Wordt de Grand Prix van China morgen al verreden?! [updated]

Auteur: , 36 Reacties

Het schijnt écht een van de opties te zijn die de raceleiding op dit moment onderzoekt.

Red Bull RB13

Terwijl wij met z’n allen hopen op een flink pak regen tijdens de race zondag, zijn er ook een hoop mensen doodsbang voor Max minder blij met het weer. Met name de raceleiding, want zij kunnen de race niet van start laten gaan als het weer zo slecht is als vandaag. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de traumahelikopter niet zou kunnen landen bij het ziekenhuis, iets dat sinds een noodlottig ongeval van Elio De Angelis en daarop volgend traumahelitrauma in 1986 verplicht is.

Om die reden werd de eerste vrije training eerder vandaag ernstig ingekort en de tweede vrije training afgeblazen voor deze uberhaupt begonnen was. Voor morgen zijn de voorspellingen dat het grotendeels droog zal blijven, dus de kwalificatie komt niet in gevaar, maar zondag lijkt een regenachtige dag te worden. Als het weer ook dan zo slechts is dat de helikopter niet kan landen, zal de race niet kunnen aanvangen.

Martin Brundle vertelde aan Sky Sports dat er nu gepraat wordt over een mogelijkheid om de race al op zaterdag te verrijden. Lewis Hamilton lijkt fan te zijn van het idee, terwijl Vettel gezegd schijnt te hebben dat hij het maar een raar idee vindt.

Zover ik weet is het nog nooit eerder voorgekomen dat een Formule 1-race omwille van weersomstandigheden een dag eerder is verreden, maar correct me if i’m wrong. Wel werd in 2015 de kwalificatie voor de Amerikaanse GP naar de zondagochtend verschoven in verband met de hevige regenval op zaterdag.

UPDATE: Nope. Na overleg is besloten de race gewoon door te laten gaan op zondag. Hoezee!

Met dank aan Dennis voor de tip!36 reacties

Vooral doen als je nog meer kijkers wil verliezen…
@Rick-dos: beter dan geen enkele kijkers hebben omdat de race niet doorgaat
@Rick-dos: precies. Wie herinnert zich de race in Austin in 2015. Of die van Canada in 2011. Of Brazilië 2016.Tv-technisch natuurlijk allemaal een drama, maar voor de kijker prachtig om te zien.

Tuurlijk, niet racen is helemaal ruk en die heli moet absoluut kunnen vliegen, maar buiten dat moeten ze juist op zoek naar de regen races ipv ze proberen te ontlopen.
@poes: die race Brazilië 2016 was er ook zo een
Doe maar om 14:00 morgen :P
Zo lossen ze het “probleem” dus op dat ze niet meer tijdens regen achter de safetycar starten. Gewoon een dag vervroegen, hopelijk gebeurd het niet. Om het even in Vettel’s woorden te zeggen: what are we doing here? Playing Ping-Pong?!
@str8six: Ze zijn bang dat het zondag weer mistig is rondom het ziekenhuis waar de helikopter moet landen bij een noodgeval. Bij mist mag de helikopter niet vliegen namelijk. Het gaat hier niet om regen.
Max was wel de snelste in FP1 voor wat dat waard is.
@hzw: yes, daar hadden we al over geschreven, staat ook gelinkt;)
http://www.autoblog.nl/nieuws/regen-tijdens-eerste-training-gp-china-max-in-topvorm-97476
Volgens mij is Lewis juist tegen. Hij opperde via Twitter het idee om de vrije trainingen zaterdag af te werken, en de kwalificatie en race op zondag te houden.
@edge: Overigens komt voor mij zondag gewoon het beste uit. Zaterdag word ik geacht om 09:00 weer op de zaak te zijn, dus als ze om 08:00 lokale tijd (zelfde als zondag) gaan racen, zou ik de staart van de race moeten missen.
@Edge: oh nou dan zullen ze het vast wel aanpassen op jouw agenda….
@rudyv: Was het maar zo makkelijk. “Ome Chase, ik moet zaterdag werken” “Geen probleem jong, dan rijden we de race wel op een tijdstip waarop het jou uitkomt” ;)
@edge: lijkt me ook al erg vreemd dat hij tegen zou zijn, Hamilton is een prima regenrijder.
Neeeeee niet doen. Kan de hele middag niet jonge!! Zo uigekeken naar Zondag ochtend. Maarja als het anders geen race is jammer dan.
@fmgarcia: Je begrijpt hopelijk dat als de race op de zaterdagmiddag in China wordt verreden, dit bij ons nog steeds in de ochtend valt?
@metalmike: Ja inderdaad. Maar ze zullen toch moeten kwalificeren
Kleine opmerking: eind van de eerste alinea moet even afgeschreven worden
Ik moet morgen werken dus ik hoop het niet
Het is hier in China ook nog eens erg mistig. Gisterenavond was het al helemaal beroerd. Ben benieuwd hoe dit zal verlopen.
Lewis is bang dat Max hem zoek rijdt in het natte…
@goodolddays: als er 1 niet bang voor is dat Max hem zoek rijdt in het natte dan is het Lewis. Kijk Brazilië van afgelopen jaar nog even terug
@lekkerlinksrijden: Appels met peren; Lewis had een veel snellere auto en begon vanaf plek 1, geen spray, eigen tempo … en toch NIET sneller dan Max …. ik denk dat Lewis zich wel zeker druk maakt, want hij weet dat Max ‘m een poepie wil laten zien !
“Vanaf 2017 zal er niet meer achter de safety-car gestart worden”, klonk het een aantal maanden geleden. Om vervolgens de race een dag te gaan vervroegen?

Dat was in zijn tijd wel anders, hij deed het gewoon even. Wat je kan noemen een echte coureur;
https://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/sam-posey-on-ayrton-senna-s-driving-style-video-79617_1.jpg
@viezefreddyw: Je zit natuurlijk niet alleen met wat de coureurs willen en aandurven. Het euvel waarom FP1 gestaakt is en FP2 afgelast is, is dat de traumahelikopter niet veilig kon opstijgen/landen. Als dat zondag ook een probleem is, snap ik heel goed dat de FIA de boel probeert te verplaatsen. De auto’s zijn enorm veilig, maar je wilt niet op je geweten hebben dat in het onfortuinlijke geval dat het toch goed mis gaat er geen adequate hulp geboden kan worden.
@edge: Want het openbare leven wordt ook stilgelegd omdat de traunaheli niet kan stijgen/landen?
@benzinehoofd: traumaheli
@benzinehoofd: Maar het hoeft niet zo te zijn dat je onnodig risico gaat nemen. In zekere zin snap ik dat wel. Maar als er geen mist is, kan de race wat mij betreft gewoon zondag plaatsnemen.
Mij maakt het niet uit, ik heb vakantie! Maar, ik vind het wel vreemd.
Wat een pussies zijn het toch bij de FIA en race leiding
De FIA heeft zojuist gezegd dat de race hoe dan ook zondag is, maar mogelijk wel later dan gepland
Wat een geouwehoer weer. Gewoon rijden met regenbanden en niet janken. Als circuits te weinig doen aan de waterhuishouding gelijk Grand Prix schrappen. Komt weer eens door de doorgeslagen veiligheid en het broekpoepen v/d FIA.
Met een compleet uitgerust medical centre bij het circuit heb je geen traumaheli nodig. Maar dat zal wel te veel kosten.
@dizono klopt wat je zegt over de kwalificatie van Amerika dat jaar
Heb 100 ballen op max

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).