Wordt Max Verstappen gesaboteerd?

Auteur: , 115 Reacties

Of zijn hier grotere krachten aan het werk?

Max Verstappen

Heel autosportminnnend Nederland (sinds vorig jaar een enorm stijgende groep) heeft vandaag weer gekluisterd voor de buis gezeten om de Grand Prix te bekijken welke verreden werd in het Aziatische Azerbeidzjan. Mocht je de race gemist hebben: check het enerverende verslag van jullie aller @Jaapiyo. Zelden heeft hij zo snel moeten typen.

Betreft de race. Zoals bekend viel Max Verstappen andermaal uit. De afgelopen 6 races heeft Verstappen slechts 2 keer de finish weten te behalen. Om het extra zuur te maken kwam het door technische malheur, terwijl Max op een veelbelovende positie reed. Denk bijvoorbeeld aan de fantastische tweede plek die hij opeiste bij de start in Canada.

Het zal jullie ook opgevallen zijn dat Verstappen geen interview heeft gegeven aan de immer neutrale en kritische man met de Gele Microfoon. In plaats daarvan is er 2 uur na de race een persbericht(je) uitgestuurd. Max licht toe:

“Het begin van de race zag er veelbelovend uit. Maar ik ben er kapot van om alweer door een technisch probleem uit te vallen. In zo’n race vol met actie, waren we ervan overtuigd dat ik minstens op het podium had kunnen staan vandaag. Dus ik ben enorm teleurgesteld met dit resultaat.”

Dat is exact de politiek correcte gedachte die iedereen had, twee seconden na het ploffen van de magistrale Renault-motor. Maar is die passief agressieve houding jegens de Franse motorenbouwer wel correct? Want we kunnen die Renault-motor wel de schuld van alles geven, maar het was ook een Renault die op het ereschavot mocht staan. Ok, Ricciardo had wat geluk met de ongeplande stop van Hamilton en de crimineel lage straf voor Sebastian Vettel, maar toch.

Dan rijst de vraag: is dit te wijten aan domme pech? Het verleden leert ons dat dat mogelijk is. Zo heeft Kimi Raikkonen ook een bijzonder ongelukkig seizoen gehad met McLaren in 2004. Maar Max is hard op weg dat seizoen van Kimi te overtreffen. Net als met de Fin lijkt het niet aan de rijders te liggen, maar aan buitensporig veel pech. Is dat nog wel toeval?

Zo kregen we een onderstaand bericht in de mailbox:

“Dat Max weer uitvalt, heeft te maken met dat zijn auto
is gehackt door de concurrentie. Hij is de grootste bedreiging voor hen, het is de makkelijkste weg.”

LOL! Die zit! Allemaal zijn ze tegen Max. Dat is natuurlijk vergezocht, maar het zette ons wel aan het denken. Mag Max pas succesvol zijn nadat Daniel een wereldtitel binnensleept? Zit er een werknemer van Ferrari undercover te sleutelen aan de RB13 van Max? Is de auto van Max totaal anders dan die van Ricciardo? Voodoo?… Is hier sprake van pure pech of, om met de Beastie Boys te spreken, sabotage?115 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zet aluhoedje af… Pech. Niks meer. Niks minder.
@fastforward: max kan gewoon niet met het materiaal omgaan, dt is wel duidelijk.
@airc: We weten dat je hem niet moet, hem overrated vind, overhyped vind en nog wel meer dingen, maar je moet geen onwaarheden de wereld in slingeren om je mening over Verstappen te kunnen uiten.
@viezefreddyw: helaas is objectiviteit hier af en toe ver te zoeken. Om welk onderwerp het ook gaat….

Daardoor is het af en toe niet mogelijk om een normale discussie te voeren hier. Zonde, want je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om een leuke discussie te voeren met respect voor elkaars mening…
@airc: vind het niet eens een domme opmerking.. ik heb zon vriend waarbij z’n fiets, auto, mobiel enz altijd kapot is.. simpelweg te druk, te ruw en te agressief met spullen omgaan. Soort aura hangt erom heen…
@wildbeest: sterker nog, over de uitval im vt3 zei men dat de motor vanzelf in safe mode gaat bii bepaalde acties (verstappen reed geloof ik over hoge curbs dicht voorbij de muur in een van de laatste bochten). Je kunt je dan idd afvragen waarom de auto van ricciardo dat niet deed.
@driver38:
Een safe mode op een F1 auto? Volgens mij behoort het motto in dergelijke topsport te zijn: Race it ‘til you break it.
@original_arnoud: dat werd gezegd op tv. Maar misschien moet jij dan maar even solliciteren bij renault, aangezien zij er niets van bakken.
@wildbeest: kijk liever eerst eens F1. De F1 hooligans komen uit alle hoeken en gaten gekropen. Heerlijk! Die auto’s worden na het einde even uitgelezen via OBD dacht je? Als je die niet kan handelen staat het bewijs binnen 10ms op de schermen van de engineers…
@wildbeest: zou Max dan te snel voor zijn auto zijn? 🤔
@airc: Ik denk niet dat het hem zit, in het niet kunnen omgaan met zijn toebedeelde spulletjes.
Ik denk dat het allemaal net even iets te scherp voor hem wordt afgesteld, gewoon om te kijken, of die strategie werkt. Max wil nu eenmaal harder en sneller naar de top, alleen blijkt dat met zijn manier niet te gaan lukken en dat al 4 van 6 wedstrijden lang.
Misschien moet hij het iets rustiger aan gaan doen en net als Ricciardo, meer afwachten en dan, als het echt kan toeslaan. Dat levert tot nu toe de meeste punten en het beste resultaat op.
Het is Max’ jonge onbevangenheid en Red Bull laat het gebeuren, omdat zij weten dat dat de manier is, om Max te laten leren, van eigen fouten (te scherp laten afstellen van de bolide) leer je het meest.
Het waren drie leerjaren zeiden zij vooraf, nou dan mag Max volgend jaar knallen, tot die tijd lekker buiten spelen en leren van de “grote” jongens.
@orichy: Zelfs dat is niet waarschijnlijk, tuurlijk, Max is gedreven.. dat zijn er wel meer.. maar hij weet ook zeer goed te bepalen wat wel en niet kan.
Dit is te zien aan hoe zuinig hij regelmatig met zijn banden is, maar vooral ook in de regen, waar hij ALS ENIGE de betere lijn wist te vinden. Tenminste volgens de professionals.. ik kan op mijn tv’tje de ideale lijn echt niet bepalen.
Dit is gewoon domme pech… en andersom heeft Ricciardo veel geluk, maar natuurlijk ook het talent en de snelheid om dit uit te buiten.
@airc: Tjonge jonge.. wat weer een gekleurde mening… Je zou in theorie kunnen beweren dat de motor ploft omdat Max er te hard mee ragt, niet waarschijnlijk.. maar je kunt het beweren..
Alleen verklaar je daarmee nog niet dat zijn elektrisch systeem de vorige race uitviel, die dingen zijn niet gevoelig voor ‘grof gebruik’. Het is al helemaal geen reden voor de strategie fout/ ongelukkige keuze een paar races terug.
Dan is er ook nog vorig seizoen waarin Max’s banden het een aantal keren een stuk langer uithielden dan die van de meeste anderen, inclusief zijn teamgenoot.. en bandenslijtage is de beste indicator voor hoe netjes een coureur al dan niet rijdt.
Dus .. het foor jou 2 keer gebruikte woord ‘onzin’ is hier zeker van toepassing, namelijk op jouw geneuzel!
@fastforward: Als het de volgende keer weeeer gebeurt… dan hoop ik dat Max in z’n contract een clausule heeft staan dat als de auto niet deugt, hij weg mag bij RB. Max had deze race kunnen winnen. Mooi RUK, Horner!
@ericd: En dan naar Renault? Want dat gaat veel beter…
Plaats nemen naast Hamilton of Vettel gaat zeker niet gebeuren, dat gaan die niet toestaan.
Ach wacht er is volgend jaar een plekje vrij bij McLaren!
Je moet een echte Hollander zijn om dat te bedenken
@gekketurbo: inside job was het…
Ah schei toch uit man, wat een flauwekul is dit zeg!

Het kost het team van Red Bull een fortuin om die twee jongens de baan op te kunnen sturen. Dat Max Verstappen de 4 races niet heeft kunnen uitrijden is gewoon wegens pure pech, niets meer en niets minder.
@viezefreddyw: het kost ze meer als ze de finish niet halen dan andersom…
@viezefreddyw: Ik kan het helaas niet meer bewijzen (en het doet er ook niet toe), maar toen het vorige seizoen ten einde was en de Max hype op de volle 100% draaide wist ik ergens al dat dit een k*tjaar voor hem zou worden met heel veel pech. Het droop er eigenlijk gewoon vanaf. 5de plek of anders uitvallen. Maar inderdaad, het is dikke pech. Niks meer, niks minder.
Gehackt, natuurlijk…
@senne: Kan makkelijk met al die software van tegenwoordig ..
Vroeger deden ze nog wel eens een grindmagneet bij zijn vader in de auto ..
@lincoln: Een grindbakgrap over Jos die ik serieus goed vind!
@lincoln: hahahajajjajahajajajajjajahahahahhahahaha opmerking van de eeuw prachtig jonge!!
@lincoln: 😂😂😂😂 grindmagneet? Geniaal
Ricardo heeft een extra knopje op het stuur!!! Had Schumacher ook vroeger
En @willeme, de Grand Prix van Azerbeidzjan is niet meer de Grand Prix van Europa.

Dat was allen vorig jaar zo wegens de gekke gedachtes van ene oude gozer met vreemde gewoontes die niet meer aan het roer staat.
@viezefreddyw: Je hebt helemaal gelijk! Ik heb het even aangepast, thanks ;)
@viezefreddyw: En ook in verband met kosten voor het Baku Circuit heb ik gehoord. Bij een GP in Europa zijn de teams zelf verantwoordelijk voor reiskosten, terwijl bij een GP buiten Europa de circuits hier aan bij moeten dragen of zelfs helemaal betalen. Ik heb niet uitgezocht of het echt waar is, maar hoorde volgens mij Olav dit vertellen tijdens de voorbeschouwing.
Sinds Monaco vroeg ik mij dit al af en ik denk dat het niet extern maar intern in het team gebeurd.
@arthur: misschien een Alu-hoedje scenario, maar het zou me niets verbazen als het is om de marktwaarde van Ricciardo op peil te houden.
Die gaat weg na dit seizoen, maar Mateschitz wil graag zijn investering terug. Door hem zo hoog mogelijk te laten eindigen in het WK is hij meer waard.

Als Max geen ‘pech’ zou hebben was de waarde van RIC nu al fors gedaald.

Nogmaals: Alu-hoedje hè…..
@awesome: Dat werkt toch niet….?

Iedereen kan zien dat Verstappen 4 van de 6 races een stuk beter is.. en dat Ricciardo alleen door de pech van zijn teamgenoot voor hem eindigt.
Die geniale actie van Ricciardo na de rode vlag fase daarentegen is weer wel goed voor diens ‘marktwaarde’ .
@dracae: Max is beter, maar dr. Helmut Marko heeft zijn wapen ook op Max gericht door hem openlijk de schuld te geven van technische problemen.
Met andere woorden: Max is goed, maar rijd steeds dingen kapot dus je moet Ricciardo hebben.
@awesome: Dat ging over de kwalificatie, waar de versnellingsbak blijkbaar in de safemode vloog. Of dat TE grof was van Verstappen , daar kunnen we over discuteren. Zijn aanpak , zelfs met dit probleem zorgde in ieder geval wel voor een snellere tijd dan zijn teamgenoot. Hoe dan ook, Verstappen is niet ‘God almighty’ , hij maakt ook fouten en zijn rijstijl heeft voor en nadelen, zoals bij ieder ander.

Ik denk alleen dat die rijstijl zeer waarschijnlijk niet de reden is van zijn pechreeks. De motor gisteren , dat kan aan hem hebben gelegen, maar de accu, software en strategie problemen eerder doen toch echt niet aan grof rijgedrag denken.
Fijn die goede onderbouwing
@rwracing: Ik vertrouw het zaakje niet meer zo gezien er sinds Monaco vrijwel iedere race toevallig iets mis gaat met de auto van Max, de pitstop of de strategie. Hacken verklaart dat niet lijkt mij omdat dat het drie totaal verschillende onderdelen zijn waarop dat mis gaat. Dan blijft domme pech of interne sabotage over. Uiteraard heb ik geen bewijs voor sabotage, maar stel dat de komende tien races steeds weer opnieuw toevallig aan de auto van Max wat raars gebeurd en bij Ricciardo niet, wanneer mag je dan je conclusies trekken? Dus ja ik weet dat ik op de zaken vooruit loop maar dat is nu eenmaal mijn vermoeden. We zullen zien hoe de zaken verder gaan.
@arthur: Aangifte doen?

https://i.ytimg.com/vi/nfEha72r3hA/maxresdefault.jpg
@viezefreddyw: hahahaha! Die had er eigenlijk bij moeten staan. Maar het schijnt dat de beste man er behoorlijk last van heeft gehad.

Het leverde wel leuke televisie op bij VI :-)
@viezefreddyw: Haha dat lijkt mij een prima idee!
Best grappig.
Maar een toekomstig viervoudig wereldkampioen laat zich niet tegenhouden door Dick Dasterdly, toch?
Wou zeggen dat zijn pet te strak zat ..
Maar dat lijkt me onmogelijk ..
Er wordt veel onzin getypt, maar dit slaat alles.
In de eerste 10 rondes lagen kvyat, palmer en verstappen eruit. En laten die nou allemaal met een Renault moter rijden.
@plopkoekje: Kvyat heeft een Ferrari PU.
@mielie: Nope, gewoon Renault.
@mielie: Haha je bent blijven hangen in het verleden.
@mielie: Sinds wanneer?
@plopkoekje: Verschrikkelijk, mensen die motEr schrijven/typen…
@venividivici: of mensen die oto ipv auto zeggen, of zeuven ipv zeven.
@venividivici: sorry man, de ‘a’ en de ‘e’ zitten aardig dicht bij elkaar op het toetsenbord.
@plopkoekje: Goh, laat de O nou aan de rechtse kant van het toetsenbord zitten ;-P
@venividivici: ik moet eigenlijk ook niet ’s ochtends vroeg op Autoblog gaan… met m’n slaapkop
Riep Hamilton vorig jaar niet iets soortgelijks, toen zijn Mercedes een aantal keren kapot ging waar teamgenoot en concurrent Rosberg wel z’n overwinning pakte.

Volgens mij maakt elke coureur zo’n fase door. Alleen Alonso niet; bij hem is het chronisch. Al pakte hij vandaag de eerste punten voor McLaren.
Waarom nu wel bij een Max en niet bij een Hamilton in de voorgaande jaren bijvoorbeeld? Of elke andere succesvolle coureur. Ik denk dat er teveel op het spel staat om een auto door de concurrentie te kunnen laten manipuleren. Maar goed, zeg nooit nooit.. Hamilton heeft het toch ook weleens laten vallen schiet me nu te binnen
@wheresmycossie: hamilton riep het zelf voordat de pers het kon roepen…
Schijnbaar gaat Redbull vanaf volgende race de RB13 inruilen voor een volvo, zodat Max de race wel kan afrijden.
@thedean: U leest De Speld ook?! Hulde.
Ik draai drollen die geloofwaardiger schrijven dan dit.
Off-topic vraagje. Kan iemand mij vertellen waarom mijn inhoudelijke reactie zojuist wel zichtbaar was en nu niet meer?
@wheresmycossie: Ok nevermind. Hij is weer verschenen😳
Toyota mag LeMans niet winnen, Max mag geen podium pakken..

All in the game, beter nu (karaktervorming) dan later

Eerst regen dan zonneschijn, niet andersom, dat is kudt.

Er rijden trouwens zoveel goede coureurs naast max met klote/onbetrouwbare auto’s, we moeten niet zo zeiken

En die kerl die dat berichtje heeft gestuurd – ga ff de kroeg in
Nog meer pech en Max wil helemaal weg bij Red Bull. Dat zal RB nooit willen.
Illuminatie is weer goed bezig of iemand is nog een beetje para van alle troep die er gesnoven is om zulke complot theorieën te bedenken
via Android app
Het begint hier steeds meer op de Speld te lijken! Zij hadden ook al een goed artikel over een Max en een Volvo vandaag..
Ik denk dat het de Russen zijn.
@willeme; je manier van schrijven op dit forum vind ik zeer goed echter de kwaliteit van dit artikel is niet van jouw niveau! Jammer.
via Android app
Trump did it! Of anders de Russen, kan niet anders.
Lijkt mij niet dat ie gesaboteerd wordt.

Ik krijg wel het idee dat de band tussen Ricciardo en Horner beter is dan dat tussen Verstappen en Horner. Horner reageert op de één of andere manier anders op en naar Ricciardo toe dan naar Verstappen.
-edit: let even op je taalgebruik, aub-
@heidekonijn: Vreemde woordkeus met je kk
@venividivici: blijkbaar. Alleszins niet zo bedoeld – zou niet weten wat er precies fout aan was want niet meer te zien.
Had een stukje over de TT in Assen niet leuker geweest ??

(Retorische vraag .. Rossi rules) ..
via Android app
@lincoln: misschien omdat dit geen motorblog is?
@stfu: over retro koelkast van vw is geen autoblog meer , maar koelkastblog
Kan me niet voorstellen dat Max geen clausule in z’n contract heeft waarin staat dat bij wanprestaties van het team en de auto hij vrij is om te gaan. Nog een paar dagen als vandaag en dan bij Ferrari aan tafel. Misschien zit Jos dus stiekem wel mee te sleutelen dus;-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Max rijdt gewoon harder dan die Renault kan hebben… Had Jos ook vaak last van. Altijd maximaal en ja dan gaat ie eerder stuk dan bij het bedeesde tempo van Ricciardo.
@w0o0dy: Nee hoor, de auto reed sneller dan dat Jos kon sturen.
@alfapeter: als je net als ik in die tijd alle races live gevolgd had op tv dan had je wel verstand van zaken gehad. Jammer joh.
Zou niet gek opkijken dat dit het geval is en dat ze Ricciardo eerder wereldkampioen willen maken.
Er begint nu wel een situatie te ontstaan (op puntenstand) waar Max straks in dienst van Ricciardo moet gaan rijden.
@hzw: dikke doei… De stand in het kampioenschap is alleen in het voordeel van Ricciardo omdat Max steeds uitvalt. Verder staat er geen titel op het spel dus vergeet het maar met je team orders en terecht. Max is vrijwel constant de snellere, quali 5-3 inmiddels en alle races waarin Ricciardo naar het podium mocht lag Max voor toen het misging (foute strategie/uitvallen).
Heeft niemand dan gehoord tijdens de race, dat er “troep” in de radiateur opening was gekomen waardoor er oververhitting optrad en er een olieleiding was gesprongen?. Welterusten en werk ze morgenochtend allemaal.
@sracert: Die troep was er waarschijnlijk ingekomen na de fantastische actie van Bottas net na de start. Wat een “schaap” kan die gozer zijn zeg.
@sracert: Dan had het team dat moeten zien op de data qua temperaturen, maar ze zeiden/deden niks daarover…
@sracert: Wacht even…. wat schrijf je daar nu?
Dat kan echt niet!!

Feiten en logica op het internet… ga je schamen!
Mag ik hier tegenin brengen dat Verstappen vorig jaar met een engeltje op zijn schouder rond reed? Pech heeft hij toen bijna niet gehad.

Zout in de wonde moet toch echt zijn teamgenoot Daniel al het hele weekend als een zak zout heeft rondgereden en er wel met de hoofdprijs vandoor is gegaan.
@pomoek: Ricciardo heeft vorig jaar al zijn races gefinished. Zou zijn geluk een keertje ophouden?
@viezefreddyw: Ik denk het wel. Ricciardo had in elk opzicht een topjaar in 2016, behalve dat de mb’s sneller waren
@pomoek: Ja, en dat pitstop akkefietje in Monaco…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Kan het niet gewoon zijn dat Max over de max gaat met zijn materiaal dat er niet tegen kan? Daarnaast vond ik het zeer onprofessioneel dat Max zijn perspraatje niet deed. Wellicht een toekomstig wereldkampioen maar hij moet nog veel leren!
via Android app
@maarten020: nee, lekker janken voor de camera is leuk voor hem? En weer hetzelfde herhalen van de vorige keer?
@stfu: als professional moet je gewoon voor de camera komen. dat hij gaat lopen janken moet hij zelf weten
@maarten020: Een viervoudig wereldkampioen die een ander met opzet de muur in wil beuken, dat is onprofessioneel. Dat Max na 4 keer uitvallen weer hetzelfde verhaal richting die persmuskieten moet houden is wat teveel van het goede. Ze kunnen nu vast wel zelf bedenken wat Max er onderhand van vind daar bij Red Bull.
@wif1: persmuskieten??? whahahahahaha…dan heb je nog nooit een perspraatje met Jack gezien, het kwijl druipt er vanaf en een kritische vraag of noot wordt nooit gesteld
@maarten020: Nee. Dat kan niet.

In theorie wel wat betreft de motor, al lijkt dat hier ook niet het geval te zijn, maar een race geleden was het de accu, eerder een ongelukkige strategie en ook was er nog een softwareprobleem tijdens een kwalificatie.
Allemaal dingen die logischer wijze niet beïnvloed worden door ‘te grof’ rijden.

Dat was meer het geval met Botas en zijn kerbstone..
Mika, Senna & Schumacher hebben ook hun fair share aan pech gehad… het is hoe je er mee omgaat dat je definieert…
F1 is een teamsport en Daniel zal je niet snel betrappen op… natrappen. Winnen en verliezen doe je samen.

Dacht dat iedere piloot zijn eigen team rond hem had? Daniel is op dat vlak politiek vaardiger, een kwaliteit waar je ook titels mee wint, of minstens steeds op Max 😂 engagement van je team kan rekenen.
@fffred: check de commentaren van Daniël na Monaco 2016 nog ff… Veel harder en onprofessioneler dan wat Max dit jaar zegt.
Max is verstandig geweest door de pers niet te woord te staan, die had geen spaan heel gelaten van Renault, ruzie met het team zou hem ook een worst wezen, des te eerder hij weg kan
@treinrukker: Coureurs met zo’n mentaliteit en potentie hebben het nooit ver geschopt in F1. Geen teambaas of sponsor wil je meer in de auto en mag je lekker wedstrijden kijken vanuit de bune en klagen tegenover de pers hoe iedereen je tegenwerkte en je geen eerlijke kansen hebt gekregen.
Wellicht heeft max het iets minder getroffen wat betreft monteurs en technici aan zijn kant van de garage. Maar aangezien het eigenlijk altijd de powerunit is die de ellende veroorzaakt denk ik niet dat het team bewust bezig is om max te bashen. Blijft wel frustrerend en de verwijten over en weer zijn misschien aanleiding om te wieberen naar Mercedes of Ferrari.
Ach als ik mij goed herinner viel Ricciardo vorig jaar aan het begin regelmatig uit. Wel vanaf minder mooie posities, dat dan weer wel.
@dutchdriftking: Nee, Ricciardo heeft in 2016 alle races uitgereden.
Zit ik hier op AB of Breitbart???
wel opvallend hoor, alle renaults presteerden gisteren heel goed, zelfs de fabrieksrenault en max trapt hem weer aangort, ligt het dan aan de motor of aan max
@soulmaster: Zijn we Palmer vergeten?
Persoonlijk denk ik dat Olaf Mol de auto dood lult.
Haha die Max-adoratie in NL begint steeds engere vormen aan te nemen. Word er zelfs een beetje bang van.
Als er een het recht heeft om boos, verdrietig, geërgerd, teleurgesteld etc. te zijn dan is het Alonso wel. Blijkbaar kan de Spanjaard wel even bij Verstappen in de leer.

Ps: ik had ook iets gehoord over oververhitting door rommel in de motor.
Het schijnt dat de Deutsche Füßballbund de KNVB gehackt heeft, daarom presteert het Nederlands elftal ook zo slecht.
Wat een hoop onzin toch weer hier. Nee, alle Renaults deden het niet goed dit weekend. Vraag maar aan Palmer. Nee, Max sloopt niet zelf zijn auto’s en nee er zijn geen andere krachten aan het werk dan domme pech en een slechte betrouwbaarheid van Renault.

Alonso klaagt ook al heel het seizoen terecht over Honda dus waarom het falen van Renault als zoete koek slikken?

Off topic: goeie discussie-generator natuurlijk. Maar met dergelijke stukken gaat het wel meer en meer op Autoboulevard lijken ipv Autoblog. Volledig suggestief en vragen naar de bekende weg. Liever wat meer data die erin verwerkt wordt om het verhaal te staven/ontkrachten. Of komen we dan tot de conclusie dat er geen verhaal is?!
Wat jullie toch allemaal neerpennen om toch maar wat extra clicks te krijgen.
Hahaha jah wat een kneuzen. Gesaboteerd…..waarom dan ? Reed ie voor de titel in de laatste race vd jaar? Of omdat hij een SUPERTALENT is 😂😂😂😂. Zet sergio perez eens in die redbull….en kijk dan eens…
RTL boulevard is er niets bij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).