Gelekt! De details van Max’ nieuwe contract bij Red Bull

Auteur: , 47 Reacties

Schmöllen voor de liefhebbers van Autoblog Boulevard. Voor iedereen dus, stiekem.

MV33

Ah, heerlijk, het slijk der aarde. Sommigen zeggen dat de hoeveelheid geld die je binnenangelt het laatste taboe vormt in de Nederlandse samenleving. En inderdaad, waar je weleens de vraag krijgt hoe het gaat met je gezondheid, relaties en (gebrek aan) succes op Tinder, krijg je vrijwel nooit de vraag hoeveel monnie je maandelijks pakt. Gelukkig maar, want het antwoord is voor ons AB-ers over het algemeen een stuk minder spectaculair dan het antwoord op de Tinder-vraag #fakenews.

Van Max Verstappen weten we dat hij de chickies aan elkaar rijgt en dikke stacks pakt, maar daar hij onze droom leeft, willen we de details weten. Hoe goed is die droom nou eigenlijk precies? Kwaliteitspublicatie Quote heeft een en ander weten te ontfutselen aan een man in een Red Bull-jas, die naar verluidt dichtbij het vuur zit. Zodoende hebben we nu harde cijfers over Max’ gage.

Zoals dat vaak gaat in de sportwereld, heeft Max bij het tekenen van zijn nieuwe contract aan de vooravond van de Grand Prix van Amerika vorig jaar een signing bonus ontvangen. In Max’ geval bedraagt deze vijf miljoen Euro voor het zetten van de krabbel. Daarna begint de teller te tikken voor het echte werk.

Als basissalaris ontvangt Max zes miljoen Euro per jaar van Red Bull, maar voor elk punt dat hij scoort, komt daar 50.000 Euro bij. Een overwinning levert daarnaast een extra bonus op van 250.000 Euro. Een snelle rekensom leert dat Max iedere keer dat hij op de hoogste trede van het podium staat, 1,5 miljoen mag bijschrijven op zijn rekening (25 * 50.000 + 250.000).

Op basis van 21 races zou hij dit jaar dus maximaal (21 * 1.500.000 + 6.000.000 =) 37,5 miljoen kunnen verdienen, mits hij alle races zou winnen. Dat is helaas gisteren al een utopie gebleken. Maar stel dat Max zijn resultaten van vorig jaar (168 punten, 2 overwinningen) evenaart, dan zou hij (168 * 50.000 + 2 * 250.000 + 6.000.000 =) 14,9 miljoen binnentikken aan kaal salaris (exclusief sponsordeals). Niet slecht. Vooral niet als je bedenkt dat de Nederlandse overheid buiten spel staat om hier een stukje de helft van af te snoepen, daar Max’ huis in Monaco woont.

Er zitten ook nog wat extra perks in het contract van Max verwerkt. Zo heeft hij bedongen dat zijn vader en zusje op de loonlijst blijven staan bij Red Bull. Jos fungeert officieel als een talentscount van Red Bull’s jongerenprogramma. Victoria doet ook wat voor de rode stier. Hoe groot de toelages van de twee zijn, is helaas niet bekend.47 reacties

Max, oprecht gefeliciteerd met die geweldige bedragen. Pakken wat je pakken kan. Zou iedereen doen.
Puike deal bedongen lijkt me zo, ben benieuwd wat voor afkoopsom er is afgesproken als Mercedes bijvoorbeeld wat eerder van Max’ diensten gebruik wil maken.
@dizono: Dan gaat Max de Neymar van de F1 worden denk ik haha
Ondanks dat het een man in een Red Bull regenjas is blijft het nog altijd gokken. Het contact met handtekening is niet als bijlage toegevoegd als onderbouwing.
@erik2907: contact = contract (edit knop?)
@erik2907: De edit-knop; wachten al 10 jaar op…
Als ik hem was, zou ik stoppen met werken en lekker je hobby gaan uitoefenen. Oh wacht..
@berlinetta: Dat heeft Rosberg verleden jaar gedaan. Vanuit sportief oogpunt eennwaardeloze beslissing. Maar als je bedenkt dat hij kan doen en laten wat hij wilt is het een heel verstandige beslissing.
Voor dat geld wil ik ook wel in een renault rijden.

Gekheid, lekker hoor max. Lekker cashen en genieten
Grappig dat de meerderheid zegt ‘lekker cashen, het is je gegund’, etc. Terwijl als een CEO van een groot bedrijf 1/10 van dit bedrag krijgt, omdat hij eindverantwoordelijk is voor duizenden werknemers, half Nederland gaat flippen…
@svenska_aeroplan_ab: Als CEO van een bedrijf waar je praktisch 0 risico loopt om failliet te gaan omdat je anders geholpen wordt door de overheid met een miljardenlening heb je mijn inziens ook geen recht op zo veel salaris. Ondernemers als bijv. de oprichter van red bull die zichzelf op 200mil+ trakteert heb ik geen moeite mee, zij hebben het bedrijf zelf gebouwd.

Dat zo’n gekke ondernemer dan iemand veel geld wil betalen om in zijn hobby/marketing projectje te laten rond rijden, met alle plezier. Max, pakken wat je pakken kan!
@XO101: Precies. ING is zo erg met de Nederlandse economie verbonden, dat de Staat het niet kan laten gebeuren dat ING omvalt. Op dat moment ben je wat mij betreft gewoon een de-facto overheidsbedrijf en is enige bescheidenheid gepast. Daar kun je zowel bij Red Bull als bij Verstappen niet van spreken, dus dan zal het mij een zorg zijn of die jongen 10 euro per race of 10 miljoen per race verdient
@edge: van jouw belastingcenten zit geen cent meer in ING. Alles is terugbetaald, inclusief rente. Dat dat zo snel is gegaan is juist één van de geleverde topprestaties van de huidige CEO. Vriend en vijand is het daar over eens.
@poes: iedereen die voor de overheid werkt en een rekening/hypotheek heeft bij de ING stopt belastingcenten in de ING …

Overigens heeft deze CEO dat zo snel kunnen regelen (dat terugbetalen) omdat de klanten met een hypotheek bij de ING per definitie al teveel rente betalen, dus de CEO regelt dat niet maar de klanten die voor de inkomsten zorgen …
@erik2907: wat een prachtige kronkelredenatie houd jij er op na. Zeker zelf een ambtenaar?
@poes: overigens net zoals de AOW, die krijg je van de overheid, je laat het storten bij bv. de ING en je betaalt weer belasting terug aan de overheid ……. The Cirkel Of Life.

Toch wel een mooi systeem eigenlijk om er als CEO van een bank tussen te zitten om van het geld dat rondgepompt word je graantje mee te pikken :-)
@svenska_aeroplan_ab: Niet raar dat men het niet zo op die CEO’s heeft, zij doen alsof zij verantwoordelijk zijn voor die duizende werknemers onder hen, maar gedragen zich niet zo. Wat is het fysieke bewijs, dat een CEO verantwoording draagt? Als de CEO niet goed functioneerd, krijgt hij een “gouden handruk” en wordt vervangen zonder enige schroom voor elke ander kwibus, die geacht wordt de functie te kunnen vervullen. De oude CEO hoeft niets af te dragen van zijn verdiende salaris, of premie in de afgelopen jaren, terwijl hij toen ook al voor het niet deugdelijk beleid gezorgd heeft. Dus niets verantwoording, gewoon een vervanger plaatsen en de vertrekkende CEO, kan weer bij een vriendschappelijk andere organisatie aan de bak.
Bij Max zie je elke wedstrijd welke strijd hij levert, hoewel ik de bedragen eigenlijk wel buiten proportie vind, zal het wel bij de sport en commercie horen. Hij doet het voor zijn plezier, wij zien dit als vermaak en als het een wedstrijd niet lukt, dan krijgt hij ook minder uitbetaald. Dat is bij een CEO niet, die krijgt gewoon zijn geld en eventuele bonus, daar doet hij uiteindelijk niet meer voor, dan het beleid bepalen, door opdrachten te geven.
De enkele keer, dat hij met zijn fysiek een uitleg moet geven over de misstanden aan de media, die het spelletje meespelen, die zijn dik te verwaarlozen, bij zijn salaris en bonus.
Maar blijkbaar hoort het allemaal bij het spel en daar verdien je knikkers mee.
@Orichy: kaderfuncties in bedrijven hebben altijd een heel groot deel van hun loon variabel, en prestatiegebonden.
Je moet je ook echt wel jaren bewijzen aan een “normaler” loon eer je CEO kan worden he.

Een dikbetaalde job heeft een reden en komt zeker Nooit zomaar in je schoot vallen.
@svenska_aeroplan_ab:
komt omdat men over het algemeen nog net voldoende inzicht heeft om te beseffen dat F1 coureur zijn te hoog gegrepen is. Op de werkvloer wordt de taak/druk van/op een CEO nogal eens onderschat.
@svenska_aeroplan_ab: als CEO van een groot bedrijf heb je daarvoor al een goede carriere gehad en kun je de laatste 10..20 jaar van je werkzame leven CEO of RvC lid spelen. Deze mensen hebben het al niet slecht. Ze hoeven ook niet eens zo veel te kunnen maar dragen wel veel verantwoordelijkheid en net als bij een politicus worden ze er vaak rücksichtlos uitgebonjourd als een onderdaan een foutje maak of een resultaat tegenvalt. Maar een sporter als Max die is op z’n 30e wel klaar en kan dan met pensioen. Die heeft dus gewoon meer inkomen nu nodig om later te kunnen overleven.
@mashell: Maar dan heb je natuurlijk niet zoveel nodig. Als je 45 jaar lang 30.000 per jaar verdiend, dan heb je net zoveel als Max met 1 overwinning heeft.
Zelf heb ik overigens ook geen moeite met dat salaris van Max, maar dan niet met jouw verklaring voor dat salaris
@mashell: niet zoveel te kunnen? CEO zijn is overal moeilijk en zwaar. Laat staan bij een multinational. Je lijkt de rol van een goede CEO wat te onderschatten.
@svenska_aeroplan_ab: Het verschil is dat ING en die andere banken met staat steun overeind zijn gebleven. En het geld wat daar voor door de staat is betaald is niet geretourneerd door die zelfde banken. dus veel mensen hebben het gevoel dat zij dat salaris betaling met belasting geld. Waar ook wel een kern van waarheid inzit.

Wat de CEO van Mercedes verdient, een voetballer of F1 coureur doet mij niet zoveel. Het is het ze gegund. Je moet er hard voor werken dan wel veel talent voor hebben of allebij.
@kilum:

Ik ben het volledig met je eens, maar de ING heeft naar mijn weten de lening + rente gewoon afbetaald.
@jack_abarth: de ING heeft zelf niets terugbetaald, dat doen nog altijd de klanten die voor hun rekening betalen en de hypotheekrente. Als je als bank geen geld hebt om overeind te blijven kun je het ook niet terugbetalen. De enige mogelijkheid is om inkomsten te genereren en die doorschuiven naar de staat.
@erik2907: haha! Volgens jouw redenering hebben al die klanten dan te weinig betaald toen ING de schuld opbouwde…
@kilum: snap ik heus wel, maar ik heb het niet over de ING, dat is gewoon een slecht voorbeeld natuurlijk. Maar dan nog: dan verdient Maxi alsnog 10 keer zoveel, en die CEO betaald tenminste nog belasting…
@kilum: sorry, maar je zit er volledig naast. Zoals boven mij ook al aangegeven heeft ING alles (vervroegd!) terugbetaald, inclusief rente.
@svenska_aeroplan_ab: amen! Voetballers, coureurs, het mag allemaal miljoenen en verdienen in Monaco maar als een verantwoordelijke van een groot bedrijf eens een marktconform loon krijgt, dat kan niet…
maar zoals ik het hier veel lees: pakken wat je kan, dat is tegenwoordig de leuze in een asociale maatschappij.
Mooi man. Waarschijnlijk zou hij het voor de helft ook wel doen. Maar Redbull weet natuurlijk ook wel dat ‘ie zo in een zilveren of rode bolide zit als ze even niet opletten.
Geen job voor de mama? Jammer….
Weet iemand de rol van zijn zusje?
@onnes: Social Media expert volgens mij. Hebben ze ook nodig daar.

Uiteraard blijft Helmut Marko de Talent Scout. Jos is aanvoerder van de knokploeg en het voorzitter van het bierteam. Waarschijnlijk.
@onnes: ik dacht iets met social-media. Maar daar ben ik niet 100% zeker van.
@onnes: social media expert betekent dat ze Max zijn telefoon af en toe vasthoudt en plaatjes op Instagram zet als hij zijn handen volheeft wanneer jij aan het eten is of in de gym aan het trainen is…
@onnes: grid girl…

Oh nee wacht, dat mag niet meer…
Hoezo is het belastingontduiking voor Max? Hij is toch Nederlands staatburger? Het volkslied wordt gezongen en ik zie een Nederlandse vlag?

Kan iemand het uitleggen?

Ik kan mij namelijk herinneren dat Guus Hiddink destijds in België was gaan wonen en 1,5 miljoen moest terug betalen wegens ontduiking?

Wat ik bedoel te zeggen is, zo makkelijk ontloop je de belastingdienst toch niet lijkt mij?
@ghost: hoezo is het geen belastingontduiking voor Max? *
@ghost: hij is geëmigreerd naar Monaco en verblijft > 50% van de tijd buiten NL. Guus z’n werkzaamheden en/of werkgever was NL belastingplichtig
@ghost: hij rijd onder de Nederlandse vlag, zijn werkgever en zijn hoofdverblijf zijn niet in Nederland en derhalve dus niet belastingplichtig hier in Nederland. Over zijn woning hier in ons koude kikkerlandje betaalt hij gewoon belastingen evenals al zijn uitgaven hier. Maar, mag dat niet?
@rhellema: dat laatste was mijn vraag, helder wat mij betreft.
@ghost: En wat betekent dat volkslied en die vlag? Eigenlijk helemaal niks. Het is gewoon vulling om het allemaal wat ceremonieeler te maken. “Gefeliciteerd. Hier een beker. Oke, dank je wel. Doei” ziet er op TV ook niet uit.
@ghost: Guusje woonde in België maar zat altijd bij zijn vriendinnetje in NL. Dus hield hij de fiscus een beetje voor de gek. Dat mag niet…….
Nice! En familie op de loonlijst altijd 1. Hoeven ze niet bij jouw te bedelen.
Heeft hij ff slecht management. Hebben ze liggen slapen of zo?
Geen 8% vt of een 13e maand. Auto van de zaak had ik er nog wel uit kunnen onderhandelen. Nu moet die pik het met dit fooitje doen en dan moet ie ook nog sparen om een extra zakcentje te hebben als ie op vakantie is. Triest.
@rick-dos: Die auto van de zaak heeft ie van een sponsor. En wie zegt dat die 6M per jaar niet inclusief VT of 13e maand is. Z’n bonusregeling ben ik in ieder geval aardig jaloers op :)
@Rick-dos: welnee, onderhandelen is een beetje geven en nemen. Ik mis nog wel een paragraafje over pensioen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).