Wie verstand van auto’s heeft koopt deze occasion

Auteur: , 50 Reacties

Niet per se mooi, evenmin supersexy, maar oerdegelijk én apart.

Een tipje van collega @Dizono, die meldde dat hij zojuist hét koopje van de eeuw had gevonden op Marktplaats. Onze hipster én kenner van rariteitjes/de meer bijzondere automobiel had z’n oog laten vallen op deze Honda Legend uit 1993, een auto die je nauwelijks nog op straat tegenkomt.

Onder de kap ligt een 3,2-liter V6 die intussen 244.716 km achter de kiezen heeft. Schakelen hoeft niet, want automaat met vier verzetten. Het vermogen van 205 pk is goed voor een standaardsprintje in 8 tellen. Daarmee kom je dus nog prima mee in het verkeer van nu.

Daar krijg je een ongeëvenaarde betrouwbaarheid én een fraai koetswerk bij. Het interieur heeft er duidelijk een (half) leven opzitten en is eigenlijk gewoon schmutzig, al mag je voor een prijs van 750 euro ook weer niet klagen. Zeker als je je bedenkt dat de Legend “in zijn tijd” behoorlijk aan de prijs was. Bovendien gaat dit ding gerust nog een tonnetje of 3 mee.50 reacties

De eerste keer dat je dr in gaat zitten heb je voor 750,- aan inentingen nodig. De tering, wat een vuilbak van binnen zeg.
@E34M5Touring: spuitje tegen hondsdolheid is geem overbodige luxe
@E34M5Touring: mijn vriendin heeft smetvrees. Ik ga deze auto kopen, heb je toch nog lol voor 750 euro…
@E34M5Touring: een Ozon behandelig doet vaak wonderen. Anders een steamcleaner.
@dailydriver: Daar krijg je dat enorme gat in de bestuurdersstoel niet mee weg. Ben met je eens dat een goeie reiniging vast nog wel wat doet, maar dit ziet er wel heel afgeleefd uit.
Eigenlijk niks mis mee. Je kan het slechter treffen voor 750 ekkermannen
@kennone: nou dit “ranzigheid-level” overtreffen gaat niet meevallen.

One word: goor
Als je echt verstand van auto’s hebt koop je geen auto waarbij je moeilijk aan onderdelen kan komen. Pas nog een Tundra 3 maanden bij de schadeafdeling zien staan omdat de onderdelen vanuit de V.S. moesten komen.
@ferrari94tr:

Een Toyota Tundra, dat is toch wel een moddervette bak als je het mij vraagt!
@ferrari94tr: hier om de hoek een H3 die al 2 maanden stil staat in afwachting van onderdelen…
Wauuw wat een automaatpook, van Kim Holland geweest?
Christus wat bevindt dat ding zich in een waardeloze staat, ik zou lekker doorsparen voor een beter exemplaar.
Ff stofzuigen en doekje erdoor heen, daarna lekker kilometers wegtikken.
@gt500eleanor: stoomreinigertje en of chemisch goedje lijkt.me.geen overbodige luxe..
€ 750,- en voor € 500,- professioneel poetsen en je rijdt het beste wat er is van Honda. Motorisch ongeëvenaard.
@erik2907: zou deze de 8 tellen nog halen?
@87sandyd: zeker!
Wie verstand heeft koopt deze auto????
Niet mooi/niet zuinig/uitgeleefd hok/ voor dit aankoop bedrag heb je minimaal 1000 euro aan achterstallig onderhoud.
Wat is hier verstandig aan???

Dan toch veel liever deze, oke wel wat duurder, maar een prachtig ding!
http://www.autowereld.nl/honda/accord/3-0i-24v-v6-18921078/details.html
@bofkont: Wat is dat nou weer voor vergelijking. Voor het geld van die Accord heb je 6 van deze Legends en hou je nog geld over voor een grondige reinigingsbeurt van het interieur.
@madmarky: Die legend is een opgewarmd lijk, met een beetje pech kost het opknappen net zoveel als die accord coupe V6.
Onderdelen van een legend zijn mega duur. Die 750 euro is niet voor niets. Koop deze, en je bent duizenden kwijt aan onderhoud/reparaties.
750 euro, plus nog 2 keer dat bedrag voor de komende APK reserveren…
Rij zelf al 7 jaar dezelfde auto.
Een geïmporteerde uit Japan.
Rijd echt super, maar onderdelen is een drama.
Hartstikke duur en moeilijk te krijgen.
@mtuning: Skyrine?
@jochempie: nee, ook een Legend Coupe
Ik zoek wel verder naar een Xedos 6…
Toch kan het wel. Inderdaad flink eer reinigen en een paar honderd euro alvast reserveren. Heb ik ook voor mijn dochter gedaan. Voor €800 een Swift gekocht (’94) en voor ongeveer nog zo’n bedrag noodzakelijke reparaties (accu, waterpomp, beurt, distributieriem, uitlaat). Nieuwe remmen en banden zaten er al op. Rijdt al ruim een jaar probleemloos. Apk kostte vorige maand €25. En rijden maar weer.
@mobieler: Dat goedkoop rijden met een oude auto kan is een ding wat zeker is. Maar dit is een luxe-wagen uit het E-segment, alles gaat elektrisch, er zijn er weinig (weinig onderdelen), hij is niet licht en niet zuinig. Dit ding koste nieuw evenveel als een BMW 540i.

Als je een handige jongen bent die er niet vies van is om zelf te sleutelen zul je er vast veel plezier aan hebben. Het is een Honda zoveel zal er niet stuk gaan en in onderhoud is hij vast goedkoper dan die 540i, maar echt goedkoop rijden zal het niet zijn.
@mobieler: Jij snapt tenminste hoe het werkt. Heb je voor 1600 euro een auto waar je jaren mee vooruit kan en in zo’n goede staat van onderhoud is dat je daar voorlopig niet meer zoveel aan kwijt bent.

On topic, deze Honda zou ik lekker laten voor wat het is. Als het interieur al zo verwaarloosd is hoef je niet te verwachten dat het met de techniek beter gesteld is. En omdat een Legend in mooie staat niet eens zoveel duurder is zou ik doorsparen en voor een betere basis gaan.
Vond het altijd een van de mooiste auto’s in z’n klasse. En blijkt nu vrij tijdloos ontwerp. Alleen dit exemplaar is wel erg uitgeleefd.
Verkocht.. zegt marktplaats.. das rap gegaan. Iemand van hier?
Benieuwd of de auto nog onderhoud heft gehad ná de laaste datum in het onderhoudsboekje….
Mijn vader heeft er zo 2 gehad, eerst een coupé, toen ik wat groter werd een sedan. Met die 2de heb ik later ceel gereden, zalige wagen.

Supercomfortabel en ging werkelijk nooit iets aan stuk. Enkel het verbruik was nogal hoog…
Hij is al verkocht zag ik
Happy with Honda! Bij mijn eigen Amerikaanse Accord coupe duurt het niet meer dan 1 week om een onderdeel uit de USA te krijgen, gewoon via de dealer. En in Duitsland / Nederland kun je via websites ook de meeste OEM onderdelen bestellen en door dealer in laten bouwen. Wat ik wel belangrijk vind dat een Honda bij de dealer onderhoud krijgt. Via Bovag garages weten ze net te weinig van de techniek af is mijn ervaring. doe ik dus nooit meer.
Heerlijke auto echter zonder Vtec!.
Enig idee hoe mijn Impreza eruit zag na 3 jaar in een loods in onderdelen gelegen te hebben, toen nog anderhalf jaar bij een spuiterij gestaan?
Nu na drie jaar begint er wat schot in te komen, al moet ik nog een keer naar een Subaru sloop toe om kleine piefjes pafjes huupjes en dangetjes te scoren en om te kijken hoe bepaalde dingen in hemelsnaam horen te zitten !
dus hier pletter je de Kärcher stoomreiniger in met leder hosen vet van Autoglym met beiiiige finish en het ding komt helemaal voor elkaar.
Alle waar is naar zijn geld tenslotte !
Onderdelen zijn juist goedkoop..zo op eBay en USA ruimschoots verkrijgbaar voor schijntje wat onderdelen in Europa kosten…verzending erbij en je bent nog goedkoop uit.

Sterker nog als je beetje Honda bekend dan koop je via slimme manier in bij Honda in uk grote importeur voor de helft wat onderdelen in Nederland kosten…
Niet sexy?? Als deze auto niet sexy is, dan is Kim Kardashian het ook niet!
@henkp1: nou, dat is wel een beetje de spijker op z’n kop: allebei niet dus.
@henkp1: Kim is meer een Renault Megane van 2 generaties terug… Dit is meer een uitgewoonde h#^r…
@potjak: maar dat is Kim toch ook …., met als enige verschil dat Kim een duur betaalde uitgewoonde h#^r is.
Beetje een ol wagen. En goor van binnen. Sorry kan er niet warm van worden.
“ja meneer, de techniek is uitstekend. Echter heb ik het slechte nieuws voor u dat de kokerbalken verrot zijn. Apk afkeur”

Dat soort praktijken zijn dè reden dat je weinig Jappen uit die tijd ziet. Oh, en ook dat je de w201 nog bijna vaker ziet dan de w202 van Mercedes trouwens.
Voor zo’n prijs kan een professionele poetsbeurt er wel af, komt er volgens mij een prima wagen tevoorschijn. Het is dat ik te verstandig ben en een iets zuiniger auto zou zoeken voor dagelijks, benzine verbruiken doe ik al genoeg met de hobbyauto.
Dat ‘schmutzige’ (+1 voor het gebruik van dit woord) is volgens mij nog prima toonbaar te maken. Ik zou me hier wel eens een weekend over willen ontfermen. Denk dat een professional het als nieuw kan krijgen.
@apriliarsv: laat maar, zie nu pas het gat in de bestuurdersstoel
Hij is overigens verkocht ?
Leuke wagen en ff schoonmaken kan iedereen.
Het is pas het model hierna dat met AWD komt zeker?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).