Wow, de Alfa Romeo 8C wordt heel mooi oud

Auteur: , 73 Reacties

Wat een fantastische beauty.

Sommigen auto’s weigeren oud te worden. De Alfa Romeo 8C Competizione is daar een van. Het concept stamt uit 2003, dat is inmiddels 15 jaar geleden. Dit specifieke exemplaar komt uit 2008. Nergens valt uit op te maken dat je met een 10 jaar oude auto hebt te maken.

Dit heeft uiteraard ook met de staat van de auto te maken. Deze 8C kent slechts één vorige eigenaar die 3.100 kilometer heeft gereden met de Italiaan. De Alfa heeft zijn tijd doorgebracht in Koeweit en werd besteld in een rode kleur met een rood interieur. Na 10 jaar bezit mag de 8C naar een nieuwe eigenaar, want de auto zal later deze maand worden geveild door RM Sotheby’s in Monaco.

Men verwacht dat de auto tussen de 200.000 en 250.000 euro gaat opleveren. Geen verkeerde investering, als je weet dat er slechts 500 exemplaren van de coupé zijn gemaakt. Overigens is dit niet de enige 8C die van de hand zal worden gedaan in Monaco. Er zal eveneens een witte 8C Spider worden geveild. Echter, de 8C Competizione in het rood en als coupé is de versie die, naar mijn mening, helemaal perfect is.73 reacties

Aan interieur zie je wel dat het een wat ouder model is.
@sjonniedeluxe: Maar ook dat wordt mooi oud. Net als het interieur van een F355, zónder airbagstuur, dat wel.
@sjonniedeluxe: schitterend, zo’n dashboard zonder groot scherm erin
Geen geld!! Niet dat ik het kan betalen. Maar hé de 10e kan het gebeuren.
@iannuzi: f*ck yeah! Maar als het de 10e mijn kant op valt haal ik hem wel!
Ik denk dat die verwacht opbrengst een erg nette prijs is voor een auto die echt een klassieker in wording is.

Ik weet, dat zeggen ze van veel auto’s tegenwoordig, daar is die hele bubbel ook op gebaseerd, maar in dit geval meen ik het echt. Het is een auto die in beperkte oplage is geproduceerd, dus geen ‘actiemodelletje’ van een 911 bijvoorbeeld.

Daarnaast is het een auto van een merk met een historie die tot de verbeelding spreekt, misschien wel meer bijzonder dan die van Ferrari. Tel daarbij op dat het destijds al lang geleden was dat Alfa weer eens een ‘echte sportauto’ gebouwd had en dat maakt deze 8C Competitione in mijn ogen een uniek object dat ik misschien wel zonder twijfel en impulsief zou aanschaffen als ik de middelen ervoor had.
@granlusso: een gelimiteerd model in die prijsklasse is idd vrij uniek. Oneerbiedig gezegd is een Ferrari Pista ook maar een opgevoerde 488 GTB.
Prachtige auto en een prachtig geluid maakt die V8 van Maserati.
@henk_he: v8 van Ferrari, al levert ferrari hem ook aan Maserati.
@arkenbout: hij is door Ferrari geassembleerd, maar het is door Maserati ontwikkeld.
@henk_he: dacht door Ferrari voor Maserati ontwikkeld …..
Het ding is nooit lelijk geweest.
@viezefreddyw: klopt als een bus maar het lijkt soms wel of iets wat echt mooi is niet mooi te vinden heel erg hip is.
@rhellema:
Oh ik dacht dat dat met smaak en mening te maken had. Dankjewel voor de wijze les…
@generaalalfa: ik ben het volledig met je eens dat het ook smaak is, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die iets niet mooi vinden om maar vooral niet de intentie te wekken dat ze misschien wel eens met meerderen een smaak kunnen delen. Zo zijn er ook mensen die zeggen dat een auto niet lekker rijd, zonder überhaupt er zelf ook een meter mee gereden te hebben, maar omdat iemand anders het zegt dan is het zo. ik vind zulke personen altijd een beetje smakeloos als je begrijpt wat ik bedoel😉😁
Prachtig ding inderdaad. Hadden ze nog zeker 10 jaar in productie kunnen houden.
Gaf het het bedrijf ook een mooie impuls destijds.
Tijdloos Italiaans design behalve het interieur, daar is de veroudering wel merkbaar. Zwak punt in zowat alle Alfa Romeo’s dat interieur
@jannemaneke: Grapjas…
Met auto’s moet worden gereden, maar als iemand dit ding midden in de woonkamer zou zetten om er vervolgens alleen maar naar te kijken, zou ik daar alle begrip voor hebben. Wat een schoonheid…
Ik ben zo blij dat er een moderne auto is gemaakt met klassieke looks. De 8c staat op mijn verlanglijstje als ik de loterij win. Stiekem vind ik een 8c spider in het wit of dat licht blauwe erg fraai!
Met de 4C gaat straks hetzelfde gebeuren.
@desjonnies: Lijkt me niet. Er zijn er een stuk meer van gemaakt en zo’n viercilinder spreekt ook wat minder tot de verbeelding.
@zagatofreak: met de 4C wordt ook meer gereden dan met de 8C dus logischerwijs ook meer plat gereden. Daarbij zullen er ook meer in de handen van petjes vallen zodra ze wat ouder gaan worden waardoor een nette 4C dus alleen maar meer waard gaat worden.
@desjonnies: Niet hetzelfde, maar het waarschijnlijk wel een klassieker worden
Wat een schoonheid blijft het ook. Het geluid wat uit zo’n 8c komt is ook zo geweldig mooi.
Ja daag alsof 15 jaar oud is.
Meisjes van 15 zien er meestal ook prima uit.
Wat mij betreft een van de allermooiste auto’s ooit getekend. Dat vond ik 15 jaar geleden al en dat is heden ten dagen niet anders.
Sorry mensen, ik ben niet zo onder de indruk van dit model. Allereerst vind ik het geen Alfa, maar een Fiat met Maserati motor. Daarnaast ben ik helemaal niet zo onder de indruk van het ontwerp. Het komt me allemaal wat gedrongen over. Bij de 4C is dat nog erger. En dan de prestaties. Toen de auto nieuw was, waren die al niet bijzonder. Als voormalig bezitter van 3 Alfa’s uit de jaren 70 is Alfa als merk voor mij dood.
@superhans: waarom vind je ’t een Fiat? De motor van Maserati is alleen maar een cadeautje toch?
@henk_he: volgens veel Alfa liefhebbers is de 75 de laatste echte Alfa. Daarna nam Fiat de boel over en werd de achterwielaandrijving en sportiviteit het raam uitgegooid. Niks mis met een Maserati motor, maar het toont wel het failliet van Alfa aan. Vroeger maakten ze zelf goede motoren. De 8c is een Geen echte Alfa en ook geen goede sportauto. Tot dusverre zeg ik niets contoversieels. Dat de 8c niet mijn smaak is is overduidelijk een mening die niet door veel mensen wordt gedeeld. Ik krijg de indruk dat het vaak als een soort heiligschennis wordt gezien een Alfa niet mooi te vinden.
@superhans: In het geval van de 8c zou ik in het heiligschennis verhaal mee kunnen gaan ;p. Ik denk ook dat je rekening moet houden met de tijd. Waarschijnlijk was er vroeger toen de ‘echte’ Alfa’s gemaakt werden ook nog genoeg te zaniken over missers die toen werden vergeleken met toenmalige klassiekers. Daarnaast zou je zo’n auto denk ik niet als sportauto moeten zien, maar als GT.
@vanquish: ja, daar heb je gelijk in. Het zijn nu gewoon andere auto’s. Die van vroeger waren trouwens verschrikkelijk onbetrouwbaar, maar dat was ook de charme. Een beetje als een mooie maar onderhoudsgevoelige jonge dame.
@superhans: Gecondoleerd……
@superhans: dit dus @rhellema. ;-)
@alfalfa: precies. De man in kwestie zal er nooit mee gereden hebben. 😉
@rhellema: dat klopt. Jij wel? Ik heb overigens wel overwogen er een als belegging te kopen, maar iemand ander bood meer (teveel m.i.)
@superhans: ik heb er wel mee gereden ja en ik kan je verzekeren dat het een heerlijke GT is waarin je urenlang op bovengemiddelde snelheid kan cruisen. Ook in bochten kan deze auto behoorlijk zijn mannetje staan en is de auto ondanks de ietwat wollige besturing waanzinnig goed te plaatsen, even je rechterpedaal lichten, daarna weer een dot gas bij en met een heerlijke slide ga je de bocht uit. Alfa Romeo heeft nooit de doelstelling gehad om echte sportwagens te maken (uitzonderingen daar gelaten), maar auto’s die meer dan sportief waren ten opzichte van hun concurrentie. Heel veel mensen menen te moeten zeggen dat de laatste èchte Alfa Romeo de 75 was, want achterwielaandrijving, meer beleving en weet ik veel wat voor kutsmoezen men blijft verzinnen, juist die personen roepen ook dat de 8C geen sportwagen is en dat ze hem daarom nooit zouden kopen. Die personen hebben nooit de essentie van Alfa Romeo als merk begrepen en zullen dus heel begrijpelijk deze 8C nooit en te nimmer begrijpen.
@rhellema: Gaaf. Niet veel mensen krijgen die kans.
@superhans: Ik vind het wel een mooie auto maar dat gedrongene, wat je zegt, klopt inderdaad. Heb de kont altijd tè kort gevonden, net of hij een flinke schop heeft gehad. En het interieur kan Alfa veel beter en spannender. Dat wordt minder mooi oud.

@skinnybmw: dank je wel. Ik begon langzaam aan mezelf te twijfelen :-)
@superhans: Ben er ook nooit echt van onder de indruk geweest te klein imo.
Zou eerder een vorige generatie Ford GT kiezen ook ivm investering, die kosttte ooit ik dacht rond de 150K en met zo’n lage km stand zou dat nu zo 450K kunnen zijn dus ik ben ook niet de enige die daar zo over denkt en hij zal de Alfa zoek rijden ook nog eens. Altijd leuk.
Welke alfa is er lelijk oud geworden?
@rob5nismo: nou, de 33 komt aardig in de buurt naar mijn bescheiden mening
@henk_he: ben ik niet met je eens. Ok beetje gekleurde mening, maar de typo 3 in QV trim met Ronal A1’s blijft in mijn ogen een nette verschijning. De 1.4ie in basis trim doet het hem niet.
De 75 wordt wel mooier oud overigens.
@bischero: zelf heb ik de 33 1.7 16v Lusso gehad wat ik altijd mijn wolfje in lammetjeskleding noemde. Wat een heerlijk bakkie was dat en met de meegespoten bumpers, standaard lichtmetalen en zonder type aanduiding een automobiel waar menig stoplichtsprintje mee gewonnen werd.
@rhellema: ook een favorietje van mij. Alleen elektronisch niet echt fantastisch.
@soes750: inderdaad liet de elektronica hier en daar wat te wensen over maar dat was voor een groot deel ook weer te ondervangen door de stekkers (welke in die tijd nog zeer eenvoudig uit elkaar te halen waren) te voorzien van beter aansluitmateriaal wat minder snel corrodeerde, even solderen en een beetje krimpkous erbij verwerken en je had weer jaaaren lang plezier van je noeste arbeid. Ik deed dit overigens pas als een bepaald onderdeel ook problemen gaf. En daarbij had de 33 nog een klein maar soms oh zo vervelend probleem…het pookclipje wat op de meest gekke moment af kon breken waardoor je weer compleet in het luchtledige zat te roeren met de pook hahaha
@rob5nismo:
Arna, maar die was al lillijk bij zijn geboorte!
https://www.klassiekerweb.nl/merken/alfa-romeo/arna/
@desjonnies: de arna was ook eigenlijk de meest ernstige vorm van rebadging
@desjonnies: u heeft gelijk
@rob5nismo: de Alfa Sud, de Alfetta, de Arna, de Alfa 6, de ‘77 Guilietta, de Giulia Berlina en de 164.
Nog steed de mooiste auto ooit gemaakt imo.
De 8C is een schoonheid. De oplage van 500 maakt haar extra zeldzaam. Een prijskaart van 165k Dit is zo’n auto waar je verliefd op raakt en wanneer je het geld hebt het gewoon ophoest. En nu dus 200k

Een Alfa. Ze hadden er net zo goed een baby Maserati van kunnen maken maar kozen er voor om er een Alfa van te maken. Kudos. Altijd een prachtig voorkant die zich niet leent voor een kentekenplaat. Die zou ik ook weigeren om er op te zetten. Eens kijken hoe lang het duurt voor dat 5-0 me staande houdt.
@BrutaalAapje: je bent met recht een brutaal aapje
Wat blijft het een plaatje!
Blijft een plaatje, ook het interieur is nog steeds in mijn ogen niets mis mee. Het is geen strakke plank met een “iPad” erop. Maar dit heeft wel een eigen smoel.
Mooie details, zoals de stoelen met Alfa logo op de schouder. Bijzondere auto en een collectors auto. Beter dan die 1000 en 1 911 versies die elke dag aangeboden worden.
@right: amen!
Prachtige auto. Alfa Romeo heeft veel modellen welke mooi oud worden. Blijft voor mij een speciaal merk en nu hebben ze met de guilia (QV) eindelijk weer een heerlijke powersedan in het gamma. Iets wat ik na de alfa 156 gta heb gemist.
Wat een beauty! Tijdloos model, paar keer in het echt gezien en echt inder de indruk.

Alleen dat rode leer zou ik vervangen voor donkerbruin.
@imarinos: donkerbruin leer zou inderdaad perfect zijn
Een van de mooiste auto’s OOIT! Tijdloos. Wat mij betreft “gewoon even” voorzien van de nieuwste techniek en interieur en hij kan weer jaren mee.
Kunst op wielen.
Mooie bak ja, gelukkig heb ik er een haha
Prachtige auto, jammer dat het verder niet zo’n goede auto bleek te zijn.
@baklava: mocht geen Ferrari concurrent zijn he..
Kopen en verbouwen naar een Disco Volante.
Heerlijke auto.
Jan de Bouvrie heeft of had er ook een witte. Heel mooi! https://www.autojunk.nl/2015/09/jan-de-bouvrie-in-alfa-romeo-8c
Mag ik hetzelfde artikel alvast reserveren voor 2029 wanneer de 4C 15 jaar is?
Er zal een dag komen dat wij allemaal aan onze kleinkinderen zullen vertellen dat we ooit een 8C voor 200K konden kopen. Ik geloof best dat dit model ooit nog eens het driedubbele waard zal worden (misschien zelfs meer).
Mijn droomauto. Prachtig
Direct naar Touring Legera en laten ombouwen naar een Disco Volante!
Ik zag bij de Motorshow in Essen een prachtig ivoorwitte 8C cabrio op de stand, na enig praten mocht ik een buiten proefrit maken in een rode 8C cabrio. Dat was een fantastische ervaring, het geluid ervan is zeer opwindend. De cabrio schijnt ook beter te zijn dan de coupé, degenen die beweren dat het geen goede sportauto is, weten echt niet waar ze over praten (ook J.Clarkson was er zeer enthousiast over). Jammer genoeg lag de nieuwprijs van de cabrio rond de 3 ton, duurder dan een nieuwe Ferrari, en is die nu nog minstens zo duur. Ze waren desondanks in no time uitverkocht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).