Betaalbaar elektrisch rijden? Zelfs in 2020 met 8% bijtelling

Branded content, 31 Reacties

En dat is goed nieuws als jij NU een elektrische auto wilt rijden.


Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent vaak nieuwe regels en wetten, ook voor de Nederlandse automobilist. Zo heeft het kabinet vorig jaar besloten de bijtelling voor elektrische auto’s per 2020 te verhogen van 4 procent naar 8 procent.

Dit betekent concreet dat je 8 procent bijtelling moet betalen over EV’s met een maximum fiscale waarde van 45.000 euro die na 1 januari 2020 ingeschreven zijn. Mocht de auto duurder uitvallen, dan betaal je boven dat bedrag zelfs 22 procent. En dan kan de bijtellingspijn opeens hard oplopen. Gelukkig kun je elektrisch rijden in een serieuze auto zonder bang te hoeven zijn dat je daar de hoofdprijs voor moet betalen. Zorgeloos het jaar beginnen doe je met de Opel Ampera-e.

De Duitse autofabrikant heeft slim ingespeeld op de ontwikkelingen hier in Nederland. De prijzen van de Ampera-e zijn per 1-1-2020 verlaagd. Prijzen van de elektrische auto beginnen vanaf 34.149 euro, inclusief afleverkosten. Daarmee kan je de Ampera-E rijden met een nettobijtelling die start bij 82 euro per maand en daar profiteer je de komende vijf jaar van. Zelfs al vink je nog wat extra opties aan blijf je dus ruim onder de grens van 45.000 euro. Je kunt zelf je Ampera-e configureren op de website van Opel.

Naast het feit dat Ampera-e aantrekkelijk geprijsd is, kun je de elektrische auto ook meteen rijden. De auto is direct leverbaar. Geen gedoe met wachtlijsten of onzekerheid: je nieuwe elektrische auto rijden wanneer het jou uitkomt.

De Opel Ampera-e is niet bang om kilometers te maken. De WLTP-actieradius is vastgesteld op 423 kilometer. Ruim voldoende voor de gemiddelde Nederlander om vanaf huis naar het werk te rijden en weer terug. Zelfs als je met een klant te maken krijgt die wat verder gelokaliseerd is, heb je met de flinke actieradius van de Ampera-e geen ‘range anxiety’.

Mocht je inderdaad een lange rit voor de boeg hebben dan is het verstandig om een pauze te nemen. Kun je de Ampera-e meteen even opladen. De elektrische auto heeft ondersteuning tot 50 kW DC laden. Dat betekent dat je 100 kilometer bereik kunt laden in 20 tot 25 minuten. Zowel een publieke laadkabel, als ook een laadkabel type 2 worden meegeleverd met de aanschaf van een Ampera-e.

Natuurlijk wil je meer te weten komen over deze veelzijdige elektrische auto. Check de site van Opel voor meer informatie.31 reacties

Quote : Zelfs al vink je nog wat extra opties aan blijf je dus ruim onder de grens van 45.000 euro.”

Dat ding kost kaal 34.149 Euro.
Dan heb ik een andere definitie van “ruim”
Vooral als je nog een hoop extra’s er bij neemt.
@hubert:

Hahahha… het is nog vroeg.
Ik zie 34000 maar lees 44000.

Excuses hiervoor.
Gooi de orderboeken maar open!
@hubert: Ik was al bang, ben ik wel wakker vandaag aangezien ik maar twee vinkjes zag op de website, één voor het business executive pakket van 3000.- en als je helemaal gek wil doen een kleurtje voor 800. Dat zijn alle opties die er zijn.
@Hubert: goeiemorgen
Dag restwaarde van de huidige eigenaren.
@flutterby: Voor die 11 wagens is vast wel wat te regelen.
@flutterby: welke eigenaren ;)
Deze auto heeft in mijn ogen een nadeel en dat is dat hij eruit ziet als een babyboom-MPV. Verder is het volgens mij een prima ding.
@berlinetta:
Laadsnelheid is ook niet je van het.
Maar goed, wel een goede range/prijs ratio.
@berlinetta: mask maar eens een proefrit. De auto rijdt waardeloos…
@rogers: Dat is Opel eigen, niets nieuws…
@berlinetta: ja want een renault zoe is mooi wilde je zeggen? dat is wel waar deze auto qua prijs mee concurreert.
We gluren een bij de buren, de EV verkoopscijfers in Duitsland in 2019.
Eerste cijfer is vk December
Tweede is totaal 2019

Opmerkelijk, geen Tesla Mania bij de Duitsers.

E-Auto Neuzulassungen 2019
Modellreihe Dezember 2019 Jan.- Dezember 2019
Smart FORTWO: 623 – 5.287
BMW I3 : 625 – 9.117
VW E-GOLF: 764 – 6.898
Renault ZOE: 780 – 9.431
Tesla MODEL 3: 926 – 9.013
Wat een gezeik over die bijtelling. Vroeger hadden we ook gewoon 20-25% bijtelling. Nu zijn we alleen even verwend door alle subsidies en verlaagd tarief voor elektrische auto’s. Je hoort niemand dat het tarief over een tijdsbestek van een jaar of 15 dan van 25% naar 22% gaat. Iedereen herinnert zich alleen maar die dip naar 0 en 4% bijtelling lijkt wel.
@mr27: Inderdaad. En zeuren dat EV subsidie krijgt terwijl de ellende begon met de Polo Bleumotion bijtelling kortingen…
@laptom: ja en wat te denken van 0% bijtelling op de volledige aanschafprijs van PHEV’s, daar was destijds niet half zoveel ophef over terwijl de regeling inmiddels alweer een flink stuk schraler is (terecht overigens imho).
@mr27: let maar op eind van 2020 wil iedereen nog snel 8% tot 45k bijtelling omdat het in 2021 naar 12% tot 40k gaat.
@mr27: Opa hier; voor 2000 was er helemaal geen bijtelling ! Helaas kwam ik toen niet verder dan een OV-studentenkaart ….
Best een goede aanbieding, vooral voor de rationele “ik wil gewoon van a naar b” koper lijkt me. Ik krijg ook het hierboven al genoemde ‘babyboomer MPV’ gevoel bij het uiterlijk trouwens.
Als Belg heb ik weinig met die bijtelling. Maar ik denk dat de massa gek geworden is. Zo’n kleine Opel is geen 45K waard en als je er nog maar een paar meter de garage mee uit bent is hij al gehalveerd in marktwaarde. De elektrische gekte maakt mensen – zeker de media – blind voor de realiteit dat we nu een instapautootje hebben voor de prijs van een flinke gezinswagen, nog maar kort geleden. Want ook in de benzine/dieselmarkt passen we delta bij voor al dit nieuws.
@dirk_bouwen: tot nu toe blijkt de restwaarde van normaal geprijsde EVs anders heel aardig te zijn. Tuurlijk was dit een slechte deal voor 47k wat ‘ie eerst kostte, maar met de huidige prijs is weinig mis. ‘Kleine Opel’ valt ook wel mee. Lijkt mij praktischer dan een i3, en daar betalen mensen fors meer voor. Dan hebben we het nog niet over de VEEL betere range en prestaties van deze Slopel tov de BMW.
@maarten_zoutendijk: i3 is hartstikke ruim van binnen en ondanks dat ie niet mooi is; schreeuwt het tenminste niet 65+. Ook zijn de prestaties helemaal niet veel beter (i3 gaat ook in 7.3s naar de honderd en de i3s zelfs in 6.9s), alleen de range is wat minder, al wordt dan dan weer gecompenseerd door veel sneller laden …

Aangezien dit al de 5e post van je is in dit topic om te claimen dat het de beste deal ter wereld is, neem ik aan dat je er zelf 1 hebt, of bij Opel werkt; maar je vergeet wel te melden dat het ding slecht rijdt – zo ongeveer het belangrijkste aspect van een auto – en dat ie zo zaaddodend is, dat je wel heel gierig moet zijn, wil je niet doorshoppen naar een reguliere leuke auto voor dezelfde prijs of een speelser EV alternatief…
@Redactie: Dit Branded Content artikel laadt niet met een ad-blocker aan (goedzo uBlock !), terwijl elk ander artikel wel laadt. Misschien is het handig dit aan te passen, aangezien het betaalde content is … PS: Dit is niet bedoeld om de ad-block discussie op te rakelen, maar slechts een tip.
Een bijtellingsgrens bestaat niet. Je betaalt minimaal 8%…
@vroaaaaaaaaaar: 8% bijtelling geldt alleen voor de eerste 45.000 euro van de fiscale waarde van de auto. Voor alles wat de auto eventueel duurder is, betaal je gewoon 22% bijtelling. Dat wordt hier met de ‘bijtellingsgrens’ bedoeld.
@trasimo: kop van de advertentie is aangepast, gisteren stond er niet bij dat het om de grens van €45.000 ging… wekte dus de indruk dat er een grens is voor bijtelling in het algemeen, maar dat is natuurlijk al een tijdje niet meer. Enige bijtellingsgrens waar je nog over zou kunnen spreken is 500 privé-kilometers.
@vroaaaaaaaaaar: ah vandaar, anders is ’t wat vager inderdaad.
Al kreeg ik hem gratis… we moeten het wel leuk houden. Er zit echt nul ziel in deze auto. Vorige model Ampera was wel weer tof…
Op dit moment qua specs best waar voor je geld. Voor mij rijdt en zit het ding alleen slecht. En Opel doet hiermee een eGolfje: nieuwer goedkoper en naar het lijkt beter model in aantocht, verlaag nog even de prijzen van de oude EV vaandeldrager van het merk. Ik zou wachten op de Corsa e als ik in de markt zou zijn voor een Opel EV, maar als het rijplezier je minder uitmaakt en je er wel lekker in zit is dit best een aardige deal. Beter dan de eGolf met minder range, lagere laadsnelheid en veel meer optioneel ipv standaard voor ongeveer hetzelfde bedrag.
@degrotemuis: klopt deels.. maar de de eCorsa heeft NIET meer range, en hij is ook NIET ruimer. Zeker niet op alle punten beter dus. Waar de VW ID.3 duidelijk wel op alle punten beter gaat zijn dan de eGolf (enkel de afwerking lijkt wat minder) is dat hier niet het geval. Laten we ook niet vergeten dat toen dit ding uitkomt iedereen verbaasd was over de goede prestaties (gewoon 0-100 in <7 sec). Nu hoor je daar geen kip meer over, maar het is fors beter dan de meeste andere EVs, en zeker die onder de 40k.
Wat een gejank allemaal hier. Normaal zit iedereen te miepen dat EV’s zwaar overpriced zijn (wat ook vaak zo is), doet Opel nu de prijzen van een (te) hoog niveau naar een net niveau is het weer niet goed. Deze Opel biedt imo de meeste waar voor je geld in de huidige markt. Hij is een stuk groter dan een eCorsa, e208, of Zoe en biedt ook nog eens meer range. Wat wil je nog meer? Een mooie auto is in dit segment sowieso ver te zoeken.

De enige punten waar je imo écht kritiek op mag hebben zijn de beperkte laadmogelijkheden (geen 3 fase en max 50 kw DC) en het gemis van adaptieve cruise controle (renault heeft dezelfde domme fout gemaakt). Toch is dit gewoon een vrij ruime auto met een meer dan prima range voor een prijs die niet totaal onbereikbaar is voor particulieren. Gewoon helemaal geen verkeerde deal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).