Zo haal je makkelijk platina van de straat

Auteur: , 25 Reacties

Niet alles is goud wat er blinkt. Soms is het ook platina. Iedereen weet dat het peperduur spul is, maar niet iedereen weet dat het overal gewoon op straat ligt.

Vegen met je donder

Een kilootje platina zet je vandaag de dag iets meer dan 28.000 Euro terug. Iets minder dan een kilo wit poeder dus, want dankzij O.T. Genasis weten we dat dat 36.000 dollar doet tegenwoordig, maar het is nog steeds geen kattenpis. Gelukkig kan je het gewoon van de straat halen.

Oké, oké, het gaat wel om hele kleine hoeveelheden, dus rijk ga je er helaas niet van worden. Desalniettemin is de reden dat het spul op straat ligt wel leuk om te weten voor de autoliefhebber. Platina zit namelijk in je katalysator, omdat het bepaalde giftige gassen die ‘no bueno’ zijn voor onze gezondheid aantrekt en vasthoudt waardoor die niet de lucht in komen. Eerder al meldden we je dat het dievengilde in Almere wellicht om deze reden uit was op katalysators.

De gemiddelde katalysator bevat zo’n twee tot drie gram platina, wat ook de reden is dat die dingen zo prijzig zijn. Ongeveer elke 150.000 kilometer wordt naar schatting de helft van het platina door slijtage en/of beschadiging stukje bij beetje uitgespuwd op de weg. En daar blijft het in principe liggen, wat betekent dat je het zou moeten kunnen verzamelen. Deze Youtube-lieden deden een goed bekeken poging.

Volgens berekeningen van een andere goud- platinazoeker zou er tussen alle 1000 Kilo viezigheid langs de weg 6,7 gram platina zitten. Goudmijn! Nu alleen nog een goede manier vinden om het te winnen. Liefst zonder noeste arbeid met bezems.25 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Moet je wel snachts werken.
Overdag rijden er auto’s
@simonvb: en ’s nachts geen auto’s op de weg? Dit is NL!
@simonvb: júist overdag, dan staat de boel stil. En kan je met een sok op de uitlaat het platina uit de uitlaatgassen filteren!
Zo doe mij ook een baan bij Autoblog, zal wel goed betalen als een verschil van 8000 euro als “iets minder” aangeduid wordt.
@Donstil: It’s your lucky day. Is een vacature vrij, fulltime job. Maandsalaris EUR 8.000, misschien iets minder.
@Donstil: Het is een verschil van net iets meer dan €4.000
@Donstil: Dollar -> Euro. Scheelt dus geen 8000 euro.
Dan kan je beter gewoon aan t werk gaan..
Een kilo coke is meer waard dan goud en platina!? Als mijnwerker zou ik direct m’n baas bellen en hem vertellen dat ik ergens anders aan de slag gaat.
@jorden: als mijnwerker maar zeker ook als coca-boer merk je daar helemaal niets van. Je wordt in beide gevallen uitgebuit
En toch was iedereen bij het lezen van de titel gelijk geïnteresseerd . Is hetzelfde als je op Google zoekt: hoe wordt ik snel rijk . Veel mensen zoeken op dit soort termen, terwijl de oprichter van die site een leuk extra zakcentje verdient omdat iedereen op zijn pagina klikt, waar je vervolgens een e-book kan kopen waarin beschreven staat hoe je snel rijk wordt.

Terugkomend op het verhaal. ik zeg welcome Back autoloze zondag, gaan we met zijn alle platina zoeken
dus, als je nog is op de sloperij komt, slopen die katalysators (wat zijn dat eigenlijk @willeme???)
@gwnbmw: een katalysator zorgt ervoor dat je auto minder schadelijke stoffen vrij laat (kort omschreven) ?
@gwnbmw: een katalysator zorgt ervoor dat je auto minder schadelijke stoffen vrij laat. (Kort uitgelegd)
Ik pak mijn zeef wel en ga op pad
Dus daarom willen al die kampers die katalysatoren meenemen
Dus 3 a 4 gram per cat en 28,- de gram, levert je dus max 112,- op. Niet echt de kip met de gouden (of platina) eieren he?
-edit: yep bedankt, is inmiddels gefixt-
Of je gaat handelen in wit poeder
Eén regenbuitje en weg is je platina, zeker als er een zoab laag op de weg ligt, hahaha
Echt ‘makkelijk’ vind ik het niet als ik eerlijk ben. Maar wel leuk te weten dat het geld bijna letterlijk op straat ligt.
Mijn cat kunnen ze alleszins ni stelen, ik heb er geen.
-edit: nutteloze bijdrage-
Geniaal dit, laat een stel gelukzoekers de straten vegen door ze wijs te maken dat ze platina kunnen vinden en rijk kunnen worden! Je kan zelfs nog geld vragen voor de rechten van bepaalde stukken weg! GENIAAL!
Ik wil graag even rechtzetten dat ons O.T. Genasis naar marktwaarde zou verwijzen: het gaat hem in werkelijk om de ounce-kilo conversie -> http://genius.com/4289978.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).