Zo maak je de BMW Z4 met vierpitter een tandje sneller

Auteur: , 22 Reacties

Het topmodel is eenvoudig te kietelen, hoe zit dat met een goedkopere variant?

Nu de leveringen van de BMW Z4 gestart zijn zullen ook tuners de Duitse roadster bij de kladden pakken. Zo maakten we al kennis met de Manhart Z4 M40i en de Z4 M40i van Dahler. In dit geval gaat het weer om de Z4, maar niet om het huidige topmodel.

Bij DTE Systems doen ze het anders en hebben ze de viercilinder aangepakt. Het gaat hier om de Z4 30i sDrive. Normaal gesproken is dit blok goed voor 258 pk en 400 Nm koppel uit een geblazen tweeliter viercilinder. DTE Systems weet deze waarden met een tuning box naar 282 pk en 466 Nm koppel te brengen. Een winst van 24 pk en 66 Nm.

De tuning van DTE Systems is gekoppeld aan een app op je smartphone. Gebruikers kunnen de gewenste power instellen (Dynamic, Sport of Efficiency) via deze app. De achterwielaangedreven Z4 doet het sprintje naar de honderd na de tuning in ongeveer 5,4 seconden. De tuner zegt dat het gasrespons met 10 procent is toegenomen in vergelijking met een standaard exemplaar.

De PedalBox inclusief de app kost 229 euro. DTE Systems levert de tuning vanaf heden op de Z4 30i sDrive.22 reacties

Ik hou echt niet van zo’n box. Doet altijd goedkoop en amateuristisch aan.
@jannemaneke: Vroeger was dat zeker het geval. Denk bijvoorbeeld aan simpelweg de turbodruk vergroten. Is nu al stukken beter door verschillende metingen die door z’on box gedaan kunnen worden. Met ECU haal je echter het meeste eruit, omdat iedere motor net even anders is. Zo ben ik ooit van een Racechip module overgestapt naar ECU tuning. De motor liep met de Racechip namelijk net even iets minder soepel en liep daarnaast te rijk t.o.v. ECU tuning. Ook qua topsnelheid 3km p/uur minder.
@jannemaneke: veel bekende tuners gebruiken het tegenwoordig voor diverse redenen, zelfs ABT gebruikt externe modules
Ik begin de Z4 wel steeds mooier te vinden. Jammer dat er geen prijs wordt gegeven voor de tuning. Ik heb het idee dat men zomaar een ‘intelligente’ piggybank gebruikt. Je ziet namelijk regelmatig z’on combinatie met pedalbox.Vaak gaat dat goed. Echter is er uit eigen ervaring niks beter dan ECU tuning icm rollerbankmeting.
@bmw2coupeeigenaar: Ik verwacht dat het net onder de €230,- zit. Aardig wat extra voor de prijs van een avondje uit!
@fmgarcia: Maar die pedalbox en app alleen is al 229 Euro he. Op basis waarvan verwacht je dat de tuningbox ook op 229 zit? Mensen vergissen snel dat je dus in dit geval 3 componenten hebt, namelijk: tuningbox, pedalbox en app.
@bmw2coupeeigenaar: Ik denk dat er met de tuningbox en pedalbox hetzelfde ding bedoelt wordt.
@bmw2coupeeigenaar: Lijkt mij het complete pakket! Dan is het toch een fijne deal.
@fmgarcia: Hangt er vanaf waar je uitgaat natuurlijk…
vertrouw ze volledig, helemaal omdat het zo’n bekende naam is en er niks mis kan gaan met de garantie
Kunnen ze niet iets gaan leveren om ‘m minder lelijk te maken?
@donvincenzo: epoxyhars om alle vouwen te egaliseren?
@donvincenzo: Ik vrees dat dat iets meer zal moeten kosten dan 229 euro.
Dus nog geen 10% winst, en al je garantie weg? Klinkt als een fantastische deal….
Ik had vroeger op mijn Seat Ibiza 1.9TDI een Powerbox van PSI. Zeer veel plezier aan gehad en nooit stukken gemaakt. Je kon deze zelf een beetje afstellen door aan de weerstand te draaien. Ik liet er toen veel achter aan het stoplicht! 😂
@thestino: Psi is inderdaad goed van kwaliteit(als ze nog bestaan?), Speed-Buster ook om maar een vb te noemen
Doe maar de oldtimer e30 bmw
Een beetje chiptuner haalt toch zo 300pk uit dit blok?
Misschien niet dezelfde wagen / motor, maar volgens mij maakt BR-performance daar gemakkelijk 300pk+ van… https://www.br-performance.be/nl-be/chiptuning/1-wagens/5-bmw/5359-serie-4/8163-f32-33-lci-05-2016/8166-430i/
Zou het blokje nog vrolijk in de rondte draaien bij 200.000km wat een vermogens worden er gehaald uit 2 pakken melk vandaag de dag
zou dat ook op de 4 cylinder van de 740 werken?
Aangezien de tuningboer ‘born to be tested’ is, zal het vast goed zitten met de betrouwbaarheid!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).