Zo lekker gaat het momenteel bij VDL Nedcar

Auteur: , 35 Reacties

Het Nederlandse concern doet goede zaken.

BMW

Met trots melden de mannen en vrouwen van VDL positieve jaarcijfers over 2016. Het feit dat onder andere de BMW Groep auto’s bij de firma laat produceren heeft behoorlijke invloed gehad op de werkgelegenheid. 2016 was zelfs een recordjaar voor VDL. De bedrijvengroep wist gecombineerd een omzet te pakken van 3,2 miljard euro. Dat is een stijging van maar liefst 19 procent. De nettowinst ging van 125 miljoen naar 149 miljoen euro. Van de totale omzet van de bedrijvengroep komt 1,4 miljard euro vanuit Nedcar.

Bij VDL Nedcar rollen onder andere MINI’s van de band en eerder dit jaar werd bekend dat ook de BMW X1 vanaf deze zomer in Limburg zal worden geproduceerd. Naast de BMW Groep is Volvo, DAF, Smart en Mitsubishi ook klant bij het bedrijf in Born.

2016 was in vele opzichten een uitstekend jaar voor het concern. Naast een hogere omzet en nettowinst nam ook het personeel met 2.700 man toe. Er werken nu 13.356 mensen bij het Limburgse bedrijf. Niet alleen de BMW X1 (rijtest), maar ook de hybride variant van de MINI Countryman zal vanaf dit jaar worden geproduceerd in Born. President-directeur Willem van der Leegte verwacht recordjaar 2016 te gaan overtreffen.35 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Wat nemen Smart en Mitsubishi af van Nedcar? Reserve onderdelen voor de wagens die zij daar ooit geproduceerd hebben?
Wat nemen Smart en Mitsubishi af van Nedcar? Reserve onderdelen voor de wagens die zij daar ooit geproduceerd hebben?
@mashell: volgens mij zit het distributiecentrum er nog
@ricksmits: het distributie centrum is niet van NedCar. Staat echter wel naast de fabriek
Wat een top bericht! Goede bedrijfsvoering en bedrijfstop daar blijkt!
1,4 miljard van de 3,2 miljard komt uit NedCar, wauw, zo groot had ik niet verwacht.

Toch blijf ik een nasmaak houden over het personeel van NedCar. Steeds als ik iets over NedCar lees, moet ik meteen denken aan die staking, vlak nadat NedCar weer in bedrijf was.

Hoop dat ze inmiddels begrijpen dat ze echt afhankelijk zijn van BMW (lees: één partij) om zeker te zijn van werk in die regio.
@granlusso: VDL groep maakt 3,2 miljard winst. NedCar zorgt voor 1,4 miljard omzet.
Omzet is niet winst…..
@tweetyv6: fuck wist is niet winst…. verkeerd gelez0n.
Mea maxima culpa
@tweetyv6: Hahah ik dacht al dat dat de leesduur zou zijn ;)
@granlusso: *leesfout
The American dream in NL ..
Maar dan met een zwik staatsgaranties ..
@lincoln: dat komt omdat Limburg werkelijk niets kan zonder steun, garanties of subsidies… tis nog erger dan Friesland.
@airc: maar de handelaren in het grootste export product van Limburg worden dan ook telkens opgepakt door de politie. Dat helpt niet een duurzame economie op te zetten ;-)
@hehe: Haha
@airc: Als je Zuid-Limburg splijt in links en rechts dan begrijp je dat de linkerkant het stukken beter doet dan de rechterkant (Heerlen, Kerkrade). Die regio loopt niet alleen ontzettend achter qua economie, maar vooral op sociaal-economisch gebied.

“Hoog-Holland” is het allemaal schuld en Den Haag heeft ze allemaal genaaid. Juist ja… Overigens kom ik zelf oorspronkelijk uit Zuid-Limburg, dus het is niet gebaseerd op vooroordelen :)
@airc: ik moet nog eten dus ik hap ff. Je weet dat Friesland meer aan belasting betaalt dan wat het aan belastinggeld kost? In tegenstelling tot de grote steden in de randstad is de economie van Friesland wèl rendabel!
“Er werken nu 13.356 mensen bij het Limburgse bedrijf.”

Nee niet bij NedCar alleen, bij VDL werken deze mensen en dus een deel daarvan in Born.
@jack_abarth: Precies. En dat maakt het ook nog een Brabants bedrijf, geen Limburgs.
Prachtig bedrijf, en gewoon in familie handen, dus niks geen alleen maar op winst uitzijnde aandeelhouders en ander gespuis.
van de Leegte ..
BMW ..
13.356 werknemers ..
UWV ..
Belastingbetalers ..
Opdrachtverstrekkers ..
Toeleveranciers ..

Willen maar 1 ding .. zoveel mogelijk verlies lijden ..
@trustmeiamanengineer: veel werknemers zijn indirect via pensioenfondsen ook indirecte “aandeelhouders en ander gespuis”.
@trustmeiamanengineer: je doet je naam eer aan.. man man man..
Kijk, tof dat zo’n fabriek er weer helemaal bovenop komt.
Een winstpercentage van 4,5%. Mwah. Er zijn bedrijven die het met minder moeten doen, maar ik had toch meer verwacht. Wellicht hoge eenmalige kosten?

Bizar trouwens dat Netcar zorgt voor 44% van de omzet. Ik mag hopen voor ze dat daar goede contracten aan ten grondslag liggen.

Ik ben benieuwd hoeveel winst ze maakten vóór de Netcar tijd. Iets zegt me dat Netcar (nog?) niet zoveel geld in het laatje brengt.
@poes: neDcar natuurlijk…
@poes: toch kan je met die winst heel wat poezenbrokken kopen!
@poes: “Winst” zegt ook he-le-maal niks. Het gaat om de operationele winst. Reken er maar op dat van iedere verdiende euro het grootste deel meteen wordt terug geïnvesteerd, ze groeien hard en zetten keihard in op modernisering. Als ze er zo slecht voorstonden, had BMW echt niet op NedCar vertrouwd voor het opvoeren van productie.
VDL is geen Limburgs bedrijf… HQ staat in Eindhoven. Naast auto’s maken ze ook de bekende bussen etc… iets meer achtergrond in het artikel is prettig!
Ik gun het ze van harte! Misschien als Brexit definitief is doorgevoerd, kan Honda daar z’n Euro-auto’s ook laten maken. Ze (VDL) zoeken tenslotte nog een extra productielijn.
@utregcity: vraag me af hoeveel productie ze overhouden voor andere merken. Ze produceren exclusief de Countryman en cabrio daar (goed voor 150.000 autos) + 3-deurs MINI. Nu ook de X1 erbij komt vraag ik me af ( met beeld op eventuele groei in de toekomst ) hoeveel capaciteit ze over hebben…?
Prachtig werkelijk waar! Wordt je als Brabander trots van! Ook ongelooflijk wat ze daar allemaal maken. Van Dopper fles tot elektrische bus, van een MINI tot aan alle snelweg borden. @Autoblog: @Willeme: misschien is het leuk om eens een artikeltje te maken over wat de VDL groep allemaal wel niet maakt?
@henkhupelschoten: verzoek staat genoteerd ;)
Ere wie ere toe komt. Wim heeft aangetoond dat we weer ouderwets dingen kunnen maken in “kijk-ons-eens-snelle-jongens-zijn-met-onze-dienstensectoren”- land! Hebben we hard nodig!
Goed om te horen dat dat in Nederland weer kan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).