Welke celebrity rijdt er in dit apparaat?

Auteur: , 8 Reacties

Nee, het is niet Bram Moszkowicz. Of een voetballer. Maar wie dan wel?

Rezvani Tank '18

Soms heb je van die auto’s dat je jezelf afvraagt: wie gaat er in hemelsnaam in zo’n unit rijden? Met name peperdure auto’s zonder enige naam of status. Duur en apart, om het duur en apart zijn. Het antwoord is natuurlijk redelijk simpel. Mensen die teveel dubbeltjes hebben om zich druk te maken om triviale zaken als verbruik, aanschafsprijs of afschrijving. Of wat de afdeling boekhouding ervan vindt.

Een auto die absoluut onder die noemer valt is natuurlijk de Rezvani Tank, een bakbeest van jewelste. Eerst even een korte recapitulatie van het merk Rezvani. Het is opgericht door Ferris Rezvani. Zijn vader was gevechtspiloot en Ferris wilde dat ook graag worden. Ergens is dat mislukt (zo is ondergetekende nog steeds geen dierenarts) en moest Ferris zijn straaljager-ambities in de koelkast zetten. Toch bleef het kriebelen bij de beste man. Hij deed wat elk persoon in zo’n situatie doet: je begint je eigen supercar-onderneming. Normaal gesproken bouw je dan een koolstofvezel supercar met specs waar een Ferrari nog een puntje aan kan zuigen, maar Ferris wilde vooral de beleving en wendbaarheid prioriteit geven.

Rezvani Beast '15

Het resultaat was de Rezvani Beast (afbeelding boven). In feite een Ariel Atom met een spectaculaire koets eroverheen. Sinds kort is de Rezvani Alpha ook te bestellen. Dit is nog altijd dezelfde auto, maar dan met een gesloten koetswerk, absoluut een bijzondere auto. Maar net als vele andere sportwagenmerken ziet Rezvani nú al in dat een SUV onontbeerlijk is in het modelgamma. Maar als je sportwagens dusdanig spectaculair zijn, kun je niet aankomen met een Oldsmobile Bravada met een andere grille en afwijkende naam. Dat deed Rezvani ook niet, want de Rezvani Tank is een bizarre auto. Je kan zeggen van de Tank wat je wil, maar het is een origineel vormgegeven apparaat. Maar dus rijst de vraag: wie gaat daarmee rijden? Het antwoord kun je zien op onderstaande foto:

Rezvani Beast '18

Inderdaad! Niemand dan Jamie Foxx staat hier te shinen met zijn laatste aanwinst. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van matzwart, maar op deze auto lijkt het welhaast de beest passende kleur. In combinatie met de hoogglans zwarte velgen en details ziet het er badass uit. De beste man is onlangs 50 geworden en waarschijnlijk was dit zijn manier om dit te vieren. In technisch opzicht is de Tank niet zo delicaat als de Beast. Het is onderhuids gewoon een Jeep Wrangler. Naar keuze wordt er een V6 (285 pk, meh) of V8 (500 pk, yeah) gemonteerd in het vooronder. Waarmee deze auto is uitgerust is niet bekend, maar gezien de dikte van de portemonnee en het kleine prijsverschil (150.000 dollar voor de V6, 180.000 dollar voor de V8) zal het wel de V8 zijn. Jamie Foxx is overigens niet de eerste celebrity in een Rezvani, professioneel Rihanna-SlapperR&B-zanger Chris Brown nam een tijdje geleden al een Beast in ontvangst.8 reacties

Volgens mij heeft Vehicle Virgins recentelijk een proefrit gemaakt met dit voertuig.
Ik vind de sportwagen toch mooier als dat ding wat hij gekocht heeft.
@rob5nismo: mooier dan! ‘zucht…’
Persoonlijk dacht ik als eerste aan Arnold Schwarzenegger.
Als ik dan toch een Rezvani zou moeten nemen, dan liever die gesloten Beast Alpha. Ik bedoel, kijk alleen al hoe die deuren open gaan: https://www.youtube.com/watch?v=JRzvAkz9IG4
Ik wil ‘m lelijk vinden. Ik moet ‘m lelijk vinden. Maar het lukt niet…
Chuck Norris approves.
Hij jaf 1,5 keer zo breed moeten zijn. Nu lijkt het een getunede 45km karretje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).