Zware ongevallen teisteren A12 en A15

Auteur: , 24 Reacties

Het westen van het land kan zich opmaken voor een drukke avondspits. Twee afzonderlijke ongevallen waarbij trucks betrokken waren veroorzaakten een flinke ravage en zes gewonden.

Gecrashte truck A12

Op de A12 bij Nootdorp reed vanochtend een vrachtwagen door de middenberm, waarna deze zich klem reed onder een viaduct. Zoals je op de foto kunt zien is het een aardige klus om de boel weer vlot te trekken. De A12 blijft ook tijdens de avondspits afgesloten, zo meldt de VID.

Een stukje zuidelijker, op de A15 vlakbij het knooppunt Benelux, reed een vrachtwagen op een auto van de Indonesische ambassade, die was stilgevallen, en waar de (zeven) inzittenden kennelijk nog in zaten. Vijf van hen gewond naar het ziekenhuis gebracht, doch schijnt geen van allen er ernstig aan toe te zijn, zo meldde de politie.

Desondanks rukte de traumahelikopter wel voor het ongeluk uit, wat wel te verklaren is als je de foto van de onheilsplek ziet.

Foto via @MKramer7024 reacties

Ik zat er vlak achter. Heb de eerste foto gemaakt die op de site van VID staat, dus met de blauwe Fiat 500 erop. Nog niet eerder zoiets meegemaakt, was wel even schrikken! :)
Die vrachtwagens zijn een doorn in het oog en veroorzaken hoop ongelukken en files door pech, halen in op 2 baans snelwegen en gooien hun truck vaak zonder te kijken naar links toe. Vaak zijn het ook simpele zielen ( mn zwager is er ook 1 ) en hebben vaak geen scholing gehad.
@dahlback: hoho dat jouw zwager een klootzak en vrachtwagenchauffeur is betekend niet dat ze het allemaal zijn he hahaha.

Nee het klopt wel dat er zulke malloten tussen zitten maarja kleinigheidje blijf je houden he
@dahlback: dan schaffen we vrachtwagens wel af. Moet je wel even zelf je spullen gaan halen
@meneer: Er zijn ook andere manieren om goederen te vervoeren. De reden dat we daar voornamelijk vrachtwagens voor nodig denken te hebben is dat het lekker subsidieert wordt.
@erwh: denk dat een vrachtwagen die 32 pallets in 1keer kan vervoeren nog altijd beter is dan 5 bestelbusjes achter elkaar te laten rijden voor 1 klant.
@dahlback:
Een carriere move voor jou : Ga bij de VN werken, ik weet zeker dat jij Zwarte Piet weg krijgt uit dit land.
En het mooiste : je zult er absoluut niet opvallen zo onbevooroordeeld als je bent.
Geloof me
@dahlback: Die ” simpele zielen ” zorgen er anders wel voor dat een land draait, hoe denk jij dat winkels aan hun producten komen, dat ziekenhuizen voorraden hebben om hun zieken te verzorgen etc etc.
Ik ben geen vrachtwagenchauffeur maar ik vind jouw reactie nogal kortzichtig.
@dahlback: nee, vrachtwagenchauffeurs zijn proffesionele weggebruikers. Ze geven waar mogelijk altijd de ruimte en houden de boel nooit op. Verder zijn ze totaal niet eigenwijs, en helpen altijd graag een handje mee met laden en lossen ipv dat ze een peukje gaan roken of een kop koffie gaan drinken.
Hoe zit het met assistent systemen op vrachtwagens, zijn de systemen die oplettendheid testen die automatisch afstand houden en nood rem-ingrepen doen daar al gebruikelijk? Of wordt het geld besteed aan espresso apparaten en DVD spelers?
@mashell: Mercedes heeft dat op de vrachtwagens geïntroduceerd begin dit jaar. 1 nadeel als chauffeur wil je niet in die trucks rijden. ( vrachtwagen divisie is compleet anders dan de personenwagens)
@arjontje: waarom wil je dat als chauffeur niet? Zijn die zo hooghartig: “ik kan het beter”? Of zijn ze gewoon aartsconservatief. Ik kan me namelijk voorstellen dat we als burgers eigenlijk dat soort systemen gewoon willen verplichten op vrachtwagens om de verkeersveiligheid te verhogen.
@mashell: Nou laat ik het zo zeggen jij wil ook niet in een lada rijden. Niet dat ze die systemen niet willen.
@arjontje:ook de nieuwste Volvo’s hebben veiligheids systemen aan boord.
@mashell: espresso apparaten en dvd-spelers zul je niet gauw bij een Mercedes, Volvo, enz. Enz. Kunnen kopen. En de kosten zijn meestal wel voor ons, de chauffeurs. Zelf zou ik zoiets niet in de wagen willen hebben dit i.v.m. Afleiding(dvd) en zichtbelemering(espresso/koffie apparaat)
Wie de neuk blijft er dan ook zitten in een stilstaande auto op de snelweg? Dat is vragen om ongelukken.
@erik_land: Dus jij blijft nooit zitten bij het stilstaan? Dan neem je in de file staan wel heel letterlijk.
Misschien komt die stilstand van de wagen van de KBRI (Indonesische ambassade) doordat ze vaak oudere wagens rijden. Laatst nog een al wat oudere S-klasse gezien op een feestje van de ambassade.

Sowieso rijden ze in Indonesie al gauw langer door in hun Kijangs enzo die al tientallen jaren in de familie zit. Sterkte aan de slachtoffers toegewenst (natuurlijk ook aan die van het andere ongeluk)
K*t diplomaten ook altijd, die gasten denken dat ze werkelijk overal mogen parkeren.
@tupperware: diplomatieke onschendbaarheid werkt blijkbaar niet tegen vrachtwagens die tegen je op knallen. Toch wel jammer.
Op de A58 was het ook raak…
Had toch helemaal wel een mooi spektakel geworden als er dan ook nog lui van de Russische ambassade in die auto hadden gezeten…
Ieder geval is weer anders, maar toch zie ik zo veel onverantwoorde, eigenwijze, irritante en gevaarlijke acties van vrachtwagens op de snelweg, dat dit soort ongevallen (met name die vrachtwagen die door de middenberm komt) me 1) niet verbazen en 2) de vrachtwagen chauf niet snel het voordeel van de twijfel krijgt. Natuurlijk doen automobilisten bovenstaande ook, maar dat zijn dan ook geen beroepschauffeurs. En het heeft niets te maken met “alle vrachtwagens van de weg!1!!1!”, vrachtwagens zijn in de basis cool en belangrijk. Maar dat ze winkels bevoorraden kan geen excuus zijn voor bepaalde chauffeurs om als een debiel over de snelweg te rijden.
Zeeland is natuurlijk ver weg voor iedereen maar ook hier een zwaar ongeval met meerdere vrachtwagens gisteren. A58 afgesloten met uren vertraging tot gevolg.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/deel-a58-uren-dicht-na-ongevallen-1.4062952?ref=most_read_shared

Slechte dag voor het vrachtverkeer gisteren…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).