Zie hier, een voorproefje op de nieuwe Audi Q4

Auteur: , 22 Reacties

Word je warm van deze boksbeugel, of verstop je 'm liever onder een grote bokshandschoen.

Aan het eind van deze maand staat ‘The Money Fight’ op de planning. Deze bokswedstrijd tussen Floyd ‘Money’ Mayweather en Conor McGregor gaat naar verluidt honderden miljoenen opleveren, hoewel vrijwel niemand UFC-vechter McGregor een reële kans toedicht om te winnen. Cynici zeggen dan ook dat Mayweather de makkelijkste miljoenen ooit gaat verdienen met het knokpartijtje. Met de milli’s kan hij wellicht nog een paar Bugatti’s kopen, of zijn belastingschuld aflossen.

Als je in de autowereld makkelijk geld wil verdienen zijn er feitelijk twee opties. De eerste is om een succesvol sportwagenmerk op te richten dat veel aanstekers verkoopt. De tweede is een zwik SUV’s op de markt brengen, liefst met een premium-badge.

Audi heeft dat trucje ook door en biedt al enige tijd de Q3, Q5, Q7 en sinds kort ook de Q2 aan. We weten echter al dat er nog meer in het vat zit, zoals de Q4 en de Q8. Van dat laatste model hebben we al enkele keren concepten gezien, alsmede gecamoufleerde exemplaren die de openbare wegen onveilig maken. De Q4 daarentegen is daarentegen nog in nevelen gehuld.

Volgens sommigen wordt de Q4 een soort TT op stelten, maar het lijkt ons waarschijnlijker dat de auto qua styling gaat lijken op de Q8. Lorenzo Mariotti, student Product Design in Milaan, heeft waarschijnlijk met dezelfde gedachte in het achterhoofd deze impressie gemaakt van hoe de Q4 eruit zou kunnen zien. Zeg het maar, maken…of kraken?22 reacties

Het zoveelste speeltje voor mannen met scheermesjes in hun oksels. Bah wat een lelijk hok.
Het front is een verbetering tov van nu. Maar de flank? Zonder torpedolijn is het gewoon geen Audi.
Clean ..
Superclean ..

Dat moet je de chanteurs oplichters van VAG nageven ..
@lincoln: kwestie van spiegels en handgrepen weglaten. De Amerikanen deden dit decennia geleden al met de Kever, en noemden dit dan de “Cal look”. How hard can it be?
@rrrobert:

Daarvoor deden de Hunnen dat ..
Met hun bed ..
Productie versie zal wel weer een Q2 zijn on steroids
Hou me niet langer in spanning ik kan het niet aan
Blijft natuurlijk niks van over in het uiteindelijk productiemodel, behalve de kleur grijs dan…
Stom ding, buiten proportioneel. Heeft niks met reeel model te maken helaas.
Doet mij denken aan de VW T-Roc, alleen een maatje groter.
Mooie auto’s bouwt Audi toch.
Lorenzo is in ieder geval creatiever dan Audi’s eigen designers.
Maar 32 inch wielen is een beetje teveel van het goede.
Best wel aerodynamisch voor een tractor… 🙄
Wielen zijn te klein.
@fiero: viel mij ook al op. Zitten ze er eigenlijk wel onder?? ;-) Verder geen nieuw design, maar gewoon weer plain old Audi. Jammer.
Het gevoel voor design en concept spat er niet vanaf. Er komen af en toe ontwerpen voorbij waarvan je direct ziet dat de bedenker duidelijk kan overbrengen wat het doel is van het design. Hier is dat niet het geval. Zeker gezien Audi al meerdere studiemodellen heeft losgelaten (met idd TT trekjes) zou dit een ‘betere’ versie moeten kunnen zijn
Perfect, kan zo naar Hotwheels.
Citroën belde, ze willen hun High Rider concept terug.
Wat een gedrocht met die t(e)reinwielen eronder!
Het maakt niet uit welke merkbadge je op dit ding kleeft. Als je dit voor de neus van de afstudeerjury voor auto-ontwerp legt, ben je gezakt. Gedrocht.
Kijk, de Mercedes/Ford ribbelachterlichten zijn weer uit de mottenballen gehaald.
銀の矢
Of, zoals de Duitsers zouden zeggen: Silberpfeil

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).