Zandvoort wordt beter door komst Formule 1, ook voor het milieu!

Auteur: , 26 Reacties

Dat is ook een manier om er naar te kijken.

Dit zijn de reacties op de Dutch Grand Prix

De GP van Nederland houdt de gemoederen bezig. Het is nog niet makkelijk om het hele circus deze kant op te krijgen. Zo was er de discussie over hoe je de rugstreeppad en de zandhagedis beschermt, of je daarom daar wel mag bouwen, et cetera. Dat mag dus nu. Is daarmee alle heisa opgelost? Nee, er moet nog het één en ander gebeuren.

Wie echter de situatie zonnig in ziet, is Jan Lammers. Iemand die als één van de hoofden bij het uitvoeren van het project zit, die ziet natuurlijk elke ‘ja’ zonnig in. In een interview met De Telegraaf zegt Lammers echter dat het niet alleen wishful thinking is. Een GP in Zandvoort kan beter zijn voor het circuit en de omstreken. Zelfs durft hij te zeggen dat het beter is voor het milieu.

Om mee te beginnen, iets wat sowieso het streven is voor de Dutch GP is de meest groene GP op de kalender zijn. Dat is sowieso een nobel streven, dus moet je alles uit de kast halen. Lammers zegt dan ook dat constructieve feedback van milieuorganisaties goed is om mee te nemen. Onder de noemer ‘milieuorganisatie’ wil de autofanaat en pro-Zandvoorter nog wel eens alles wat zij zeggen bestempelen als gezeik, maar dat is onterecht. Het milieu is belangrijk en eigenlijk zijn wij autofreaks daar per definitie een doorn voor in het oog.

Maar is dat wel zo? Volgens Lammers heeft de GP nog veel andere voordelen, naast dat het goed is voor het milieu. Zoals al gezegd is er een hoop overleg met de milieuorganisaties, wat resulteert in groene oplossingen. Ook de infrastructuur – met name de treinverbinding – wordt beter en door de wet van de remmende voorsprong zullen ook zulke maatregelen een positieve invloed hebben op het milieu. Onthoud ook dat een beter werkende trein niet alleen tijdens het GP-weekend handig is: ze halen het nieuwe spoor uiteraard niet weg als het GP-weekend afgelopen is. VOor Zandvoort en de omliggende gemeentes heeft dat ook veel voordelen.

Kortom: Lammers durft te stellen dat ook mensen die helemaal niks met de GP te maken hebben, profijt hebben van de veranderingen. Een moderner Zandvoort voor iedereen. Dat wil je toch?26 reacties

Tuurlijk, Jan…
Wapens zijn ook goed voor vrede en veiligheid…
If you can’t convince them confuse them.
@right: haha
En groot gelijk heeft hij. Als je wat aan het milieu wilt doen als land moet je stoppen met al dat geneuzel in de marge. Gewoon verplicht blauwe diesel invoeren, twee kerncentrales neerzetten en klaar. Meteen de norm voor 2050 gehaald.
Laten we heel eerlijk zijn; Nederland slaat compleet door momenteel op milieugebied (PAS, FPAS, het van het gas willen etc). Maar ieder mens kan bedenken dat de F1 niet organiseren milieutechnisch beter is dan de F1 organiseren.
De uitstoot van de F1 auto’s zelf is echt compleet verwaarloosbaar als je vergelijk wat de bezoekersstroom en verbouwingen veroorzaken.

Hier zal het laatste woord nog wel niet over gezegd zijn verwacht ik.
Ik laat mijn auto ook 24 uur per dag lopen, maar ik streef ernaar dat het de groenste auto is. Dan ben ik volgens deze logica ook milieuvriendelijk bezig.
@shibby: wil dat wel eens zien hoe jouw auto zich lopend verplaatst die 24 uur :-).
Verkopertje die Lammers.
Hoe iets dat krom is, proberen recht te praten.

Wees gewoon eerlijk en zeg dat autosport en De Bril hebben gewonnen van het milieu. De Oranjes zijn nou eenmaal goed in het binnenharken.
@911targa:
Juistem.
De tegenstanders kunnen maar op één ding hopen. En dat is dat de organisatie de verbouwing niet op tijd klaar krijgt. Maar aangezien half bouwend Nederland zijn magazijn voor de 2x deze week aan het afstoffen is, verwacht ik dat dat wel goed gaat komen.
“Ja maar, als wij het niet organiseren, dan organiseert een ander het wel”
De eerste wethouder, organisator, voorlichter of prins van Oranje die gewoon zegt waar het op staat, krijgt van mij een kratje pils (naar keuze).
Zeg het gewoon!
“Wij willen een mooi raceweekend in Zandvoort. Donder op met je blauwe sprinkhaan kikker-achtigen, je treinverbinding, stikstof des doods of bezwarende omwonenden. We gaan racen. Klaar. Wen er maar aan.”
Is dat nu zo moeilijk?

De beslissing om het door te laten gaan is toch allang genomen door iedereen die er wat over te zeggen heeft. Doe het dan gewoon en span niet Jantje Lammers voor je voorlichters karretje om wat te roeptoeteren over hoe duurzaam het allemaal wel niet gaat worden. Dat boeit zowel voorstanders als tegenstanders precies niks.
@rob:
Een mooi raceweekend in Zandvoort. Humor om te lachen, lol.
Het wordt een thialf achtige kermis met bossen wortelen.
@kempenaer:
Boeiend, laat de mensen die er wel plezier aan beleven er toch gewoon plezier aan beleven.
Het lijkt mij niet heel moeilijk de groenste gp te organiseren. Zorg ervoor dat elk ticket een geldig treinkaartje is tijdens het weekend tussen bepaalde tijden, biedt simpelweg geen parkeerplekken aan en met de fietsen erbij wordt het echt niet lastig.
In 2020 komt naar buiten: “Verbouwing circuit Zandvoort toch onrechtmatig”. Daarna is er wat verontwaardiging, Kamervragen, discussie en polemiek.

Vervolgens heeft Zandvoort de race te pakken en kunnen de knaken binnenstromen waarna niemand meer klaagt over de F1z
Hij heeft gewoon gelijk. Slechts één weekend is de uitstoot gigantisch, maar de rest van het jaar ligt er een fatsoenlijke treinverbinding.

Nu is de trein niet de economische winnaar, maar wel de ecologische.
Wel triest dat je voor een beetje geld zulk soort nonsens begint uit te slaan en jezelf hopeloos belachelijk maakt.
Jantje toch, probeer je met het laatste restje eigenwaarde op te richten en stop met kruipen voor de corrupte prins.
@kempenaer: en jou als pedofiel aanspreken, dat mag ook gewoon? Voordat je iemand beschuldigt van corruptie, kom dan eerst eens met bewijs!
Ze moeten gewoon even onder de verkochte kaarten collecteren voor de milieu-organisaties. Wetende wat er allemaal speelt is iedereen die een kaartje heeft gekocht echt wel bereid minimaal 10 euro te doneren. Is toch lekker even minimaal 2M euro. Dan hoor ze echt niet meer. Win-Win
Wanneer wij als burgers niet zo schandalig belast werden door dat milieu geneuzel, was hier lang niet zoveel kritiek op geweest. Dit is iets wat ze in Den Haag zelf aanwakkeren, met wederom ongeloofwaardigheid en meten met twee maten tot gevolg.
Jan lult mooi naar zn eigen straatje.
Je kunt zeker kritisch over de manier waarop dit lijkt te gaan, en je afvragen of dit op lokaal niveau goed is voor het milieu. Toch kun je ook beargumenteren dat op globaal niveau een GP op Zandvoort beter is dan geen GP op Zandvoort: https://www.duimspijker.com/opinie/de-klimaatkosten-van-formule-1-op-zandvoort/
-edit: nutteloze bijdrage-
Interessant hoe er in Miami ook door tegenstanders wordt gedacht over de a.s. F1. ““We have seen too often deep pockets paint rosy pictures and have their way, only to the embarrassment of the county at a later date. Don’t allow F1 promoters to come in and roll over us over, like we’re not even humans.”
https://jalopnik.com/miami-f1-grand-prix-update-who-even-knows-at-this-poin-1839465784?rev=1572441105765&utm_campaign=socialflow_jalopnik_twitter&utm_medium=socialflow&utm_source=jalopnik_twitter

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).