Ford Edge: eindelijk klaar voor Europa

Auteur: , 17 Reacties

Maar is Europa ook klaar voor de Edge?

Eindelijk, omdat de concept al in 2013 klaar was, terwijl Amerika de Edge vorig jaar al kon rijden. Volgens Ford is de Edge het derde hoofdstuk van het uitbreidingsplan van het Europeese SUV-assortiment. Dus. Volgens ons is het de tweede generatie van een op-en-top Amerikaanse SUV die het merk met enige subtiele verschillen nu ook in Europa wil slijten. Deze Edge moet helpen om het streven te halen om in 2016 200.000 SUV’s te verkopen in Europa, twee keer zoveel als in 2013. De Kuga en de Ecosport zijn overigens de eerste twee hoofdstukken, mocht je bij het begin willen beginnen.

Voorlopig kun je alleen dieselen in de Europese Edge en wel met een 2.0 Duratorq met naar keuze 180 of 210 pk. Die eerste is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, de krachtigste van de twee doet het met een automaat met eveneens zes verzetten. Het verbruik bedraagt in beide gevallen 5.7l/100km, wat neer komt op 149 gram CO2 per kilometer.

Standaard beschikt de Edge over AWD, waarbij het volledige koppel kan worden geleverd op één van de assen. Onder normale omstandigheden zal de Edge dan ook vooral een voorwielaandrijver zijn, maar mocht het nodig zijn dan kunnen ook alle aandrijfkrachten naar de achterwielen. Een akoestische voorruit en antigeluid om motorlawaai tegen te gaan zijn standaard, dus het beloofd een stille boel te worden aan boord. Productie begint eind van dit jaar.17 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Cool als in koelkast ..

Wit als in zanussi ..
Wordt natuurlijk helemaal niks met de Europese/Aziatische concurrentie..

Veel te hoge uitstoot en een (naar mijn menig) pittig lelijk uiterlijk.
Ik vind het jammer dat ze dat paino zwarte dashboard niet meer gebruiken. Het is zo wel wat strakker, maar… bij zo’n (amerikaanse) auto mag er best wat glimmen van mij. Voor de rest is het exterieur natuurlijk super! Dit is toch veel beter als wat die japanners laten zien op dit moment?!
Vind de voorkant nog wel wat hebben, maar de rest…
Tja, de zoveelste SUV. Niet spannend, maar prima voor wat oudere mensen met een caravan lijkt me.
Stond een paar maanden geleden al bij de dealer; http://www.autojunk.nl/2015/06/nieuwe-edge
@thomcarspotter: Kijk een snaar de montagepunten voor de kentekenplaat aan de achterzijde, da’s niet voor een Europees formaatje platen. Ergo: USA-import.
@dizono: ah, right. op die manier, okey foutje :)
@thomcarspotter: Grappig ik vind hem op jouw foto Europeser overkomen zonder de verchroomde grill en nog wat andere details. Ook doet een kleurtje hem beter dan wit zoals op de beurs
@reistje: ik vind ‘m niet zo zeer europeser, maar wel een stuk mooier. En dat terwijl er alleen maar wat chroomlook voor plastic is ingewisseld en er een sportpakketje voor de bumpers toegevoegd lijkt te zijn. En de kleur natuurlijk.
Vindt de iets wat oudere amerikaanse versie mooier deze achter kant ziet er nou niet bepaalt mooi uit naar mijn mening
Vind het uitgaande model net wat gaver, stoerder, dikker. Hoewel de nieuwe Edge er zeker ook mag zijn.
Het is te hopen dat dit exemplaar niet representatief is voor het productiemodel. Rond de middenconsole ziet het er niet bepaald nauwkeurig in elkaar geschroefd uit. Zelfs nog randen van de mal aan het kunststof te zien. Doet Ford doorgaans toch wel beter.
Ik denk dat dit echt heeel goed gaat verkopen….
Plastic..
Nou spannend
Ik ben wel benieuwd naar de mening van @Edge eigenlijk 😀

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).