Zo gaan toekomstige Toyota’s er vanbinnen uitzien

Auteur: , 39 Reacties

Dat is geen misselijk interieur.

Wie wel eens in een Lexus heeft gezeten weet wat ik bedoel met een keurig afgewerkt interieur met mooie materialen. Toyota kiest voor haar eigen modellen een saaiere aanpak, maar dat gaat straks helemaal veranderen. Met de nieuwe C-HR, die vanaf september valt te bestellen, kiezen de Japanners voor een nieuwe designtaal in het interieur. Dit strakke en luxe ogende interieur debuteert in de C-HR, maar toekomstige Toyota’s gaan er ook zo uitzien.

De C-HR moet gaan concurreren met auto’s zoals de Nissan Qashqai en de Kia Sportage. Van deze twee is de Toyota in mijn ogen nu al de mooiste. In elk geval qua exterieur. Op het gebied van het interieur doen de Jappen nu ook serieus mee. Het is voor het eerst dat het Europese designteam van Toyota zich bemoeit met het interieur en dat lijkt een goede zet te zijn geweest.

Interieur

Interieur39 reacties

Plak er een BMW logo op en ik geloof je ook!
@JamesBond007: ik dacht Alfa. Wat is er aan de hand met Toyota? Ik zag laatst de nieuwe prius in het wild
Niet om aan te zien. Is betrouwbaar en goed niet meer voldoende als verkoopargument, moet daar nu ook emotie bijkomen?
@pomoek: alfa? Nee joh, spoel je mond uh vingers
@pomoek: ik zag laatst een Avensis station rijden, mijn hemel wat een gedrocht. De man die dit tekende houdt van lijntjes trekken volgens mij
@jamesbond007: ik vind de BMW interieurs van de laatste jaren eigenlijk tegenvallen. Het ziet er top uit hoor, maar de e36/e46/e38/e39 hadden pas echt een mooi interieur.
@dutchdriftking: same! Vooral de e90- e60 generatie was vreselijk.. Mijn ouders hebben jaaaren geleden een e46 coupe gehad, oh wat een mooi ding
@JamesBond007: klopt, alleen had de coupe het lettertype van de snelheidsmeter [i] cursief [i] staan, en dat vond ik dan wel minder mooi TOV de sedan.
Nog steeds niet mijn smaak. Ik zie nog wat teveel ouderwets ogende knoppen verspreid over het interieur. Een Lexus GS die ik eens reed had meer dan 60 knoppen in het interieur. Lexus achtig interieur in een Toyo hoeft dus niet per se beter te zijn.
@stfu: Ben het met je eens. Een BMW interieur ziet er mooi uit, omdat naast het gebruik van goede materialen, de stuurhendels, knoppen, versnellingspook en al het andere niet terug te vinden is in een Volkswagen uit 2006. Juist door al die nieuwe doorontwikkelde knoppen ziet alles er zo ergonomisch en gelikt uit.
@stfu: de ouderwets ogende elementen vallen mij ook op. Ze willen maar niet van de raambedieningsknopjes en het digitale klokje af, evenals de vergrendeling in de deurgreep.
Wow… wat lelijk zeg.
Ik ben bang dat het flink gaat tegenvallen. Er zal wel een reden zijn dat de foto’s en het interieur zo donker zijn, want ik kan het nu echt niet goed zien.
Netjes hoor, maar zeker alleen voor de duurste uitvoeringen?
De toyota badge verraad dat het hier om een pauper gaat, wat @martinus voor Opel heeft heb ik voor aziatische merken(behalve sinds korte tijd mazda) Kan het gewoon niet mooi vinden sorry…
@henkhupelschoten: Pauper petjes kiezen toch in mijn beleving vaker voor wat sportievere modellen. Een vleugje sportief, mag je Opel best aanrekenen.. maar de meeste Toyota’s niet.

Toyota past meer bij sexloze centenknijpers, die wel goedkoop willen rijden, maar ook niet erg vinden om in een betrouwbare saai rijdende bolide te rijden.
@martinus: Ik denk dat mijn Starlet met een 4AGE alles behalve saai gaat zijn :’)
Nu alleen nog een ander stuur, met dat nieuwe design van sturen kan je toch niet achterblijven met zo’n lelijk stuur
Fijn dat m’n opmerking is verwijderd… Dus, moeten we hier blij mee zijn? Zolang de modellen kraak noch smaak hebben design-wise, gaat een interieur upgrade het niet veel beter maken.
@str8six: één-woord-reacties worden verwijderd. Zie onze huisregels
@RubenPriest: dat weet ik, het was echter met een vraagteken erachter. Telt dat niet?
Vind het stuur zo droevig ogen door die aflopende dwarsliggers. Verder erg fraai!
middenscherm steekt wel behoorlijk ver boven uit het dashboard
Wel een beetje te donker en duister wat mij betreft. Ik vind het niet echt mooi. Erg druk ook. Veel scheve lijnen. Mag best wat cleaner van mij.
Beter goed gejat dan slecht bedacht, duidelijk BMW geïnspireerd
@balboni: Eerste wat ik ook zag! Zolang het maar geen wannabee Tesla is!
Ik vind het een mengeling van een Juke en een Civic. Beide zijn niet mijn smaak en de mengeling al helemaal niet.
Het oogt wel fraai
Lijkt ook op het nieuwe i cockpit van peugeot
Allemaal gaan ze BMW achterna met horizontale lijnen.
Opzich niet verkeerd, maar toch vind ik het niet allemaal geweldig.

Dat stuur ziet eruit alsof het gesmolten is. Dat scherm lijkt zo groot dat het je zicht belemmert. En een compleet zwart interieur doet het nooit goed bij mij.

Maar een Toyota koop je ook niet omdat hij mooi is. In ieder geval niet de Toyota’s die ze de laatste jaren bouwen. Alleen de GT-86 vind k fraai, maar als ik die zou kopen dan zou ik voor de BRZ gaan. Vind Subaru een cooler merk en BRZ bekt ook lekkerder.
In het donker kun je alles er mooi uit laten zien. Zelf mijn schoonmoeder.
Ik vind het exterieur niet bijzonder geslaagd. Vooral de achterkant oogt veel te druk en niet mooi, maar de voorkant is wel oke. De nieuwe Qashqai vind ik toch wel netjes.

Wat het onterieur betreft ben ik het er wel mee eens, dit is echt een hele grote stap vooruit!
Hard plastic…maar dan ook écht hard plastic…
@barbro: dat kun jij op een foto voelen? Knap hoor
Voor heel wat meer foto’s ( ook in gewoon daglicht ) .: http://www.carscoops.com/2016/06/2017-toyota-c-hr-small-crossovers.html
Ben nog wel de laatste die rept over interieurs, maar dit ziet er wel strak uit
Gaaf weer de retro look hij zit er gewoon weer in het digitale klokje en dan ook nog naast het NAVI scherm jonges wat een misser
nou, in ieder geval niet een interieur zoals die fransen doen..’minder knoppen want dat is beter’… nee.. de echte reden is dat de fransen inmiddels ook weten dat hun electronica ruk is en hoe minder knoppen hoe minder er stuk kan gaan.
Dat is misschien geen misselijk interieur, maar het is wel een misselijk lelijke auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).