“Wetenschapper” verklaart ongekende snelheid Hamilton

Auteur: , 50 Reacties

Het is eigenlijk heel logisch dat Lewis sneller is dan de rest!

Het hele jaar klaagt Mercedes al dat haar auto niet zo sterk is als in de afgelopen jaren. Vrijwel iedereen in de paddock is ervan overtuigd dat Ferrari de betere auto, motor en middelen heeft om het kampioenschap naar zich toe te trekken. Ondanks dit alles blijken haar coureurs, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen, niet in staat deze technische voorsprong om te zetten in resultaten.

Dit is misschien een ietwat overdreven constatering, maar het is de afgelopen wedstrijden wel duidelijk geworden dat team van Ferrari niet het laatste beetje potentie uit haar bolides perst. Lewis Hamilton, daarentegen, doet dit juist wel met zijn Mercedes, terwijl stalgenoot Valtteri Bottas maar niet uit de verf komt. Zeker in Singapore (uitslag) reed Hamilton in een klasse apart, samen met Max Verstappen en Fernando Alonso.

Er wordt al jarenlang discussie gevoerd over wie nu precies de beste coureur van het veld is, maar in 2018 wordt het steeds duidelijker dat Hamilton uit een ander hout is gesneden. Met name in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore was hij in een andere dimensie. Hierdoor borrelt de volgende vraag in ons op: hoe kan hij in hemelsnaam zo snel zijn? Gezien het immens drukke schema (PR, kledinglijn, muziek, evenementen en vermaak) dat Lewis Hamilton hanteert, lijkt het onmogelijk dat hij tijdens raceweekenden nog voldoende energie overheeft om te presteren op zijn huidige niveau.

Een internetgenie lijkt het echter te hebben uitgevogeld en deelde zijn verhaal op Reddit. Volgens hem is het heel simpel: Hamilton heeft het allemaal te danken aan het plantaardige dieet dat hij volgt.

At the 2017 Singapore Grand Prix Hamilton mentioned how, like many other top sports people have done recently, he had started a plant-based diet. This year he brought up his plant-based diet in his post-race comments, saying how much it had helped him over the last year.

This led to me doing some research into plant-based dieting. A plant-based diet consists of eating (unsurprisingly) mainly plants, cutting out harder to digest meat-based fats and proteins that are harder for the body to break down and use.

However I think Hamilton’s benefits from his diet are not to do with the eradication of meat from his diet, but rather the increased uptake of plants in his diet. Plants produce their energy via photosynthesis – the process of converting sunlight into energy. This means that the energy Hamilton is getting from his plant-based diet is made purely from sunlight.

If Hamilton is ingesting pure sunlight energy, this means that the energy he is getting has a potential speed output of almost 300,000,000m/s (speed of light). This means that the energy in Hamilton’s body is faster than anything else on the planet.

If Hamilton has found a way to harness this energy whilst he is in the car, it is no wonder he is currently the fastest on the grid – who could possibly hope to compete against the speed of light?

It seems that in order for anyone to match Hamilton, they too will have to start on a diet of pure sunlight.

TL;DR – Hamilton krijgt zonne-energie van zijn plantaardig dieet, dankzij fotosynthese. Hierdoor is zijn energie ‘sneller’ dan die van andere coureurs en kan hij (uiteraard) ook harder rijden dan de rest. Science!50 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dat dieet van puur zonlicht laat ik mooi aan me voorbij gaan, want dan ben ik morgen m’n rijbewijs kwijt.
@jochempie: zullen ze je eerst moeten zien :p
Aaah Formule 1! Is dat die sport waar de kampioen met de snelste/beste wagen rijdt? Nogal een faire ‘”sport”.
Een bende richboys die zich amuseren lijkt me eerder toepasselijk.
Denk dat deze man even terug moet naar eerstejaars natuurkunde les.
@bassx: niet zeker of je nu sarcastisch bent of dat concept juist niet begrijpt…
@okdoei: Zelfs voor een satire is dit ronduit slecht
Grote kans dat deze theorie ook is bedacht tijdens het nuttigen van een plantje
@cor1: of een bepaalde schimmel
@racerx: of bloemtop
Aha daarom was ik deze ochtend zo snel op het werk, maar 10 minuten te laat! Gisteren heel veel (voor mijn doen) sla gegeten.
Het zou best kunnen…

De vader van Max was destijds ook veel sneller dan de rest dankzij het Jos Verstappen sla-dieet…
@moveyourmind: ik kan je melden dat er op de redactie nu kirrende geluiden worden gemaakt. Ik moest kirren. Ik kirde.

:-D
@willeme: kirde… Nu moet ik gelijk weer denken aan de Baantjer boeken!
@moveyourmind: Nu je het zegt..

Ik zag dat de moeder van Verstappen ook aanwezig was ..

Zo zonder een blauw oog kon ik haar maar moeilijk als dusdanig herkennen ..

Pa Verstappen heb ik gemist ..

Singapore is natuurlijk een stratencircuit ..

Niet handig als je een straatverbod hebt ..
@willeme: Lekker bezig Willem haha!
@willeme: @Lincoln…ben jij het? Het was jij de hele tijd?
@SimonMc: die schittert ook in afwezigheid.
@bmwfreak038: Jammer wel.
@viezefreddyw: ik dacht dat @tjongejonge zijn alter ego is?
Daarom zijn koeien ook zo snel inderdaad. Genius!
@kenner: Bloedsnel inderdaad…

Gisteren nog, reed zelf al 150 op de snelweg, zie ik ineens iets razendsnel om me afkomen in de binnenspiegel… Dacht eerst dat het een Audi was door die ringen in de neus, maar toen ik naar rechts ging werd ik met een rotgang ingehaald door een Blaarkop Gti met sportuiers. Denk dat hij op zijn minst met 250 km/u voorbij kwam zetten.
@moveyourmind:

Zag die er toevallig als onderstaand uit? Dan heb ik ‘m ook gespot!

https://i.ebayimg.com/images/g/2K4AAOSwuLZY4JBL/s-l300.jpg
@jack_abarth: Hahaha! Dat was ‘m!
@kenner: ja, maar die rijden ook op methaan…
Ik denk dat hij stiekem een plugin hybrid is
Hahaha, geweldig! Tot halverwege het verhaal dacht ik dat het serieus was, nice:)
@autoblogger: Haha ik had hetzelfde. Toen ik bij plantendieet aankwam, ben ik maar meteen doorgescrold naar de reacties.
Ik begon vol interesse te lezen (hoorde gister dat Hamilton tijdens de kwalificatie sneller reed dan de beste berekeningen vooraf voor mogelijk hielden?).

Totdat de 1e zin over het dieet kwam. Zucht….onzin

Blijft wel verbazingwekkend hoe stabiel hard hij rijdt. Knap hoor.
Onzin. Hij heeft je zus in z’n leven gelaten. En iedereen weet als je de zaligheid van je zus betreed dat je dan veel beter gaat presteren. Je zus is het leven en de weg.


Wat? Jezus? Hij heeft Jezus in z’n leven toegelaten?
O.
Nee, laat dan maar zitten. Dan klopt mijn theorie niet.
@rick-dos:
Precies, zijn geheim is dat hij tot God bidt.
Net als Perez overigens, maar god vindt Hamilton net ff meer swag hebben dus helpt ie Lewis. En daarna Ronaldo nog ff om te scoren. Al die hongerige kindertje kunnen namelijk best even wachten.
@Rick-dos: als het over je zus gaat dan bedoel je waarschijnlijk bereed in plaats van betreed…
@vroaaar: of breed
Tja, nieuwe inzichten en wetenschappen, we weten maar zo weinig wat moeder natuur ons te vertellen heeft. Uiteraard twijfelt iedereen bij nieuwe theorieën en inzichten maar wil niet zeggen dat het er niet is. Kijk maar naar Einstein hoever hij zijn tijd al vooruit was.
Ik ben iets meer dan een jaar geleden om gezondheidsredenen moeten omschakelen op een plantaardig dieet. Je krijgt er inderdaad een berg energie van en je word er mentaal heel helder en alert van. En mijn gezondheidsproblemen zijn voorbij, dus ik vind het allemaal dik ok. Lichtsnelheid heb ik nog niet gehaald :-D.
Wellicht zouden we een beter inzicht krijgen in het waarom als bekend zou worden hoeveel uur LH44 in de simulator heeft doorgebracht, vrije training rondjes en sessies op zijn Playstation 3, 4 en Pro. Singapore zit gewoon ontzettend ingeprint in zijn race hersencellen. Verder heeft hij ruim 1.450 collega’s werken bij Mercedes F1 die elke dag gefocused bezig zijn om hem en V. Bottas optimaal te laten presteren. How are them apples?!
Het beste trolverhaal dat ik in tijden heb gelezen. 😂
Briljant wat een genie.en Grosjean draait op Windows zeker?”shutt down geluid”
Zoals met alles in F1 is het een samenloop van factoren die allemaal op elkaar afgestemd moeten zijn. Een dieet is er 1 van. Geloof best dat er een kern van waarheid in zit maar dit zal vast niet DE reden zijn dat Hamilton zo snel is. Pas als Max en Alonso ook zeggen dit dieet te volgen geloof ik er meer in. Als dan ook Magnussen, Perez en Grosjean vertellen dat ze een hekel aan plantaardig voetsel hebben en gezamelijk naar een ”All you can eat Sushibar” ziin geweest, dan geloof ik het pas echt.
@rickthestig: Bottas schijnt enkel frikandellen speciaal te nuttigen
@harrie: En Perez houdt het bij een patatje oorlog
@rickthestig: Aan de andere kant van het spectrum zit Daniël Ricciardo met zijn ketogenische dieet, die eet dus veel vettige voedsel. Met als gevolg dat hij eigenlijk alleen maar langzamer is geworden… 🤔
Zeldzaam infantiel verhaal. Die mercedes is niks minder dan de ferrari. Een klap meer vermogen dan de red bull.
De prestatie van Verstappen is indrukwekkender dan die van Hamilton bij de afgelopen GP.
Een hortend en stotende renault motor dit laten zien, erg knap.
Waarschijnlijk laat ie zoveel scheten onder het rijden en die worden opgezogen door de motor daar door extra vermogen
‘Gezien het immens drukke schema (PR, kledinglijn, muziek, evenementen en vermaak) dat Lewis Hamilton hanteert, lijkt het onmogelijk dat hij tijdens raceweekenden nog voldoende energieoverheeft om te presteren op zijn huidige niveau.’ – wat is deze?? De Story?? Man man man
@soundgarden: van Imola naar Shanghai voor een fotoshoot, dóór naar GB voor een begrafenis, daarna New York voor Tommy Hilfiger promo, en dan 21 uur vliegen om als laatste van alle coureurs in Singapore aan te komen en vervolgens P1 in quali en in race. Ik walg van de persoon, z’n overdreven gedweep met “de Heere”, z’n tattoos, z’n onsportieve houding als hij een keer níet wint. kortom: ik ben geen fan (understatement of the year). Maar “give credits were credits are due”: hij presteert vervolgens buitenaards, rijdt Vettel in z’n superieure Ferrari op 3/4 minuut.
Natuurlijk heeft hij de beste/één na beste auto, maar die heeft Bottas óók.
En ik maar denken dat hij steeds aan de kapsalon zat
@gulli: hij zit meer in de kapsalon
and he farts rainbows….
Mooiste zijn nog de pseudo serieuze reacties 🤣

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).