Wist je dat….de Audi S8 ooit met handbak is geleverd?

Auteur: , 50 Reacties

Jazeker, bij de eerste generatie S8 had je korte tijd de mogelijkheid zelf te roeren. Één van deze exemplaren staat nu te koop.

3 pedalen is fun

Toen de Audi S8 quattro in 1996 werd geïntroduceerd had de koper de optie een automaat of een handbak met zes verzetten te kiezen, een mogelijkheid die pas halverwege de facelift verdween. Nu is een dergelijke zakenlimo wat mij betreft beter geschikt als automaat, maar er waren een paar verstokte handbakliefhebbers die voor de alternatieve optie gingen.

In Duitsland staat een dergelijk exemplaar uit 2002 te koop, op foute velgen en met een ruime 236.000 kilometer op de klok. Dit belet de verkoper niet de hoofdprijs te willen voor dit Mingblau Perleffekt Metallic stukje nostalgie op wielen.

Auwdi S8 met handbak

Wij wensen de verkoper veel succes met het vinden van iemand die 12.990 euro voor deze auto neertelt. KOOP DAN!

Met dank aan Dutchdriftking voor de tip.50 reacties

Ooit een begeerlijke auto, nu zijn er weinig nette exemplaren met lage km-standen meer over. Ik heb liever een net exemplaar van een matige auto dan een matig exemplaar van een nette auto.
@Jochempie: ik niet. Ook versleten kwaliteit is kwaliteit, voelt als kwaliteit en geeft de beleving van kwaliteit.

Dat staat overigens los van de discussie of deze auto kwaliteit is.
@lekbak: Versleten kwaliteit is geen kwaliteit meer. Versleten geeft namelijk aan dat het onderdeel aan vervanging toe is. Daar wil ik geen geld voor neerleggen.
@Jochempie: ik heb ervaring met een totaal versleten w124 en een goede mazda 323 fastbreak. De eerste gaf mij telkens weer een smile. Ik had zelfs het geduld om bij koude start eerst 3×5 seconden te moeten starten voordat het liep, en daarna nog ff te wachten voordat ik kon rijden. Want dat rijden was gewoon ouderwets fijn.

De mazda is één grote ergernis. Onzuinig, oncomfortabel en lawaaiig. Maar wel betrouwbaar en goedkoop verder.

De W124 is vorig jaar en dit jaar de vakantie auto van een stel studenten geweest. Zonder een klap verkeerd 5000km door het Oostblok gemaakt (wel een hele hoop kleine mankementen, de auto is wel degelijk versleten). Alle 4 studenten zijn inmiddels die-hard mercedes fan geworden.
Ik vind de velgen echt niet slecht hoor!
@mstiic: ik wel
@mstiic: Hoe maak ik van S8 een pauper bak: Zet er RS4 velgen onder en verlaag ‘m. De auto ziet er vreselijk goedkoop uit nu. Zo’n auto hoort optisch gewoon origineel IMO.
@e550: over kleuren en smaken valt niet te twisten
Je moet echt stoppen met “Koop dan”…
@ritchie: want ?
@dsdh: dat willen we helemaal niet
@joostvis: denk dat je ‘we’ weg kan laten
@dsdh: dat willen helemaal niey
@ritchie: je komt wel eens op het internet?
@jagxjl: Het WAS grappig, nu niet meer
@ritchie: dat vind jij.
@jagxjl: Aangezien ik best veel likes heb gekregen op mijn reactie ben ik niet de enige.
Velgen staan super
Ik wist dat hij er was. Een vriend van mij heeft er ooit één gehad. Maar hij was er zelf ook van overtuigd dat je beter een automaat kan hebben bij zo’n auto. Ik weet trouwens niet of hij nu €5000,- meerwaarde heeft door die handbak (natuurlijk niet wat een onzin).
Of dat nou zo comfortabel rijden is met een handbak? al dat koppel.
Voor dat geld toch liever de opvolger, een 4.2 V8…..moet haalbaar zijn.
Desondanks een zeldzame verschijning.
@patrick760i: goed dat je het aanhaalt. Een S8 met handbak is een leuk gegeven, maar deze bakken waren enorm hakerig. Zware koppeling, lastig in de versnelling te plaatsen en gewoonweg een draak in de file en in de stad. Ik heb met het pre-facelift model gereden, maar de handbak is ongewijzigd gebleven, volgens mij.
Kijk, altijd leuk om je tip terug te zien op de home page. Persoonlijk zou ik deze S8 heel graag willen. Mooie originele Audi Stars 18” er onder IPV deze RS4 hoepels en klaar!
@dutchdriftking: ik ook! heerlijk een handbak op een sportlimo. zelfde verhaal met een e39 M5
@gokartmozart: nog zo`n heerlijke sloep, Graag!
@dutchdriftking: mijn zoon heeft er 1 te koop en originele NL geleverde E39 M5 in donkerblauw. Geen Vanos problemen en loopt als een tierelier. 400 PK tjes en 6 handbak..hebben!
@gokartmozart: Link naar de advertentie? Geen geld maar wel nieuwschierig:)
@dutchdriftking: hij heeft hem nog niet op internet staan. ik heb ook ff geen geld anders had ik die M gelijk geadopteerd… vorige week ff een rondje klaverblad en wat dijkweggetjes en tunnels gedaan…. lekker is dat
@gokartmozart: toevallig een le mans blauwe?
@bmwe46csl: nee de meest donkerblauwe indigo….
dat Le Mans blauw is overigens ook erg lekker op een M
Fantastisch!! 360 pk met handbak… Ooit enkele jaren gewerkt als verkoper bij Audi, toen voor het eerst deze S8 gereden. Was echt een hele toffe ervaring toen al. Alcantara hemel zag je toen nooit in een auto (nu ook alleen topsegment). Later de V10 en alle RS-en gereden maar dit was mijn eerste Audi S-ervaring.
Ik wist dat de mogelijkheid er was toen. Het waren volgens mij niet de beste bakken, maar wel ontzettend tof om het te bestellen. Vraagprijs is veel te hoog, weet niet waar dat vandaan komt. Maar wel een toffe auto. Originele velgen er onderzetten en je hebt een mooie auto. Jammer dat mooie exemplaren met lage kilometerstanden bijna niet meer te vinden zijn.
Gaaf hoor, maar als je al met zo’n vraagprijs begint is het bijna onmogelijk om op een realistische prijs uit te komen.
Velgen zijn helemaal prima, alleen niet de juiste voor deze S8.

Trouwens, hoe ziet “…halverwege de facelift… ” eruit? :-)
@lebeaunl: volgens mij is er een bij-tje weggevlogen.
Hoezo foute velgen.. dit zijn de enige velgen die onder elke audi vanaf 1995 goed staan. Maar ja das mijn mening en die telt in dit land niet meer dus sorry voor mijn uitgesproken mening
@rossi46audi: ze zijn veel te groot. De originele 18 inch Avussen staan perfect onder dit model. Wat er nu onder zit is ronduit Maaskantje-niveau..
@rossi46audi: hoezo sorry? smaak is iets persoonlijks. mooi of lelijk zijn subjectieve begrippen. Diversiteit is leuk.
Ieder zn meug. A man!
Prachtige kleur. Maar tich liever een automaat
De automaatbakken van deze serie wil je niet, onbetrouwbaar als de pest…
Wist je dat? Ja dat wist ik. Sterker nog, mijn pa had de eerste S8 op Nederlands kenteken, en wel met handbak. En als je die velgen fout vindt dan moet je maar niet naar de kleur van onze S8 kijken: https://www.dropbox.com/s/vakmcsq3zgi5x86/S8.jpg?dl=0
Overigens is die later overgespoten naar zilver.
Ik weet mij te herinneren dat mijn vader klaagde over de koppeling. Die kon slecht met het vermogen omgaan en stonk behoorlijk met wat sportiever rijdgedrag.
Overigens had deze versie nog “maar” 340pk. Dat ging met de facelift omhoog naar 360pk. Als ik het goed zie is dit duitse exemplaar de gefacelifte versie.
@mfacey: Foto werkt niet
http://imgur.com/So0DMbF
@mfacey: kleurtje hoor!
@mfacey: Zonde dat hij gespoten is! Dat gele is zo`n gave kleur!
Ja, dat wist ik. Maar 8% van de S8 zijn met handbak geleverd.
Ik rij sinds vorig jaar een A8 4.2 van 2001 ook in mingblau, maar dan met creme leder. (Heb ook bijna een jaar gezocht naar deze kleuren combi en goede staat auto). Maar wel automaat en geen S8, dus 310pk.
Klopt dat er steeds minder over zijn die mooi origineel zijn. Ik denk dat de ze niet meer goedkoper gaan worden (voor de ‘doorsnee’ A8 4.2 dan – eigenlijk de meest begeerde versie). De ‘sjonnies’ stappen nu over op het D3 model (vanaf eind 2002). Vooral de eerste modellen zijn nu net zo duur (of goedkoop…) als de laatste serie D2 (dus facelift 2, vanaf 09/2001). De D3 is wel een heel andere auto met een hoop nieuwe elektrische snufjes die natuurlijk ook kapot kunnen gaan (denk aan standaard luchtvering op alle modellen…).
De D2 wordt volgens mij binnenkort een mooie youngtimer, is al eigenlijk. Ik ga die van mij in ieder geval niet zo snel weg doen.
Ja. De eerste generatie S8 met handbak is overigens een van mijn favoriete auto’s.

Ze hadden natuurlijk de Audi V8 (die ook zijn charmes heeft). Maar de stap naar de A8 was toch een hele stap voor Audi in de luxe klasse. Als je naar de data alleen kijkt zou je eerder denken dat het een E39 M5 concurrent is.

Met zijn aluminium spaceframe en de inmiddels bekende 4.2liter V8 was de S8 lichter en sneller dan zijn concurrenten met V12 zoals de 750i en S600 (En eventueel de S55 AMG V8).
Iedereen die ooit de film RONIN heeft gezien, weet dit :)
@JaxDryke: Die heb ik gezien, en de handbak was mij niet eens opgevallen. Snel terug kijken.
Alleen andere velgen graag!
T blijft toch de enige mooie S8, de D2! Ik zou er zeker eentje willen bezitten, vooropgesteld dat ik goed in de slappe was zit. Maar dan t liefst een iets minder ervaren model met nettere velgen.

S8 D2 <3
Wat waren audi’s in die jaren mooi, ingetogen. Nu net iets te patserig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).