Definitief: Opel gaat naar Magna [update: niets is definitief]

Auteur: , 17 Reacties

Wel, misschien, niet, of toch wel..., de soap rond de overname van Opel door Magna heeft een ontknoping bereikt. De kogel is door de kerk want General Motors en Magna zijn het eindelijk eens geworden over de voorwaarden voor de overname. Magna zal samen met Russische partner Sberbank 55 procent van de aandelen overnemen.

De directies van Magna en GM moeten nog wel even akkoord geven, maar dit moet een formaliteitje zijn. Het Canadese Magna is vanaf het begin voor de Duitsers de favoriete kandidaat geweest en ook kanselier Angela Merkel had openlijk haar voorkeur voor Magna uitgesproken. GM hoopt de deal nog voor de Duitse verkiezingen in september geheel afrond te hebben. (via: spiegel.de)

UPDATE: niets is definitief in deze wereld. Beide partijen hebben een principe-akkoord maar er is nog geen officiële bevestiging…