Wegwerkers A7 ternauwernood ontsnapt aan wegpiraat

Auteur: , 22 Reacties

Politiewerk is wellicht niet zo spannend als sommige mensen denken, maar zo nu en dan gebeurt er iets dat de adrenaline aanjaagt. Bijvoorbeeld gisteren toen een compleet losgeslagen 29-jarige man bijna een paar wegwerkers onderuit schoffelde en daarna op de vlucht sloeg.

I'll have what he had

Op de A7 ter hoogte van Nuis (Groningen) miste de man bij werkzaamheden een wegversmalling, kegelde een paar pylonnen omver, en maaide hierbij de aanwezige wegwerkers bijkans omver, die moesten wegspringen om zich het vege lijf te redden. Dan klinkt die roep om bescherming helemaal zo gek nog niet.

Toen de gealarmeerde politie hem even verderop opwachtte begon een achtervolging met snelheden tot 180 km/u, waarbij links, rechts, en over de vluchtstrook werd ingehaald. Op een gegeven moment was oom Agent het beu, en ramde de auto, die inmiddels een provincie verder was, en op de A6 de afrit Oosterzee had genomen, en rekende hem in. Omdat de man bekend is met vuurwapengebruik, hebben agenten met getrokken wapen de bestuurder uit de auto ‘gepraat’.

Er is een bloedproef van de uit Rutten (Flevoland) afkomstige man afgenomen, want het vermoeden bestond dat hij nog wel eens onder invloed van het een of ander gehandeld kon hebben. Hem staat vermoedelijk een flinke aanklacht te wachten. En terecht, op wegwerkers moet je zuinig zijn.

Foto: gedrogeerde bestuurder, archief.22 reacties

Zo lees ik het graag! American style politiewerk :)
Een Nederlandse agent die bij een achtervolging de vluchtauto ramt? Ik moet even gaan zitten…..
@norge: Je zit al gekkie.
@norge:
Hij was die Touran meer dan zat..
Krijgen die wegwerkers ook een soort van schadevergoeding of is dat alleen als er echt iets met hun gebeurt
@rickert90:
Dan wil ik ook schadevergeoding iedere keer dat ik bijna van mijn sokken wordt gereden op het zebrapad.
@rickert90: Wat hebben ze dan voor schade geleden?
@k-man: geestelijke
Wauw
Kleine aanvulling: Deze malloot schijnt al met 180 langs de wegwerkzaamheden te zijn gereden. Helaas lukt het mij niet om in de app een linkje te plaatsen :(
Dat blijkt nergens uit. Bovendien had hij toen nog geen politie achter zich aan, dus wie heeft dat gemeten?
@sir_smokalot: Volgens het politiebericht een medeweggebruiker. Op wat voor bron baseer jij je?
@k-man: Citaat: “Een medeweggebruiker zag dat de automobilist pas op het laatste moment naar de juiste rijbaan ging. Vervolgens ramde hij verschillende pilonnen en moesten een aantal wegwerkers opzij springen. De man reed met snelheden tot 180 km/uur. De medeweggebruiker alarmeerde de politie.”

Ik lees dit als ‘hij haalde snelheden tot 180, maar niet per definitie daar. Op die specifieke locatie kon hij best 90 gereden hebben, maar over de gehele linie was 180 zijn piek.

Bovendien, dan heeft die medeweggebruiker er dus met 180 achteraan gereden? Nee, dat gaat er bij mij niet in
Gek genoeg krijg je door dit soort acties wel meer respect voor oom agent. Nu nog hopen dat er geen aanklacht volgt voor het in gevaar brengen van de voortvluchtige. De politie mag dan op de goede weg zijn, justitie maakt er vaak ook nog een potje van.
@bastiaangt: r zit een wereld van verschil tussen ouwe garde ome agent…..of de jonge agent die vaak respectloos te werk gaat!! ….ben ooit door ome agent aangehouden omdat ik ff snel voor een meute slomme slakken wou komen. …eerste wat ie zei was dat gaat als een speer zo’n 750il….je viel ons wel op maar na die actie deed je verder eigenlijk niks ernstigs!!! Dus wou je daar ff op aanspreken….geen bekeuring!!! Die jonge garde zit teveel afgunst in geloof me. ..die zien elke zwarte bmw als potentieel crimineel…..
-=edit: fixed=-

Ot : wat een idioot. Mag van mij lang de gevangenis in:
Ik zou er echt niet mee kunnen zitten als deze vent zichzelf helemaal te pletter had gereden of dat hij per ongeluk wat lood van de politie had gevangen.

Nee hoor, deze mensen voegen helemaal niets toe aan onze maatschappij. Je vraagt je toch echt af hoe krom zijn hersenen moeten werken.
Ik hou me altijd aan de snelheid als er aan de weg gewerkt wordt.Reken eens dat je daar zelf staat.Hoe zou jij het dan vinden als iedereen er nog harder langs scheurt? De aangegeven snelheid wil je ook al niet door aangereden worden,vertrouw me.
+ veul voor de agentjes hard aanpakken, wat zeg hard KEIhard aanpakken en opsluiten sleutel wegflikkeren. Geen meelij met dit soort snelwegverkrachters dat zijn geen weggebruikers meer.
Politie moet zich hier veel meer mee bezig houden en zulke idioten vaker van de weg rammen…..zie mn belastingen liever verdwijnen aan de aanschaf voor een nieuwe dienstauto….dan mn geld zien verdwijnen naar het buitenland…..
@audijunk:
Nee, Pon sponsoren van mijn zuur betaalde belastingcenten daar word ik zo mogelijk nog chagrijniger van.
Dit soort idioten van de weg laten rammen door agentjes is in mijn ogen nog linker ook.
@tupperware: als je je alleen al continu bezig houd net als velen hier die de hele dag over pon hier pon daar pon zus pon zo…….dan zou ik eerder chagrijnig worden van me zelf!! Dussss blijkbaar heb je een auto waar nooit iets aan kapot gaat en nooit onderdelen nodig hebt??? Vertel aub welk merk dat is want daar heb ik zeker belang bij en ga dan morgen direct mn”PON” bolide inruilen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).