Zo gaat de nieuwe VW Passat CC heten

Auteur: , 47 Reacties

Nee, viespeuk. Het wordt niet Passat DD.

Zo gaat de nieuwe VW Passat CC heten

De Duitsers hebben namelijk onthuld dat de sedan met coupé daklijn gaat luisteren naar de naam Arteon. De nieuweling wordt het uithangbord van VW’s nieuwe designtaal en dat gaan we onder meer terugzien aan de koplampen, het VW-logo en de manier waarop deze elementen blenden met het front van de auto.

Over drie maandjes wordt de opvolger van de Passat CC (rijtest) officieel onthuld in Genève en dan weten we precies hoe deze Passat voor de moderne stadsdandy eruit komt te zien. De Arteon wordt trouwens wel echt boven de Passat in de markt gepositioneerd.

Verder kunnen we de modebewuste huisvader geruststellen. Ondanks de vierdeurs-configuratie wordt de Arteon praktisch en ruim van binnen. Volkswagen noemt het een “vierdeurs fastback” en je zou ‘m in de zomer van 2017 al bij de dealer kunnen spotten. Ook zo benieuwd waar die naam vandaan komt? We geven het woord aan VW, anders denken jullie nog dat we dit zelf bedacht hebben:

‘Art’ describes the fastback’s harmonious lines and emotionality. The ending ‘eon’ identifies it, in the same way as Volkswagen’s top model for the Chinese market, the Phideon, as a premium model.

Oh ja, die Phideon was er natuurlijk ook nog. Daarnaast konden we onlangs al een reeks plaatjes van de nieuweling laten zien, die een heel goede indruk geven van het uiteindelijke design. Bekijk ze allemaal HIER.

VW Arteon47 reacties

Die naam is ook over nagedacht.. lekker belangrijk en maken dat ding! Heel erg benieuwd! Verwacht dat het echt een hele mooie auto wordt.
Had zelf gehoopt op de Passat SS(sport sedan natuurlijk)
@janmetdelangeachternaam: Voor het merk met de roots in het nationaal-socialisme ligt een dergelijke naam nog een tikje gevoelig…

Of mis ik de ironie in je reactie?
@RRRobert: ja die mis je nou ja
@janmetdelangeachternaam: Dat zal wat teweeg brengen oioioi
@janmetdelangeachternaam: ik zie zelf graag de Passat PP. Waar het voor staat moet ik nog verzinnen maar in het Engels bekt het zo lekker…
Euh, werd dit model niet afgevoerd? Of vergis ik me dat ik hier een bericht over gelezen had?
@nemus: Voor een deel wel. Er komt wel een opvolger maar die gaat niet meer Passat CC heten.
@nemus: Nee. Het bericht waar jij op doelt ging over het uit productie gaan van de huidige volkswagen (passat) cc. Deze is met de stille trom van de markt verdwenen omdat de verkoopcijfers behoorlijk gekelderd zijn in zijn levensduur.
@nemus: de oude (huidige)
De schets vind ik een erg mooie auto. Daar moet wel wat van te maken zijn lijkt mij. Alleen op het plaatje onder de tekst is het net een A5…
@viezefreddyw: ik vind het meer een supurb hatchback.
Arteon… Kan het nog meer TellSell?
@850t5r: maar wacht! Er is nog meer!
@str8six: belt u binnen 10 minuten dan krijgt u… :)
@850t5r: Klinkt als een jochie uit Aerdenhout.
@850t5r:
klinkt voor mij als een energiebedrijf of verzekeraar oid.
eon
aon
arteon
En wordt deze dan wel geleverd in NL?

Lijkt wel een Skoda trouwens op die render
Echt net een a5 sportback.
@dutchdriftking: Daar is niks mis mee, is ook een schone wagen
@jrsmoke: ook weer waar.
Het zal ongetwijfeld wel een van de mooiste VW’s worden. Ik ben er dus wel benieuwd naar. Hopelijk lijkt hij niet teveel op de A5.
Nu nog een doelgroep vinden
“(…) nieuwe designtaal (…)”
Ehm, is dit ding dan niet met dezelfde liniaal ontworpen als de huidige VW’s?
@henrie:
geen beter woord om interessant mee te doen dan “designtaal”
“for the Chinese market”

Zoals te verwachten…
@Esprit_de_Flandre: Dat zinnetje gaat over het topmodel van de Chinese markt waar het “eon” ook werd gebruikt.
@jrsmoke: Weet ik. En de nieuwe CC wordt ook gewoon een Chinees product. In EU en US krijgen ze dat ding bijna niet verkocht, en daar wel.
@esprit_de_flandre:
een volkswagen voor de mensen van de people’s republic of china, je verzint het niet he.
@super: Een Volkswagen voor de mensen? Voor de rijken bedoel je…
Bizarre verandering die designtaal van VW! Vooral het VW-logo op de neus is schokkend anders zeg!
Al met al zal het wel een prettige verschijning zijn, maar geen hond gaat hem rijden in Nederland. Ookal roepen ze dat deze coupe wel suuuuperpractisch gaat worden, dat is het gewoon niet en zal het ook nooit worden. Nederlanders kopen (helaas) alleen maar praktische auto’s…
@kliko: klopt, de A5 sportback zie je hier ook noooooit….
@kliko: gek hè. Er is gewoon geen geld om een onpraktisch blik te rijden voor het overgrote deel. Daarbij zijn de meeste van die auto’s ook nog eens extreem belast omdat ze met een leuke motor komen.
“De nieuweling wordt het uithangbord van VW’s nieuwe designtaal en dat gaan we onder meer terugzien aan de koplampen, het VW-logo en de manier waarop deze elementen blenden met het front van de auto.”

Nieuw logo? Ben benieuwd.
@jack_abarth: Daar bedoelen ze denk ik mee hoe het logo in de grille zit.

http://oi67.tinypic.com/s2fzmo.jpg
VW Talisman!
Design en vw???
En dan een versie met een goeie geluidsinstallatie,
de Arteon Sennheiser.
Mooi maar wanneer komt er eindelijk en compleet nieuwe Phaeton?
@meridian: Rond 2019 en die wordt volledig elektrisch.
@jasperhallo: Bedankt voor de tip! Ik zie op internet dat je inderdaad gelijk hebt.
Ik vond DD best wel een goede naam voor de opvolger. Je kunt dan DD’s kopen en aanraken zonder dat je vriendin/vrouw gaat zeuren :)
Hmmm, plaatjes zien er op zich niet verkeerd uit, maar ik vraag me echt af voor wie ze het ding maken. Dit is nou typisch zo’n niche die 12 jaar geleden door Mercedes is bedacht, en waarin ieder zichzelf respecterend Priemiejum merk een modelletje moest hebben, maar waar inmiddels toch geen noemenswaardige verkoopcijfers meer mee te halen zijn. Die stoere vierdeurs coupé’s worden inmiddels links en rechts ingehaald door modellen als de X6 en GLE. Dan zou je verwachten dat VAG beter een leuke variant op de Touareg kan maken, in plaats van weer een platgeslagen Passat.
Aha de A7 van VW dus. Ik ben benieuwd wat er “design” aan het logo gaat zijn aanghezien dit al een jaar of 60 hetzelfde is, buiten het formaat dat alleen maar groeit en groeit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).