Welk deel van de Senna zien we hier?

Auteur: , 18 Reacties

Een instinkertje op de maandagmiddag.

Senna PC

We kijken naar een bijzonder apparaat. Iets wat nog misschien wel het meest weg heeft van de romp of gastank van een motorfiets. Maar dat kan niet, want er staat McLaren Senna op. Is het dan een onderdeel uit die McLaren hypercar? Nee, ook niet.

Het is niet eens iets wat uit de schappen van McLaren zelf komt. McLaren is niet gek van een beetje marketing wat betreft andere hoeken van de technologie, zoals met de OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Maar dat is dit niet. Het is wel een techproduct: een PC!

PC’s zijn tegenwoordig veel meer dan een hoekige kast die je op het bureau op kantoor hebt staan. Met name de hoek van het gamen is waar PC-fabrikanten nu hun best doen om zo goed mogelijk te zijn. Maar niet alleen door standaard PC’s te kopen. Het is leuker en ook nog eens goedkoper om zelf onderdelen samen te stellen en in elkaar te zetten. De markt is groot en de knutselaars maken er tegenwoordig zelfs hun werk van.

Knutselaar Robey One Kenobi knutselt ze zelf, de persoonlijke computers. Zijn laatste product is dus deze Senna-PC.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het verder weinig te maken heeft met de hypercar van McLaren. Robey vond het zo te zien gewoon een gaaf thema om een PC van te bouwen. En dat is gelukt: het ziet er uit als geen andere PC. Een bijzondere body die ook nog eens deels oranje is, met vele vormen en maten. Zoals een echte Senna, dus. De zijkanten zijn van (plexi)glas en daarmee kun je de binnenkant (vooral draden) zien zitten. Of de contraptie stevig is, dat durven we te betwijfelen. Maar het ziet er wel gaaf uit.

Voor wie verstand heeft van PC’s, hier is de lijst van alle onderdelen. Wie er geen verstand van heeft maar het project wellicht zelf wil nadoen: goedkoop wordt het niet. De gebruikte onderdelen zorgen ervoor dat de McLaren-computer 3.122 dollar kost. Ondergetekende schrijft nu vanaf een ongeveer 400 euro kostende PC die op een blauwe maandag ook nog Grand Theft Auto V op redelijke kwaliteit door het beeldscherm stuurt, dus nodig heb je het ook niet echt. Maar goed, het oog wil ook wat.18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Knap gedaan, ik heb liever gewoon een laptop.
Toen ik vroeger ledjes in mijn pc kast had gebouwd was ik al trots..!
@deuxchevaux: ik was al trots als ik iets opgeslagen kreeg in Words en ook daadwerkelijk kon terug vinden🤪
@kennone: Bij mij heet het Word.
@dare2think: maar jij durft ook te denken! #badass
@kennone: Words zijn 16-bits data-eenheden (ala 2 bytes); meneer was dus gewoon een 16-bit computer-guru in de 90s die alles met een hex-editor deed en moeite had Little-Endian and Big-Endian encodings uit elkaar te houden; niet zo gek, gezien het landschap van toen ….
Zo zie je maar weer: een pittig prijskaartje is nog geen garantie voor het hebben van goede smaak.
Prijs valt nog mee eigenlijk…
@skinny058: Dat zijn alleen de onderdelen. Reken op 5k plus icm het jasje.
@fmgarcia: het jasje is bij de onderdelen inbegrepen…
Tja, ik wordt er niet hebberig van, maar krijg wel zin in gamen.
Afgelopen zomer zelf een pc gekocht, met een sterkere processor en betere videokaart, waarom deze meneer het nodig vind waterkoeling van 1000 dollar toe passen snap ik niet helemaal.
Ik als non-gamer krijg hier geen tinteling in m’n onderbuik van of zo.
Doe mij maar clean design zoals een Mac. Niet dit rare spul, hoe ga je dit stofvrij houden dan?
Zonder de bijbehorende tekst te lezen was mijn eerste gok: een remparachute…
Ik heb een GT-R thema zelfbouw PC. Mag ik nu ook op de frontpage?
@AutomotiveDesigner: ja dat mag.
Ik zie hier niks van de Senna in terug eigenlijk. Het is een hele toffe kast maar naast de bestickerde logo’s zie ik hier niks mclaren in
Het oog wil ook wat, totdat je kat op je bureau springt en met de kabels gaat spelen als je naar je werk bent.
Mooi ? Ja. Handig ? Misschien. Verzekerd van een werkende PC na je werkdag ? Absoluut niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).