Zoveel pegels gaat Daniel Ricciardo verdienen bij Renault*

Auteur: , 33 Reacties

*volgens een kwaliteitspublicatie.

DR3

De schok van Daniel Ricciardo’s move naar Renault is er inmiddels een beetje af, maar verschillende F1-volgers stellen zichzelf nog steeds de vraag ‘waarom’. Zoals we direct al aangaven kunnen wij wel een stuk of drie goede redenen verzinnen voor het vertrek van de honingdas, maar kwaliteitspublicatie The Daily Mail steekt ons pardoes de loef af. Zij kunnen namelijk maar liefst 35.000.000 redenen verzinnen waarom Daniel naar Renault is gegaan. Per jaar.

Of het letterlijk een kwestie van verzinnen is of niet weten we niet, maar dit bedrag in Amerikaanse Dollars is namelijk naar verluidt wat RIC jaarlijks bij Renault gaat verdienen. Een toch wel behoorlijk bizar bedrag, daar algemeen werd aangenomen dat Renault dit soort cijfers niet kon of in ieder geval niet wilde neertellen voor een coureur. Als de Daily Mail het bij het rechte eind heeft, zou het Ricciardo direct in de top-3 catapulteren van best verdienende F1-coureurs (samen met HAM en VET uiteraard). Het indrukwekkende gage is dus ook groter dan dat van Max (hoewel Max dit jaar in theorie 37,5 miljoen Dollar had kunnen verdienen als hij alle races gewonnen had). Nog een leuk feitje: DR3 komt met dit salaris met stip op één te staan van de best verdienende Australische sporters, vóór golfer Jason Day en NBA Rookie of the Year Ben Simmons.

Zoals iedere keer bij dit soort tot de verbeelding sprekende berichtgeving, moeten we erbij aantekenen dat er eigenlijk altijd een bepaalde mate van speculaas inzit. Zo’n contract tussen rijder en team beslaat (dat weten we dan weer wel dankzij Hamilton en Mercedes) ettelijke pagina’s en ik heb er zelf nog nooit één in zijn volledigheid gezien. Informatie over de bedragen komt dan ook alleen voort uit het schimmige proces dat zich plaats vindt ‘in de wandelgangen’. Of The Daily Mail een informant heeft binnen Renault/’kamp Ricciardo’ die echt kennis van zaken heeft, of gewoon maar wat verzint, weet je nooit zeker. Maar goed, het is wel een kwaliteitspublicatie en met het nieuws over Ricciardo’s move naar Renault zelf waren ze er ook vroeg bij, dus…33 reacties

En welke voorwaarden? Zeker alleen als hij alles races zou winnen. In dat geval wordt het een droge (stok)brood in een roeibootje in de haven van monaco in 2019.
Via een betere publicatie heb ik vernomen dat er een andere reden is waarom Ricciardo naar Renault is gegaan:

https://speld.nl/2018/08/06/ricciardo-verklaart-overstap-naar-renault-ik-krijg-auto-van-de-zaak/
@willeme: lekker hè
@willeme: zou ik ook doen als je zo’n dikke Twingo van de zaak kunt rijden…wie niet…
Mooi dat de quote over de ‘top’ binnen de F1 is overgenomen, maar verdient oude Ome Alonso niet ook een gage die hem ergens in die top 3 plaatst?
@ukbob: dat deed hij wel, maar ik denk dat FA een tikkie achteruit is gegaan in zijn huidige deal. Aanvankelijk verdiende FA naar verluidt zo’n 35 milli bij McLaren-Honda. Wat we daarbij ‘zeker’ weten (zo zeker als kan in dit soort gevallen), is dat Honda de helft van zijn gage betaalde. Honda is nu weg en McLaren moet gewoon betalen voor de Renault-motoren (die op voorspraak van FA gekomen zijn) dus het zou mij niet verbazen als ALO een deel van zijn loonstrookje heeft moeten inleveren.
Ik geloof dat GPUpdate spreekt over 20 MLN per jaar met een contract voor 2 jaar.
@soes750: Lijkt me een foutje van The Daily Mail. Verschillende publicaties hebben het inderdaad over 20 miljoen pond. Dat is bij de huidige wisselkoersen ongeveer 35 miljoen Australische dollar. The Daily Mail heeft waarschijnlijk de fout gemaakt om dat aan te zien voor Amerikaanse dollars.
@soes750: dan zijn het misschien australische dollars 😂😂😂
Dan zou-ie dus de money-badger worden.
@amghans: nice👌🏻
@amghans: (•_•) / ( •_•)>⌐■-■ / (⌐■_■) YYEEEEAAAAAAAAAHH!
Al dat gespeculeer is dan inderdaad onmiddellijk waardeloos. Ik zou dan zonder meer ook de overstap maken van RB naar Renault. Ik kan me zelfs voorstellen dat Bottas en Raikkonen vanmorgen een belletje naar Boulogne-Billancourt hebben gedaan om hun MB of Ferrari in te ruilen.
Het kan natuurlijk dat een ‘hoge ome’ binnen Renault eindelijk klaar was met het gezeur van Horner en heeft gezegd: ik wil dat we volgen jaar Red Bull voorbij gaan, liefst met een van hun ‘eigen’ coureurs. Lekker de middelvinger omhoog. En het mag een paar centen kosten, we schrijven het wel weg als ‘marketing’ o.i.d.
@Bender: dan lach ik mij kapot als dat zou gebeuren
@Bender: heerlijk en nog aannemelijk ook haha
Als Renault dit soort bedragen in het verleden niet wilde neertellen voor een coureur waarom zouden ze het nu dan doen?
Als Renault dit soort bedragen in het verleden niet wilde neertellen voor een coureur waarom zouden ze het nu dan doen?
@jannemaneke: wraak, pure wraak. Haalt het beste in de mens naar boven! Eat this Red Bull. En volgend jaar kopen we ook Newey weg……
@mark997gt3:
Het zal – volgend seizoen – nog moeten blijken of het ‘wegkopen’ van RIC Red Bull pijn zal doen. RIC is een uitstekende coureur, maar daar zijn er meer van. Veel, zo niet alles zal afhangen van hoe goed (of niet) de Honda en Renault motoren zijn. Tot die tijd is het gissen.
Gaan we volgend jaar ook zien hoe goed ‘onze’ Max is in het doorontwikkelen van zijn bolide. Dat speelt voor Renault ook mee natuurlijk, een ervaren coureur binnen halen die weet hoe hij een goede auto moet meehelpen ontwikkelen.
En… hij hoeft ook die smerige drankjes niet meer te promoten.
@gregorius: ik heb daar nog nooit geen filmpje van gezien.
@gregorius: *geen = een
@gregorius: ik zag Vettel laatst op de TV demonstratief uit zo’n enorm blikje Red Bull lurken tijdens een interview, dus je weet het nooit…
@jaapiyo: dat was op de red bull ring na de race.
Idd. RB heeft Renault al jaren af gezeken. Pay back time!!! Maakt me niet uit wat het kost, zei Carlos Goshn. We pakken ze waar het pijn doet! En dat is gelukt. Boontje komt om zijn loontje. Nooit schijten op het bord waarvan je eet……
Snap Ric ook wel. Als je dan toch geen WK wordt dan maar met 100 miljoen op de bank ipv 30.
niets geen wraak of pesterij van Renault naar RB toe. F1 is een business, big business en élke cent uitgegeven moet 2 of meer keer terugkomen. Santander heeft ooit in de spaanse pers gezegd dat elke cent besteed aan de F1 en F.A. 5x retour komt. Emoties spelen bij zulke bedragen géén rol.
Was artikel uit Australische daily mail, dus Australische dollars.
A$35.000.000 = € 22.350.000. (US$ = € 30,3 miljoen)

Max kan in theorie 37,5 miljoen EURO (niet USD) bij elkaar rijden.

Ik denk dat RBR RIC3 nooit meer, hoogstens hetzelfde heeft geboden.
Renault weet dat. Het lijkt me dan ook dat ze hem weggekocht hebben.

RBR heeft in 2018 waarschijnlijk minder punten, Renault meer en daarmee een kans om het 3e team te worden
Denk dat als MB of Ferrari had gezegd: je mag bij ons komen, je zal geen stalorders krijgen, maar we betalen maar 1mio (USD,EUR,GBP of AUD) per jaar; dat hij het dan zeker gedaan had.
Stoeltje was er echter niet.
Bij Renault weet je dat de motor er nu wel redelijk is en je weet dat het met een goed chasis dichtbij kan komen. En als ze dan meer dan het dubbele gaan bieden tov RB; tja, dan maar doen!
Het onverstaanbaar mompelende ijskonijn Raikkonen moet weg bij Ferrari, dus daar komt een stoeltje vrij, als Ricciardo slim was geweest had hij eerder daarnaar moeten solliciteren. Hoewel ze daar misschien ondertussen al voor Leclerc gekozen hebben.
@grandmasterb:

Sergio Marchionne had een stevige voorkeur voor Charles Leclerc. De man was niet vies van een risico. Maar nu hij er niet meer is, moeten we het maar afwachten.

Ik denk dat Ferrari op de ingesleten pad verder gaat. Geen lef, geen ballen…Jammer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).