Wordt dit de allereerste hovercraft-sportauto?

Auteur: , 16 Reacties

Als het aan een stel Russen ligt, zeer zeker wel.

Wordt dit de allereerst hovercraft-sportauto?

Eind vorig jaar brachten we je het opmerkelijke nieuws dat een ‘autofabrikant’ een merkwaardig alternatief had verzonnen voor de vliegende auto, die nu enigszins aan populariteit wint. Het Russische Yagalet kwam met het idee de auto dichterbij de grond te houden, door er een soort hovercraft van te maken.

De auto werd in eerste instantie gepresenteerd als een gruwelijk simpele roadster die, ogenschijnlijk, op een set Porsche-velgen stond. Daarbij was de digitale schets niet eens afgemaakt, maar bestond meer dan de helft van de tekening uit potloodstrepen.

Nu Yagalet meer informatie over de auto bekend probeert te maken, zien we dat het bedrijf ineens een totaal andere auto voor ogen heeft. Er kan veel gebeuren in een half jaar, maar de hovercraft is plotseling verandert van een leasegrijze cabrio tot een flitsende, veel completer ogende auto. De vormen zijn stukken interessanter, daar ze ons doen denken aan klassieke Britse sportwagens. Yagalet wil niet kwijt of ze daardoor ook geïnspireerd waren.

Dat is overigens niet het enige waarover ze weinig vertellen, want meer informatie over de fijne details van de hovercraft geeft Yagalet ook niet kwijt. Het is vooralsnog niet bekend hoe het bedrijf van plan is de auto aan te drijven, zowel op de straat als in het water. Hoewel Yagalet voorstelt dat de auto gebruikt kan worden om files te vermijden, door simpelweg een waterweg te pakken, kan het niet zeggen hoe precies de techniek van het beestje dit aan gaat kunnen. Voorlopig moeten we het doen met de visuelen.

Naast de hovercraft-sportwagen is Yagalet letterlijk luchtkastelen aan het bouwen. Het bedrijf wil in de toekomst eveneens aan de slag met een vliegende SUV, een minivan en, jawel, een vliegend huis. Bouw eerst die auto maar eens, jongens.16 reacties

lui ik krijg 6 reclame blokken (zelfs 1 over de foto van de hoverauto) beetje teveel van het goede lijkt me
@gove: adblocker lijkt me een goede oplossing
@svdv: neuh hoeft niet, die jongens moeten ook wat verdienen, maar ja als het te gek wordt (zoals nu) gaat deze wel weer van de whitelist af
@gove: Of je koopt het kroontje. Steun je ze ook mee!
@vonklausenburg: tf is een kroontje?
@gove: ab abbo, ab reclame vrij voor een jaar. kun je kopen in de webshop. Is niet duur
@kilum: hey thanks man ga ik doen
Leuk, een nieuwe Amphicar.
In Rusland vloeit de wodka alsof het kraanwater is, dus dat er dan een keer zo’n idee uit Rusland komt vind ik niet zo vreemd.
Eindelijk een auto met (lucht)ballen. Ziet er best goed uit, beethe TVR, beetje muscle-car, beetje dat vieze van Poetin, zie mezelf al bij Almere het water ingaan richting Amsterdam ….
Kijk er zijn nog niches!! op het eerste oog niet verkeerd, zeker in het blauw, maar is de regelgeving wel ‘ready’ voor een amphicar-sport? Zie je het al voor je, door de grachten van Amsterdam met dit gevaarte….
Het klinkt mij een beetje als, bedacht op de achterkant van een bier (wodka?) viltje. Een Hovercraft kán efficiënt zijn. Mits het gewicht zeer laag wordt gehouden. Dat lijkt mij een flinke uitdaging als je er een complete auto bovenop wilt knopen.

Bedenk even dat je al flink wat brandstof moet verstoken om alleen al de balg te vullen. Dan ben je je nog niet eens aan het verplaatsen!

Dat ze niks vrijgeven over de aandrijving, zegt al een hoop…
Russen…. is er ooit iets zinnigs uit Rusland gekomen? Ik kan serieus geen product verzinnen op de AK47 na…
Vraag me af wat er in het wodka zit 🤔

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).