Zweedse parkeerwachters geven relslachtoffers trap na? [updated]

Auteur: , 47 Reacties

In en rond Stockholm spelen zich al bijna een week Parijse/Londense toestanden af, nadat de politie er vorige week in een kansenwijk een gewapende man doodschoot. Kortom: je auto is er even niet veilig. Maar wat doet parkeerbeheer? Die trekt er overdag op uit om parkeerbonnen op de uitgebrande wrakken te leggen.

Lalala, geld - Foto: Fria Tider

Bovenstaande situatie zou niet misstaan in een boek van Kafka: terwijl de lokale Hermandad kennelijk moeilijk grip op de situatie kan krijgen, en faalt (het bezit van) zijn burgers adequaat te beschermen komt een andere overheidsinstantie de getroffen burger doodleuk, pardon my French, in de bek sch**ten.

We zien in een foto van de krant Fria Tider een blond parkeermeisje bonnen op de uitgebrande wrakken uitschrijven, volgens de correspondent ‘omdat er geen parkeerkaartje aanwezig was’. Toch ben ik sceptisch. Als je het artikel leest, dan valt op dat de strekking lekker Telegra tendentieus is, en wie vertelt mij dat ze niet iemand voor wat handgeld een parkeerbeheer-trui hebben aangetrokken? Mooi scoren, toch?

Of gaat het er bij jou wel in dat er kennelijk mensen zijn die zo harteloos zijn, met zo weinig inlevingsvermogen, om dit soort acties uit te halen? Dat personeel wordt toch wel gebrieft in dit soort situaties? En bovendien: een bekeuring moet op kenteken, en zie jij een kenteken zitten op die Vito?

We namen contact op met de Zweedse parkeerautoriteit om de authenticiteit van de foto te checken, maar kregen helaas (zaterdagochtend..) niemand te pakken. U mag uw eigen oordeel vellen.

Update 10:45 – En inderdaad, de twijfels waren gegrond, want het is een onvervalste hoax. Deze dame registreert de getroffen auto’s voordat ze worden verwijderd. Nooit meer serieus nemen dus, die Fria Tider-folder. Dank, Kristoff!

Foto credit: Fria Tider47 reacties

Wel een lekker wijf.
@mikkeloentje: in een te grote trui. Dus is ze inderdaad aan het werk.
Het zal mij niks verbazen. Veel agenten in Nederland hebben ook een inlevingsvermogen van een fruitvliegje. Ze hebben vaak ook een zwak excuus: de overheid maakt de bekeuringen zo duur! Ik zeg altijd: je hoeft niet te schrijven…
@rufctr01: ik zeg nooit iets.
@betonstaal: als ze staan te schrijven zeg ik ook niets.
@rufctr01: in de straat waar ik woon heb je overdag bij de parkeervakken ook een parkeerschijf nodig. Nooit maar dan ook echt nooit zie je hier een parkeerwachter. Tot een paar weken geleden toen ze aan de weg gingen werken en mensen hun auto niet meer op de oprit kwijtkonden. Dan komt agent Bromsnor wel even om de hoek kijken om te controleren of alle parkeerschijven kloppen. Uiteraard hadden alle autos een bekeuring want wie gaat er nou om de 2u zijn parkeerschijf verzetten als de gemeente het nodig vindt om aan de weg te werken…
@stanoow: Welkom in Nederland.. Ze willen graag je geld zien, vaak op een oneerlijke manier.

Ik heb een keer een bon gehad omdat ik mijn achterlicht niet aan had terwijl de lantaarnpalen nog niet aanstonden. Meneer agent wil mij een bekeuring geven…
Ik zeg, kijk maar mn achterlicht doet het wel ik zal het even demonstreren, hoppa een zijstraatje in….
@felix1989: Hehehe, ik heb precies hetzelfde meegemaakt. Nadat ik zei “de lantaarnpalen branden nog niet”, viel er een awkward silence en reden ze verder.
@stanoow: Het branden van de lantaarnpalen hebben dan ook niets te maken met of je wel of niet je licht moet voeren. Natuurlijk is het wel gerelateerd, beide moeten immers branden als het donker is, maar het moment dat je licht moet voeren is niet gelijk aan het moment dat de lantaarpalen aan of uit gaan.
@MJB: het zal niet zo in de wet staan want dan heb je weer zeikstralen die zich met succes kunnen beroepen dat ze het niet konden weten toen ze zonder licht reden in het stikke donker op een plek waar geen straatverlichting is. Maar over het algemeen is het zeker voor fietsers wel een goede richtlijn.
@mashell: Klopt, een handige maatstaf is het zeker voor fietsers. Het was vooral even ter informatie voor mensen die het niet weten. Het argument dat de lantaarnpalen nog niet aan zijn kun je dus eigenlijk niet echt voeren, alhoewel sommige agenten het ook gewoon als richtlijn gebruiken. In ieder geval gewoon stom dat het niet goed uitgelegd staat, half uur voor/na zonsopkomst/-ondergang zou beter zijn. Niet dat iemand die tijden uit z’n hoofd weet, maar die tijden zijn door bijvoorbeeld het KNMI op de minuut af wel vastgelegd.

Maar goed, beter gewoon niet voor enige twijfel zorgen en gewoon snel je licht aan doen als fietser. Als je gaat autorijden heb je eigenlijk pas door hoe irritant een onverlichte fiets is, nu als motorrijder vind ik het helemaal terecht om dat te beboeten (ondanks dat ik zelf ook wel es zo’n boete heb gepakt).
@felix1989: Ja en hoppa , hij heeft je kenteken.
Tot over 10 min bij je voordeur denkt oom agent.
@luuktb: Ik heb het natuurlijk over fietsen;)
@felix1989: luuktb zat nog even in de jaren ’40-’45. Volgens mijn oma hadden fietsen toen ook een kenteken
@ropbp: Ik dacht “Autoblog” het zal wel een auto betreffen , volgens mij niet eens een hele gekke gedachten.
@luuktb: ik weet niet voor auto jij rijdt, maar ik kan mijn achterlicht niet separaat aanzetten (bovendien heb ik er twee) :-)
@stanoow: Wat dacht je van deze: (Amsterdam) Jaren geleden was mijn vrouw geopereerd, en de volgende ochtend had ze een bloeding. Bel de huisarts en moest direct komen. Aangekomen bij de arts zet ik haar op een stoel, en meld haar aanwezig. Ga op de stoel naast haar zitten. Komt er iemand binnen die vraagt “wie is met een grijze Toyota Tercel? er wordt nu een wielklem gezet” Ik loop naar buiten en zie een parkeer wachter schrijven, en een op zijn hurken een klem zetten. Ik leg aan de schrijvende uit wat er aan de hand is, geen antwoord en schrijft door. Staat de andere op, en ik zeg “haal alstjeblieft die klem er af, misschien moet ik mijn vrouw naar het ziekenhuis brengen” De parkeerwacht zegt “jammer maar als de bon geschreven is, kan ik niets meer veranderen” Ik vroeg “en nu?” Hij zegt “als die bon niet volledig geschreven was, had ik hem nog kunnen vernietigen” Ik heb het geld van de boete achteraf wel terug gekregen.
@audicoupe84: Absurd om te horen, op zulke momenten gaat je bloed toch koken!
@audicoupe84: dan ga je toch ook in je hoofd dingen met die agenten doen waar je heel lang tbs voor krijgt of niet dan?
@stanoow: Zodra gewone burgers een uniform dragen, veranderen SOMMIGEN in tirannen of zelfs (kamp)beulen (2e wereld oorlog en later Joegoslavië)
En parkeerbeheer in dit land is helemaal een boevenbende.
Vind dit meer iets wat in ons land zou kunnen gebeuren. Wat achterlijk zeg.
Er liggen geen bonnetjes op de auto. Nieuws om het nieuws dus.
Ze heeft 100% gelijk.
Halen waar er te halen valt, zodat dit geld goed besteed kan worden aan integratie projecten voor deze kansarme jongeren, wiens ouders bij immigratie niet geaccepteerd zijn door de sociale Zweedse samenleving en die als tweede – of derde – generatie ook geen kansen hebben gehad !

Geen mogelijkheid tot opleiding, geen gezondheidszorg geen vrijheid van godsdienst, geen sociaal stelsel, geen enkele kans !

Zo nu gauw bij de PvdA gaan solliciteren.
@desjonnies: Het is wachten op de eerste Zwitserse rellen. Zelfde laken en pak. Hevige onrusten in de straten van Zürich en Genève zijn slechts een kwestie van tijd. Wat een treurnis daar…
@sir_smokalot:
Yep, was vorig jaar in een klein Zwitser plaatsje en het viel me op hoeveel immigranten er maar rondhingen nix te doen.

Zelfde als het schatrijke Cyprus, bedelende Bulgaren bij de verkeerslichten.
Die -naar zeggen- Mercedes rijden, redelijk nieuw ook.
Zijn meer Bulgaren daar momenteel als Britten, terwijl hat altijd een Brits bastion was van netheid.

Europa, der Untergang…………………..
@desjonnies: Of ook parkeerwachter worden. In Amsterdam mag je ook nog op een scooter rijden!
De aanname dat ze bonnen aan het schrijven is is logisch, zo zou dat hier gaan..

Maar hier is iets anders aan de hand. Ze is geen parkeerwachter, ze is van P-Service. Ze staat kentekens te noteren van de arme zielen die hun auto kwijt zijn zodat ze hun courtesy blow job in ontvangst kunnen nemen… Omdat Zweden…
@baasbas: Ik kwam zelf hier uit, maar helaas was het moeilijk doorkomen:
http://www.stockholm.se/-/Kontakt/Kontakta-oss/?term=216522
Als ik nog eens kijk…”P Service” klinkt ook niet heel erg als parkeerwacht. Ik zal een vriend in Stockholm eens vragen of parkeerwachter kleding er echt zo uit ziet. En wie weet is het apparaat in haar hand wel van de pakketbezorgdienst.
Ik twijfel of het waar is….

En mij twijfel komt door deze woorden.

“…een BLOND parkeermeisje…”
@Rick-dos: Alle meisjes zijn daar blond…
@norge: O, dus daarom gaat dat land naar de filistijnen…
@sir_smokalot: Hier worden geen boetes uitgeschreven, maar de auto’s die uitgebrand zijn worden geregistreerd, om zo de rechtmatige eigenaar te kunnen inlichten… Dit gebeurd met hetzelfde kastje waarmee boetes worden uitgeschreven, waardoor het er op lijkt. Als ik me niet vergis is P-service ook verantwoordelijk voor het proper houden van de parkings (sneeuw ruimen ed), dus de eigenaar van een uitgebrande auto inlichten zal hier ook wel bij horen.
Vervang “Stockholm” door “Amsterdam” en ik twijfel geen moment aan de echtheid van dit bericht.
@turbotoll: staan daar ook zoveel uitgebrande auto’s dan?
@turbotoll: ik geloof helemaal niets meer, aangezien een bezoeker de redactie moet uitleggen dat de inhoud niet juist is… ;)
Het lijkt me vrij sterk. Ook al om zo’n blond meisje zonder begeleiding in een no-go area (zoals de Zweden het zelf zeggen) rond te laten lopen. -=edit: ontopic svp=-
-=edit: knip=-
-=edit: knip=-
Hoax. Kan niet anders. Is immers geen NL.
Even los van dit verhaal. Europeanen zijn ook veel te gezagsgetrouw. Nogal laf ook. Laten zich naaien door roverheid en uitschot terwijl je als hardwerkende burger gewoon keihard terug moet rammen.
@kempenaer: En wat doe jij om je te verzetten dan?
@kempenaer:
Ja! Er moet gewoon wat meer rotzooi gemaakt worden. Gezagsgetrouw? Dat is zó vorige eeuw!
Fria tider is een van de meest rechts extremistische Zweedse kranten op het internet. Ze schrijven wel vaker hoe slecht de huidige regering het doet … en altijd worden de “nieuwe Zweden” gezien als het grootste probleem van de Zweedse samenleving.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).