie… Is in de Belgische configuratie wel een individual kleur
@xjs678qr: is volgens mij Mineralgrau
@xjs678qr: laat maar, is precies andersom. Je hebt gelijk. Mineralgrau is in BE mogelijk, Davitgrau is individual (zoals je al zei).
Ik vind dit een hele mooie kleur. Denk echter dat je hem waarschijnlijk veel gaat zien op 3 series. Dan is het leuke er al weer van af
“De kleur is net zo duur als elke andere metallic lak. Altijd doen dus als je geen kleurtje mag leasen, maar wel iet aparts wil.”

Niet juist, deze kleur kost je 1995 ipv 1295 voor een metallic lak. Voor hetzelfde geld heb je ook Tansanit Blue II die ik (persoonlijk) mooier vind. Ik wacht met spanning af op foto’s van de 3 Touring in Portimao Blue maar ben bang dat ik voor het eerst zie als ik mijn nieuwe auto ga ophalen..
Vind het niks speciaals.
Grijs is en blijft gewoon grijs, ook al betaal je er 2 ruggen voor…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).