Zeg, waar blijft die Volkswagen Golf 8?

Auteur: , 26 Reacties

Pak een bak koffie of thee. Tijd om eens bij te praten.

Zeg, waar blijft die Volkswagen Golf 8?

Voor sommigen duurt het vrij lang. Zeker voor de groep die dacht dat Volkswagen vorig jaar in Parijs de Golf 8 ging onthullen. Nu is dat wat ongebruikelijk (Franse beurs, belangrijke Duitse auto) en zou een jaar later in Frankfurt een stuk logischer zijn, maar toch waren er een paar. Wat hen betreft kreeg Volkswagen een tweede kans in Genève van dit jaar, maar ook in maart lieten de Duitsers niets zien. Hoe dan? We hebben al zoveel spyshots gezien!

Yep, Volkswagen neemt lekker de tijd met de Golf 8. De overgang van NEDC naar WLTP kan ook zomaar en rol hebben gespeeld. Feit is dat de Golf-puzzelstukjes steeds meer op hun plaats vallen. Zo weet Autonews te melden dat Volkswagen tegen het einde van het derde kwartaal van dit jaar gaat beginnen met de productie van de achtste generatie Golf in Wolfsburg. Men beroept zich op meerdere bronnen die bij de ontwikkeling betrokken zijn.

De geliefde en populaire Golf komt in zijn nieuwe gedaante in oktober ten tonele. De autoshow van Frankfurt is al in september en dit betekent dat we hier geen onthulling van de Golf 8 gaan meemaken. In elk geval niet in productietrim. In plaats daarvan zou Volkswagen een nieuwe ster voor de show gaan aanwijzen. De productieversie van de ID, de eerste volledige nieuwe elektrische auto van VW voor de massa.

De ontwikkeling van de Golf 8 zou ook wat vertraging hebben opgelopen omdat Volkswagen het ding wil volproppen met innovaties. Eén van die innovaties is een digitale sleutel toepassen. De fysieke sleutel kan thuisblijven en een smartphone kan fungeren als vervangende unit. De software voor deze technologie zou nog niet naar wens zijn, wat de nodige uitdagingen met zich meebrengt.

Maak je dus geen zorgen. In een herfstig najaar van 2019 zal dan eindelijk de Volkswagen Golf 8 aan de wereld gepresenteerd worden. Nog even geduld a.u.b.

Foto: gecamoufleerde Volkswagen via @sjonniedeluxe op Autojunk26 reacties

Is die er niet al?
Maak me vooral niet wakker als ie er is.
@cossiekiller: Maak me wakker voordat je gaat-gaat!
Hoho, Autobild van deze week eens kopen/lezen redactie …..staan een paar mooie afbeeldingen van de 8 in inclusief het zoals Mercedes brede digitale dashboard.
@dwfc: die afbeelding staat er nu al voor de zoveelste keer in, volgens mij heeft Autobild nog maar weinig idee van het Golf 8 dashboard.
Golf 7 een paar centimeter uitgerekte lampen = Golf 8
Niemand zou de Golf missen, er zijn zoveel betere auto’s
@henkhekje: Noem mij 1 betere allrounder (want dat is de Golf), ben benieuwd. Specialisten (sportiever, uitgesprokener) genoeg, maar niemand met zo’n sterk totaalplaatje.
@breinstein: Ford Focus, Volvo V40, Renault Megane, Peugeot 308, Alfa Romeo Giulietta, Mazda 3, Opel Astra, BMW 1 serie, Hyundai i30 etc… een Golf is gewoon een matig product
@henkhekje: Guilietta, kerel…

De Golf heeft van alle auto’s die jij opnoemt een beetje. Dat maakt hem nou zo allround. Dat mensen de auto saai vinden kan ik inkomen. Maar de Golf is alles behalve matig.

Zou ook raar zijn dat een matige auto al decennia zo goed verkoopt. Maar dat zal wel een beetje tegen jouw zere been zijn gok ik.
@87sandyd: 3 VAG techniekers vertellen me vaak verhalen hoe matig de kwaliteit van een Golf wel niet is. De reden van hun succes is simpel: marketing plus lease. Zonder lease zouden vele Europese autobedrijven trouwens simpelweg niet meer bestaan…
Wauw… wat een leek ben jij zeg.
Jij rijdt vast met een Gazelle of Batavus ?
@breinstein: Dat is het ook gewoon. Een prima allrounder. De pest is dat je dan ook meteen ‘jack of all trades, master of none’ bent. Voor de liefhebber, die vaak juist iets specifieks wil zien of voelen in zijn auto, is het dan geen aantrekkelijke auto. Als ik echter centjes moest verdienen met het bouwen en verkopen van auto’s, wist ik wel wat ik zou bouwen…
@henkhekje: bla bla bla…

Tja, als je ziet hoe goed de Mazda 3 is. Dan zou ik ook alle tijd nemen om de Golf Mk. VIII verder te ontwikkelen…
@AutomotiveDesigner: De Mazda 3 is veel te krap en er is geen station van. Kansloos in de Europese markt.
Ik vind het een geweldig model, maar zou hem niet kopen.
Oh. Spannend. Dus.
Oude wijn in nieuwe zakken, dit gezegde klopt al decennia voor de Golf.
Lekkere negatieve reacties weer. Ik kijk wel uit naar de Golf 8. De Golf 7 klopt qua design van alle kanten, ben benieuwd wat Volkswagen kan bieden om het beste te verbeteren.
@breinstein: hoge bomen vangen veel wind. Het is veeeeeel makkelijker om VAG af te zeiken en de 159/Giulia/Stelvio/alle Mazda’s op te hemelen. Populisme. Als de Golf een Alfa logo had gedragen was het hier de nieuwe automobiele Messiah geweest. Halleluja!!!
@camber24: het verschil zit hem in het uiterlijk. En niet de badge.
@lotuselises2: alsof een MiTo of Giulietta zoveel mooier is… Hopeloos gedateerd. Met name het interieur. De Golf is een ijzersterk pakket, de beste allrounder.
@breinstein: dat is dan mooi meegenomen, traditioneel gezien is een nieuwe golf een kopie van de vorige, dus dan zal deze ook vast wel “kloppen”.
Tuurlijk, het zal weinig schockerend zijn die nieuwe golf 8, en persoonlijke smaken zullen dusdanig verschillen dat iemand altijd zal vinden dat er betere alternatieven zijn. Het staat je absoluut vrij te kiezen wat je leuk vindt, niemand verplicht je een golf te rijden maar niemand kan ontkennen dat juist deze golf al jarenlang geldt als de benchmark in een compacte allround auto. Hele volksstammen zijn er mee groot geworden, de auto geldt nog altijd als 1 van de best verkochte in Europa. Is er dan niks te zeiken van mijn kant? Jawel, het enige dat ik jammer vind aan de Golf is dat de prijs niet meer passend is. Dat komt natuurlijk grotendeels door de BPM, maar VW is gewoon duur geworden met haar wagenpark, het is allang geen auto meer voor het volk. En ja, dat is jammer.
De vertraging komt inderdaad door innovaties maar niet door het sleutelmechanisme. VW gaat deze auto uitrusten met G5 (wifi) voor de communicatie tussen voertuigen en infra. EU heeft hierover wetgeving gemaakt en VW voldoet niet aan de technische eisen op dit moment.
Zal vast ook iets zijn met sluitnaden die nog niet helemaal wenselijk zijn. Of iets met de kunststoffen in het interieur die nog net een graadje te hard zijn. Of de überzuinige diesel die nog niet helemaal klaar is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).