Zou jij deze Audi RS6-occasion met trekhaak kopen?

Auteur: , 62 Reacties

Je moet er natuurlijk geen caravan achter hangen, maar met zo'n fraaie Riva erachter ben je toch wel een baas.

Een Audi RS6 (rijtest) is een auto die op twee gedachten hinkt. Hij heeft het prestatiepotentieel van een sportwagen, maar biedt ook de praktische ruimte van een flinke stationwagen. Waarom die praktische inzetbaarheid dan niet nog iets vergroten doormiddel van een trekhaak?

Dat dacht in ieder geval ook de eerste eigenaar van deze occasion, hij liet bij de fabriek een elektrisch wegklapbare rukpukkel monteren. Daar zie je dus helemaal niks van als je hem niet gebruikt, maar ben je de baas van de jachthaven als je je bootje achter de RS6 haakt.

Verder is deze RS6 voorzien van het performance-pakket, waardoor het vermogen een gezonde 605 pk bedraagt. Luchtvering legt de RS6 nog iets dichter op het asfalt, terwijl de two-tone velgen een fraai geheel vormen met de zwarte lak en het dito gekleurde interieur. Een tikkie saai wellicht, maar het maakt de potente Audi wel lekker understated.

Op de teller staat slechts 4500 kilometer, terwijl het bouwjaar 2016 bedraagt, dus erg lang heeft de eerste eigenaar niet kunnen/willen genieten van zijn ultieme caravantrekker. De kop mag er -wat betreft afschrijving- dan af zijn, met een prijs van 169.950 euro kan ik de RS6 allerminst een koopje noemen.62 reacties

Inclusief boot? Dan neem ik hem mee voor dat geld!
@hight96: Jazeker, inclusief boot van zeker 8 euroton.
@Jochempie: niet een béétje overdreven?
@davelepeef: neen zn rivatje gaat al heel gauw richting de 8 á 9 ton
@davelepeef: nee hoor. Zo zijn er exemplaren van de Aquarama die dit bedrag bijna aantikken
@vandijkbv: eigenlijk alleen de Aquarama. Maar daar zijn er dan ook maar 249 van. De goeie gaan over het miljoen. Een “normale” riva doet nieuw een tonnetje of 4 tot 6 afhankelijk van het model.
@davelepeef: Oké, nette exemplaren zitten tussen de 4,5 en de 6,5 ton. Pareltjes doen meer.
@hight96: inclusief de Duitse politie.
@hight96: zou er maar niet aan beginnen, dit soort audi’s hebben standaard al moeite met de koeling… compleet ongeschikt om zwaar te trekken. Je merkt niet dat hij zwaar aan het werk is en toch zomaar motorschade!
Zou nooit een 4 keer nul kopen
Nee, ik wil nooit een Audi, want ik zou elke nacht wakker liggen van de stress dat hij gejat wordt voor de onderdelen of om er een kraak mee te plegen.
@dafmaf: Dat valt toch wel op te lossen. Ik noem eens iets: voordat je gaat slapen geef je het signaal er niet mee te rijden. Komt de auto toch in beweging, dan wordt dit gemeld en wordt de locatie doorgegeven. Allemaal software en hardware wat al bestaat. Zo had mijn vader tig jaar geleden al een ‘vernuftigheid’ in zijn mercedes, je moest een bepaalde knop indrukken alvorens de auto kon starten.
@amg65: Echt, wat je nu opschrijft bevestigt het alleen maar meer. Dat wil je toch allemaal niet. Het is een auto, meer niet.
Doe mij die boot maar!!
@kennone: Voor mij ook de boot; met een beetje geluk ligt in een Riva nog een echte Ferrari of Lamborghini motor yeah!
Blijven prachtige wagens die RS6’en. En een trekhaak is gwn een must, het blijft een stationwagon he. Maar ik vind deze toch wat te saai vormgegeven.
Een Riva, mocht ik ooit de mogelijkheden hebben dan komt er een. En met alle respect voor de Audi vindt ik deze niet passen bij de stijlvolle Riva.
@potjak: trekhaak op je alfa 8C monteren, enige op land dat zich squa stijl nog een beetje meet aan de riva.
Ik zou het geld uitgeven voor de aankoop van de Riva, die RS6 mogen ze houden.
trekhaak is voor mij minputen bij een peronenauto, betekent extra belasting op zo ongeveer alles behalve het interieur.
@super: ik ga er van uit dat bij het ontwerpen van een auto daar rekening mee is gehouden.
@super: rijden is pas een extra belasting!
@lekbak:
ja, maar lang niet zo erg als rijden met een aanhanger van 1,5 ton.
Kijk deze man heb smaak mooie rs6 en mooie riva klasse
@valentino455pk: ben bang dat de boot puur voor de foto’s erachter gehangen is. Platen op de auto zijn ook al van de dealer zo te zien… Neemt niet weg dat het een mooie combi is natuurlijk ;)
Lekkere combi! RS6 is toch wel blubber dik en Riva maakt de mooiste sloepen ter wereld.
Van de Duitse 3 vind ik Audi net iets minder dan de anderen, maar foto 5 maakt me toch wel hebberig/huiverig. Wat een intimiderend front!
@2wheeler: die is hetzelfde als van een RS3. Dat scheelt weer ;)
Wel wel…

Het Hoofd Inkoop Dienstvoertuigen van het Korps Landelijke Politiediensten heeft zo te zien al een kleine geste gekregen…
Nee, ik bedank! Bij mij nooit een Audi. Voor dat geld koop ik wel een AMG station!
Ja tuurlijk, geweldig!!
Blubberdikke combi !
Jammer dat er geen keramische schijven op zitten. Want die heb je wel nodig als je met 315km/u vol moet remmen en je hebt er ook nog een boot achterhangen.
@richardj: want je rijdt met je boot er achter ook 300+ op de autobahn..
@heat59: maar niet zonder keramische remmen!
Neen.. liever de V10
De Audi kan me gestolen worden. De Riva is schitterend. Dus doe die maar.
@jang: grote kans dat die Audi gestolen wordt inderdaad
@ettie: ik zou er geen traan om laten.
Wat ligt er op foto 1 nou onder die auto? Een lekbak?
@svenska_aeroplan_ab: Ziet er uit als een putdeksel. Maar goed, ik ken een wijk waar dat als lekbak word gebruikt. Dus ik keur hem goed.
@svenska_aeroplan_ab: uiteraard! 1 liter olie op 1000 km is bij VAG tegenwoordig al de nieuwe norm. Of het is de o zo befaamde DSG bak die nu wat tanden mist met zo’n Riva d’r achter.
@scharrenberg: De RS6 heeft de befaamde achttraps automaat van ZF ;) uitstekende bakken!
Als er 1 boot is waar ik van droom… Ik zou er graag in een Aston heen rijden. Maar met een rs6 lijkt me ook geen straf
Nee….geen Auwdieee.
Geen B&O, dus nee…
Zeer fijne combinatie
Ik zou nooit een RS6 kopen. Zo simpel is het
@toyotafortuner: een RS6 koop je ook niet. Die klau je.
Als je een car of boot enz wilt trekken zul je pkaas moeten hebben dus …. bij uitstek een goeie auto voor een trekhaak..
Zelfde als bv een Mercedes ML AMG of E-klasse AMG
Erg dik! Ben benieuwd wat de vorige eigenaar heeft terug gekocht…
Zo ja lekker hoor helemaal zwart en gave wielen, zet maar op de stoep. Die boot hoef ik er niet bij..
Had ik als jochie een poster van boven mijn bed hangen, me dunkt geremde drie-asser van gegalvaniseerd staal met handmatige lier en limited edition neuswiel, bij die aanblik stoomt het voorvocht opnieuw in mijn ogen.
@sezz: inderdaad, wat een troosteloze trailer… Dan toch maar iets meer als dit; https://m.flickr.com/#/photos/[email protected]/10084906343/
Pfff jammer dat de RS6 niet gewoon sepangblauw of mistralrood is, zwrt op zwart is zo saai maar ja, zo ziet het dievengilde ze wel graag.
Echt ….dom. Als je toch een RS na 4500 km kan wegdoen koop er dan een fatsoenlijke beun busje erbij. De KM’s die je maakt met een aanhanger zijn het toch niet waard. Achja geld koopt geen verstand. Verder vette RS6 maar afknapper vanwege zwart.
Slecht 4500 op de teller en dan al zo’n trailer er achter hangen? Waarbij ik mij überhaupt af vraag of die auto het trekken mag.
Maar een beetje fatsoenlijk inrijden is schijnbaar niet gebeurt.
@ronnys: zou die trailer er niet gewoon voor de mooie foto’s erachter gehangen zijn? Auto ook al voorzien van dealerplaten
hier hoort en grote bak met hoog eigen gewicht en koppel voor, een wagoneer met houtprint of zo.
Ideaal voor mijn paardentrailer
Een gloednieuwe Nederlandse RS6 performance Dynamic edition incl Keramische remmen en amdere opties die deze occassion niet heeft kost exact evenveel. Das geen moeilijk sommetje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).