Welke BN’er gooit zijn Lancia Thema V6 in de verkoop?

Auteur: , 60 Reacties

We geven je 2 hints: het is een rokersuitvoering, en de oud-eigenaar heeft er waarschijnlijk geen Audi voor teruggekocht.

Van de paar Lancia Thema’s die in Nederland werden verkocht ging er eentje naar Johan Derksen, huisnihilist van het programma Voetbal International; het vermakelijke ouwehoer-programma dat dit jaar online vanuit het buitenland achter een rechtenmuur verdween, en dat in zijn huidige vorm op zijn laatste benen loopt omdat de makers – surprise surprise – bonje kregen met het gelijknamige blad.

Johan rijdt namelijk in stijl, en daar passen aso-tokkie-pauperDuitsers met een blauw-wit logo of vier ringen in de grille zeker niet bij. Dixit Johan.

Zijn trouwe Lancia heeft in iets meer dan 2 jaar tijd meer dan een ton aan kilometers vergaard, en vermoedelijk heeft de scherpe sigaargeur voor eeuwig zijn intrek in het leer genomen, en dus werd het tijd voor nieuwe wielen. Maar wat? Mocht je het weten, holler at je boys in de comments.

Derksen-groupies met liefde voor veramerikaansde Italianen kunnen ondertussen hier hun slag slaan. Voor 20 ruggen (vraagprijs) rij je een hele nette dikke sedan met bijna 300 pk die altijd netjes zijn beurtjes heeft gehad.60 reacties

Heeft vast een Jag als nieuwe vervoer. Past goed bij de sigarenlucht en heeft een betere restwaarde.
@w0o0dy: Dan wel een oude S-Type. Anders een Caddy CTS of iets van die strekking.
@sir_smokalot: meneer Derksen doet het financieel niet zo slecht dat hij gewapend met 5k de handelaren afstruint op zoek naar zo veel mogelijk S-Type voor zijn geld.
Best een aardige auto, die Thema’s. Jammer dat ze nooit een 8.32 hebben gemaakt (op basis van de SRT-8), niet dat het ook maar iets met de oude te maken heeft (od dat er iemand er een zou kopen), maar was toch geinig geweest.

Ik ben benieuwd wat Derksen dan inderdaad nu rijdt. Wellicht een Lexus GS350?
@gtwillem: gs350…is dat nieuw model?
@stgp: nee hoor, is er al vanaf 2012-2013 volgens mij. Mooie auto hoor. 306pk, motor uit de Evora (eigenlijk andersom).
-edit- auto ooit gemaakt
@richman: -edit- comment ooit geplaatst
@richman: goed verhaal man.. Lekker kort.
Derksen is van de Amerikaanse auto’s. Hiervoor heeft hij de 1e generatie Chrysler 300 gehad. Aangezien de 2e generatie Chrysler 300’s alleen als Lancia in Europa te krijgen is verklaart de aparte keus voor Lancia.
@d15b2: hiervoor had hij een Saab 9-5
@d15b2: Derksen heeft altijd auto’s als deze gehad: Amerikanen, Alfa’s, Lancia’s, Rovers en heel erg veel Saabs. Eigenlijk allen behalve Duitsers.
@gtwillem:
Ondanks dat ik het een enorme zeikerd vind kan ik mij zeker vinden in zijn auto keuze.. Hij koopt gewoon wat hij wil i.p.v. wat z’n boekhouders hem adviseren..
@tupperware: ik vind het wel een relaxte kerel. Veel verstand en liefhebber van voetbal, auto’s en goede muziek.

Het is geen subtiliteitswonder, maar dat pretendeert hij ook niet. Soms zou hij wel wat tactischer mogen zijn, maar saai is het in elk geval nooit. Liever anderhalf uur naar Derksen luisteren dan Hugo Borst of Jan-Joost van Gangelen…
@gtwillem:
Het zal allemaal wel, ik geef geen ruk om voetbal en ga mijn dure tijd niet verspillen aan dat kinderachtige gezeik over voetbal..
@tupperware: ieder zijn meug. Ik vind VI soms net zo vermakelijk als TopGear. 3 cynici die in anderhalf uir alle wereldproblemen en voetbalzaken relativeren en oplossen. Sterker nog, het is een van de weinige programma’s die ik daadwerkelijk bekijk. Beetje voorliefde voor voetbal is wel handig ;-)
@tupperware: hahahah goeie
@d15b2: wow, ORLY?
Voor geen goud zou ik deze auto van zo een gast willen hebben.
Gelukkig nog iemand die niet Duits wil rijden.Alfa’s lancia’s,Rovers en Saabs.Gewoon een man met smaak dus.
@Alfarobert: je weet wat het betekent als je Alfa in het zelfde rijtje plaatst als Saab, Lancia en Rover….
@eklasse: Auwch…
@Alfarobert: Yup. Zijn er alleen helaas niet genoeg van om als merk te overleven…
Lol.. in de advertentie omschrijving: “Nichtraucher-Fahrzeug”
Gooi m maar deze kant op heel graag
Dit is geen veramerikaanse Italiaan hoor, ’t zou me verbazen als er ook maar één Italiaans onderdeel op te vinden is. Of het moeten de Lancia-badges zijn, maar zelfs die worden waarschijnlijk gewoon in de States gemaakt. Of in China.

’t Is meer een Amerikaanse wannabe-Italiaan.
@potver7: Die auto kan er niks aan doen eh!

Ga dan lekker bij Marchionne klagen…
@jrsmoke: leg even uit waar ik de auto ergens van beschuldig? Ik corrigeer enkel en alleen een opmerking van je senior…
@potver7: veritaliaansde amerikaan is inderdaad een betere omschrijving.
@potver7: Als je een diesel besteld heb je een vm motori diesel!
Als die smeerpijp er maar niet in gerookt heeft, prachtige wagen dit, schokkend hoeveel deze lancia al heeft afgeschreven trouwens !
@bofkont:
Afschrijven doe je op ieder benzine model in deze klasse.
De enige die aardig waarde blijft behouden zijn E klasse Diesels.
Maar een BMW, Benz of Audi van gelijke strekking als deze Chyslia doet dertig tot veertig mille meer en dat geld krijg je er bij verkoop echt niet extra voor terug.

En als je eerlijk gaat rekenen moet je ook het rente verlies van je geld meenemen in je calculatie, als is de rente bijna niets.
Volgens mij doet deze Chryslia het dan helemaal nog niet zo slecht qua prijs per gereden kilometer.
@desjonnies: ja als het zo bekijkt best een goed punt.
@desjonnies: Volgens mij juist wel; dat ding schrijft veel, veel harder af dan de concurrentie (restwaarde is ruk wegens non-premium-merk). Zie je ook terug in de lease-prijzen, aanschaf goedkoper, maar leaseprijs toch stukken duurder dan de premium concurrentie (observatie; geen oordeel hier). Anno 2015 helpt al die CO2 tax natuurlijk al helemaal niet meer mee, maar dat hier gelaten …
@dawwg: een 520d is nog wel behoorlijk waardevast, relatief gezien. Maar een 550i is gewoon dramatisch. Een A6 3.0 TFSI met veel kilometers schrijft okk af als een malle.
@desjonnies:
Tja, jij hebt wel verstand van auto’s en bent niet gebrainwashed door de premium marketingmachine..
@tupperware: inderdaad. Wat veel mensen vergeten is dat je op opties nog veel sneller afschrijft. Zo’n Thema schrijft schrikbarend snel af, maar de nieuwprijs is ook de prijs voor een vol exemplaar.

Koop een A6 met een beetje motor (zescilinder, 3.0) en kleed hem aan met de opties van de Thema en je zit al gauw op 110.000. Daar krijg je na 2 jaar en 100.000km echt niet de helft voor terug. De kosten per kilometer zijn zelfs nog hoger.

Ik had alleen Derksen eigenlijk aan moeten raadden er nog twee jaar en 100k bij te rijden. Meer dan 20k kon je toch al niet afschrijven.
@gtwillem: helemaal correct. Maar de premium rijder rekent zichzelf op deze manier wel rijk.
@bofkont: Hij staat als “Nicht Raucher Fahrzeug” te koop; zou ie niet hebben mogen roken in de wagen van mw Derksen?
@406_v6: Laten we het hopen voor de volgende eigenaar.
ben gek op de lucht van doorgerookt leer
Dacht serieus dat het een nieuwe Chrysler 300C was
@gieltj: is het toch ook?
Mr. Derksen heeft nu een een Land Rover Disco 4. Hij was toevallig 2 weken geleden naast mij aan het tanken op de n201 richting Hilversum.
Mooi!
Derksen, één van de weinige bekende Nederlanders die WEL een mening heeft.
En niet draait als een drôle in een pispot.
Alleen daarom kijk ik zo af en toe naar dat programma; ik heb namelijk geen ene moer verstand van voetbal.
@desjonnies: Gelukkig voor ons wel van auto’s…
Als het merken Geneuzel vergeet is het eigenlijk gewoon een hele mooie auto!
@series2:
Dat dus.
En (was) nieuw nog best vriendelijk geprijsd. 55k ofzo. Kreeg je alle opties, op metalliclak na. Kon geen Duitser tegenop. Toch moest niemand die Thema hebben…
@Rob: komt doordat deze financieel niet aantrekkelijk is voor in de lease.. Jammer als je het mij vraagt, vind het een mooie auto.
@foramen: ook in de lease waa het wel een interessante auto. Nogmaals, als je een A6 3.0 TFSI helemaal aankleeedt gaat de leaseprijs ook schrikbarend omhoog. Alleen kàn je, als je wilt, een A6 ook standaard met stof, flutradio, tomtom aan de voorruit, alukleurige plastic inlegpanelen en allerlei andere opties niet welke de Thema wel had.
@Rob:
Omdat we eigenlijk allemaal knots knetter gek zijn en ons laten leiden door labeltjes en kretologie.
En ‘ wat anderen van ons denken ‘

En dat mag ik eigenlijk wel van die Derksen, hij kan bij tijd en wijle ontzettend irritant overkomen, maar hij heeft wel een eigen stijl en hij is absoluut trouw aan zichzelf.
@desjonnies:
Ook ik kijk zijn praatprogramma wel eens, ondanks mijn gebrek aan kennis van het spelletje. Het is een verademing tussen al die politieke correctheid op televisie. Derksen en consorten lullen over voetbal zoals jij en ik in de kroeg zouden doen, gewoon als “normale” mensen. Dat maakt het vermakelijk om naar te kijken.

Derksen is niet zelden een totale lul, maar het is wel een totale lul die zich zelf is en het aan zijn anus zal oxideren wat anderen van hem vinden. Siert hem. Waren er maar meer televisiefiguren zoals hem.

Wat dat betreft verbaasd me het ook niet dat Derksen een Thema heeft gereden..
@Rob:
Dus zo beschouwd ligt er voor mij nog een enorme carrière in de TV bizz….
@jrk68: JIj zit toch al eeuwen op dat balkon , samen met die zuurpruim?

https://i.vimeocdn.com/video/436685553_1280x720.jpg
Ik ben geen fan van deze nederbrombeer, maar een goede autosmaak kan deze meneer niet worden ontzegd, dat bewaren we wel voor zijn gekleurde schoeisel…
wellicht wacht hij net als de rest van “liefst iets anders dan VAG” op de opvolgert van de 159, welke eind dit jaar alsnog zou moeten verschijnen, als de canadese italiaan het tenminste toestaat….
jaa dit wist ik, in het financieel dagblad stond ooit ook een stukje over derksen en zijn lancia ;)
Nou die zou ik er gerust wel bij willen hebben.
Fijne auto en relatief zuinig ongeveer 600 km op n volle tank.. had ik niet verwacht
Lancia verdwijnt nu uit NL dus dan heb je hier nog 1 vd laaatse usa lancias,gave wagen hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).