We fotografeerden de Toyota Prius vanuit elke hoek

Auteur: , 49 Reacties

En hoe veel foto's we ook maakten, het blijft een eigenaardig vormgegeven auto.

Prius van alle kanten

Eigenlijk is recht van voren nog de beste kant van de Prius. Vooral recht vanaf de zijkant is het net alsof de voor- en achterkant van twee verschillende auto’s komen. De voorkant Prius, de achterkant Mirai. Driekwart van achter is de nieuwe Prius op zijn vreemdst, met dat gekke lage achterruitje en bizarre achterlichten.

We snappen dat Toyota met het ‘bijzondere’ uiterlijk de nadruk willen leggen op het verschil in techniek tussen deze hybride en conventionele auto’s, maar het resultaat is dat de discussie steeds maar weer over het uiterlijk gaat. Aan de andere kant, is de techniek nog wel écht zo vooruitstrevend als toen de eerste Prius in 1997 het licht zag?

Zo is de Prius ook in zijn vierde jasje nog altijd niet standaard een plug-in hybride. Niet nodig volgens Toyota, omdat de nieuwe aandrijflijn van zichzelf al een stuk zuiniger is, met name op de snelweg. Zo zou de thermische efficiency van de benzinemotor ruim 40 procent bedragen, een absoluut record, aldus Toyota. Ze claimen dan ook dat de nieuwe Prius de zuinigste full hybrid zonder stekker is. Hoe zuinig precies houdt Toyota nog even onder de pet. Overigens is het de eerste Toyota die staat op het nieuwe en modulaire TNGA-platform van de Japanners.
49 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Kek karretje.

Zal hier wel weer afgebrand worden, hij gaat immers nooit stuk, vebruikt geen olie en is niet van foute Germaanse komaf.
@kylian: Alleen heeft hij de vormgeving van een gesmolten plastic broodtrommel.
@kylian: Tja, over smaak valt te twisten, maar het spijt mij te zeggen dat die van jou niet zo ontwikkeld is OF… Specsaveres is misschien een optie voor U…
@venividivici: Blijkbaar is “Specsaveres” ook een optie voor U…aangezien het “specsavers” is ;)
@redbeams: Och god… ben jij er zo een die gaat zitten toucheren op 1 letter ja? Zielig!
@VeniVidiVici:
Gelijk heeft hij, als jij het als stoere internet held probeert om iemand met een andere mening dan de jouwe op zo’n lompe manier af te zeiken dan is het handig om dat foutloos te doen.

Anders kan je zo’n reactie terug verwachten. Ik had hem ook gelezen maar vond hem symboliserend voor je niveau.
@redbeams: Maar blij dat je het ziet… trapt tenminste nog iemand in de expres val 😜
@kylian: over ‘foute komaf’ gesproken, de Jappen konden er destijds ook wat van..
@kylian: moest er even aan wennen maar als geheel best geslaagd.
Eigenaardig? Lelijk bedoel je
@srthellcat: dit is niet meer gewoon lelijk… Hier moet een nieuwe naam term voor verzonnen worden
Maakt niet uit vanuit welke hoek je het bekijkt, het blijft een lelijk ding…
Ik hou er niet van.
Is de Prius niet gewoon overbodig naast de Auris Hybride? Bijna net zo zuinig en een stuk minder afschuwelijk (nee, nog steeds niet mooi). En voor de echte milieufreaks hebben ze de Mirai. Wie koopt dit nou nog?
Zo lelijk, dat ik hem oprecht cool vind!
Not my piece of car.
@clarkson: cup of car bedoelde ik aka warhoofd
Vanuit iedere hoek een lelijk hok
Ik zie hem toch liever gecamoufleerd…
@persian1: onder een blok beton vind ik ook wel oké..
Dit ding krijg je met een hamer niet lelijker geslagen.
Mooi geworden! Al helemaal zo in het rood
Wat een lelijk hok weer. Wie gaat dit nou kopen?! Groenlinks zeker….
@730ld: die meneer boven u, haha
Het artikel zegt dat ‘ie er recht van voren het beste uitziet, laat die foto nou net ontbreken in de gallerie..
@peidur: ik wilde net zeggen :P haha idd
Ik zie dit toch veel liever dan die grijze muizenbak Auris.
Zo op de foto’s lijkt de achterzijde niet helemaal mooi bij de voorkant te passen, maar dat kon in het echt nog wel eens meevallen. Ik vind zelf de achterzijde wel geslaagd. Die doet een beetje aan Citroën denken. Misschien niet een ontwerp dat heel makkelijk op het netvlies ligt, maar tenminste wel eigen.
In mijn vorige leven Prius gereden, de voorgaande generatie. Dat reed best lekker, en ik raakte gewend aan het uiterlijk. De dag dat ik zal wennen aan dit monster zal hopelijk nooit komen, dan is namelijk mijn smaak ernstig aan het degeneren…
Tja de Multivla verdwijnt langzaamaan van ’s Heren wegen. En daar moet vervanging voor komen. Gelukkig worden er nogal wat lelijke hokken ontworpden, daardoor vallen de Giulia’s straks beter op.

@kylian: en @shenkie: Die Giulia is van Italiaanse komaf, ook fout in WO II. Maar dat is ook al weer meer dan 70 jaar geleden.
Al draagt een zal een gouden ring, een Prius blijft een lelijk ding
@obispoil: een aap dus (autocorrect)
Zelfs als liefhebber van extravagante lijntjes vind ik het een bizar ontwerp
Echt zonde. Iedereen weet tegenwoordig wel dat een prius een hybride is, het ‘kijk ik rijd hybride’ uiterlijk is nu alleen maar veel erger geworden. Techniek zal ongetwijfeld goed zijn, het is alleen vreselijk verpakt.
Gat-ver-damme.
Lexus belde: er had nog wel een hoekje tussen foto 2 en 3 gekund
van elke kant even lelijk
Ik heb een traantje gelaten.
Ach ja, ondanks dat hij te lelijk is om op te schijten, is het wel meteen duidelijk welke auto dit is, en wat deze auto kan. Dat is ook een prestatie.
Eigenlijk vind ik hem best wat hebben
Ik snap nooit waarom dit soort auto’s zon ongewoon uiterlijk moeten krijgen. Deze techniek kan toch ook in een leuk jasje worden verpakt. Dan zijn veel meer mensen blij!
Zonde van mijn pixels…
Het grappige is dat ’t ontwerp nog niet eens zo overdreven lelijk is, maar de verhoudingen kloppen domweg niet!
Misschien dattie van bovenaf wel meevalt? Ik heb iig geen trek meer in mijn ontbijt, bedankt hoor
Toch heb je er weinig aan. Met deze prius mag je niet bij de laadpalen parkeren. Dat zou voor mij wel eens een reden kunnen worden om een ev of phev aan te schaffen. Je kan tegenwoordig overal voor de deur parkeren met die krengen. En ik kan met mijn zelfontbrander een stuk gaan lopen.
Ik vind het echt een lelijk ding
Hoe meer ik hem zie hoe meer bijzonder hij is, lijkt aan de achterkant op een haai…
Heel futuristische auto. We zullen er aan moeten wennen dat de ontwikkelingen meer en meer uit het verre oosten komen en de VS en europa steed minder de toon zullen zetten…
Dat de europese automakers nog met alleen fossiele brandstoffen en dieselgate bezig zijn helpt wel bij het achterop raken in race…
Daarbij moet wel bedacht worden dat de Europese auto industrie grootdeels in handen is van olie gerelateerde OPEC bedrijven die natuurlijk het liefst hun olie duur blijven verkopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).