Zo gaan toekomstige Jaguars en Land Rovers mogelijk heten

Auteur: , 26 Reacties

Het concern heeft nieuwe namen geregistreerd.

Zo gaan toekomstige Jaguars en Land Rovers mogelijk heten

Regelmatig leggen autofabrikanten een reeks namen vast voor toekomstige modellen. Uiteindelijk blijven er altijd namen over waar niets mee wordt gedaan, toch is het leuk voer voor speculatie om te gissen wat ze bij een autofabrikant van plan zijn.

Bij Jaguar Land Rover hebben ze recent 29 nieuwe typenamen laten registreren. Voor Land Rover zien we de namen Westminster, Freestyle, Landy, Range Rover Classic, Sawtooth, Stormer en Landmark. Als het gaat om Jaguar komen modelnamen als P-Type, T-Type, C-XE, iXE, XEdi, XEi, XCF, XCJ en XJS voorbij.

De naam iXE zou je kunnen koppelen aan een elektrische variant van de huidige XE. De toekomstige I-Pace is immers ook volledig elektrisch. Bij P-Type en T-Type denken we aan nieuwe sportieve modellen in het gamma van Jaguar. De aanduiding Stormer bij Land Rover roept herinneringen op aan het gelijknamige Range Rover concept uit 2004. De naam XJS is ook zeker geen onbekende. Welke namen de Britten daadwerkelijk gaan gebruiken voor toekomstige modellen is afwachten. (via Autoguide)26 reacties

Vreemd dat ze XJS (opnieuw) vastleggen. Je zou toch denken dat, gezien het gebruik door Jaguar van deze naam in het verleden, dit niet nodig zou moeten zijn.
Ik ben fan, dus doe maar meer modellen. Vond de oude lijn ook mooi, maar ze zijn nu ook erg goed bezig!
Jammer dat er geen XJC tussen staat.
Ik vind het geen rare namen, alleen ze klinken voor geen meter. Met name de namen voor de nieuwe Jaguars. T-Type en P-Type. Ik snap de keuze wel alleen klinkt het lang niet zo lekker als F-Type..

Bij de namen van Land Rover moest ik eventjes lachen. Met Westminster moest ik denken aan een kopje thee. Bij Freestyle dacht ik aan het knaapje uit de clip van Bomfunk MC’s – Freestyler. En bij Sawtooth moest ik denken aan een haaientand…
@viezefreddyw: bij sawtooth dacht ik aan een van de robot dino’s uit horizon zero dawn… Als ze die gaan bouwen..
@viezefreddyw: Ik zag Westminster meer als een zeer luxe uitvoering van een Range Rover. De Range Rover Westminster. Doet een beetje koninklijk aan. De Sawtooth weer als een ongelooflijk primitieve Defender maar die elk terrein de baas kan.

Alleen bij Landy weet ik niet wat ik moet denken. Soort van Chinese variant?
@viezefreddyw:
Een J-Type lijkt me wel wat! Een grote luxe cabrio a la Mercedes S-Cabrio
De naam ligt dan gelijk een beetje in lijn met de XJ, zoals de F-type dat met de XF doet
@4x4wheels: ik stem voor een Jaguar G-spot…
Wel logische namen opzich. En je kan een naam maar vast geclaimd hebben.
De stormer kreeg ik altijd gratis op mijn playstation nadat ik een paar races had gewonnen op Gran Turismo.. mooie tijd.
Land rover landmark? Precies een Chinese kopie.
@boomhauwer: Idd. Ik denk dat ie daarom net geregistreerd is. Om te vermijden dat een Chinese copy cat de naam zou gebruiken. Idem met Landy…
Freestyle was hoe de freelander eigenlijk zou gaan heten. Vlak voor de introductie is dat verandert naar Freelander.

Wat betreft de namen voor Land Rover lijkt het me sterk dat we ook echt modellen krijgen die zo heten. Ze houden immers vast aan de 3 families. Het lijkt me eerder te gaan om special editions (Range Rover Westminster bijvoorbeeld, net als Vogue) of er gewoon zeker van zijn concurrenten de namen niet claimen
@sketcher: Zou toch erg zijn als er een chinees op de markt komt die Landy heet.
Jammer van geen XER-S
@cossiekiller: Xerxes? :)
@0rlok: Dat zou dan de uiteindelijke eindbazenversie moeten worden.
Doe mij maar een Range Rover Landy, klinkt als een soort beach buggy. 5.0 Supercharged achterin en gaan :D
Landy? Klinkt als iets goedkoops..
Landy!? Waarom?? Alsjeblieft niet zeg.
@kilum: Omdat Landy nu al in Engelssprekende gebieden een koosnaampje is voor de Land Rover. Het zal wel een kleiner model worden, een instapper.
“Patrica Paay, she looks me like the P-type”
Westminster is wel een goede
@mrrallycross: Vroeger al gebruikt voor grote Austins: https://en.wikipedia.org/wiki/Austin_Westminster
Axminster was erger geweest, dat is een soort tapijt :-).
“Bij P-Type en T-Type denken we aan nieuwe sportieve modellen in het gamma van Jaguar.”

Waarom denken jullie dat? In het verleden had je de sportieve C-Type, D-Type en E-Type, waarop de F-Type een logisch vervolg is. Verder kom ik tot 2x een S(aloon?)-Type en een 4WD Ford Mondeo met de logische naam X-Type, auto’s die ik niet in eerste instantie met sportief associeer.
een pee -type?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).