Zo ziet een barnfind van € 1 miljoen er uit

Auteur: , 17 Reacties

Net zoals een goed flesje rode wijn met de jaren meer waard wordt, doen sommige auto's dat ook. Deze Bentley stond 15 jaar in een schuur te verstoffen, maar heeft zijn baasje uiteindelijk flink rijk(er) gemaakt.

Bentley barnfiind

We kijken naar een 1954 Bentley R-Type Continental Fastback, een type Bentley waarvan in totaal 208 exemplaren werden gemaakt.

Zoals gebruikelijk in die tijd ontving menig exemplaar liefde van een carrosseriebouwer, zo ook deze Bentley. H.J. Mulliner – geen onbekende naam in Bentley-contreien – tekende voor het koetswerk.

Bentley barnfind

Aanvankelijke schattingen van de opbrengst liepen uiteen van 200.000 tot 400.000 Britse Pond, maar uiteindelijk werd dit exemplaar volgens Boldride dankzij maar liefst 45 bieders afgehamerd op een astronomische £739.212. Omgerekend naar euro’s is dat krap over de €1.000.000. Ka-tsjing.

Eind vorig jaar ging er een soortgelijk type Bentley in het VK onder de hamer, met een geschatte opbrengst van 800.000-900.000 GBP. Deze werd uiteindelijk echter niet verkocht.17 reacties

Beter je geld in een oldtimer steken dan op de bank met 0,9% rente…
@freezzr:
Yep, dan is die rente nog niet eens het grootste probleem eerst ga je in de min doordat de inflatie hoger is en dan komt Wiebes nog even om de hoek met zijn 4% vermogenrendementsheffing…, over welk rendement?
@jrk68: Ach, een flinke berg zwart geld is ook niet erg….
@jrk68: Gelukkig komt Wiebes al tot inkeer op dat punt. Nu nog zien dat hij die heffing werkelijk afschaft/nar beneden bijstelt…
@freezzr: daar heb je gelijk in maar dan moet je wel het geld hebben (kom niet zover met mijn 10 cent… )
@freezzr: idd. Nog ff en je moet geld bij leggen om het op de bank te mogen zetten/laten staan…
@e1000bmw523i: In Scandinavië betaal je op sommige plekken al geld aan de bank om je geld er te mogen stallen…
@Senne: Kun je het beter in een auto steken idd. En dat wordt in Nederland gelukkig (nog) niet als vermogen gerekend. Tenminste, in de meeste gevallen…
Tering Jantje.
Da’s een hoop geld.
Dit weekend begon op Channel 4 (daar heb je hem weer met zn Engelse zenders), het begin van season 2 van For the love of cars. Als je t kan en wil zien, stop nu met lezen: spoiler alert.
Ze restoreerden een Aston Martin DBS. Niet de nieuwe, maar die van 67 – 72. Voor de mensen die m niet kennen: zo’n beetje de eerste AM van na het DB4-DB6 uiterlijk: rechte vormen, ding ziet er niet uit.
Ze kochten dat ding voor 37500: compleet verrot.
Gemiddeld exemplaar wordt verkocht voor 50k, maar dan in goede staat.
Max ooit 80k voor betaald, behalve eentje uit een oude UK TV serie, voor een half miljoen.
Voor 50k aan versleuteld. Van normaal naar Vantage Spec gemaakt (dus niet origineel) + nieuwe kleur lak (niet origineel) + zelf gemaakte (hand) onderdelen + nieuwe kleur interieur (niet leer, niet origineel).
Ging stug op de auction, tot net aan 70k.. en toen waren er opeens 2 Indisch-Engelsen die tegen elkaar ging opbieden en de winnaar kreeg m voor iets van 140k. Die mag daarboven natuurlijk nog even 10 – 25% aan kosten aftikken.
Sloeg nergens op.
Conclusie van t verhaal: mensen op auctions hebben een hoop geld, maar over-betalen soms echt vors.
@gregorius: Heb het gezien ja, was wel een mooie kleur dat olijfgroen.
Ik ben benieuwd wat ie opbrengt als ie helemaal gerestaureerd is.
Tjah je weet wat ze zeggen: met een witte blijf je zitte
Waarom zou je zo een auto 15 jaar in een schuur zetten?
@mrrallycross:
Om dat hij nu meer waard is. Hij was in 2000 een mooie investering, maak hem vuil laat hem 15 jaar vuil in een droge propere garage staan, verzin een mooi verhaal van barnfind en cash in, betere investering dan de beurs.
@shiva:

Ja lekkere vondst in je eigen schuur. Joe.
Hmm ik wordt er eerlijk gezegd niet warm van….
@dutchdriftking: nee ik ook niet. Vind het geen mooi model ook, beetje lomp. Maar goed, zal wel iets aan mijn gebrek aan nostalgie liggen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).