Audi RS6 Avant: Nu ook in het grijs en zonder quattro

Auteur: , 138 Reacties

Zo'n Audi RS6 Avant in knallend Misano Red ziet er natuurlijk woest aantrekkelijk uit, maar we weten allemaal dat 90% van (Nederlandse) RS6jes uiteindelijk besteld zal worden in 50 Shades Of Grey. Of zwart. Tevens is dit grijze exemplaar verlost van dat oerlelijke 'quattro' opschrift in de grille.

Voor de mensen die het nog niet wisten: Het opschrift ‘quattro’ in de grille is (gelukkig) een optie bij de nieuwe Audi RS6 Avant. En zonder ziet het er toch wat beter uit. Op een RS5 of TT RS zou zoiets misschien nog kunnen, maar bij een RS6 Avant past het niet echt.

Zoals jullie allemaal weten ligt er onder de motorkap van de nieuwe RS6 geen dikke V10, maar een 4.0 V8 met twee turbo’s. Dit blok kennen we natuurlijk al van de S6, S7 Sportback, S8 en Conti GT(C) V8. In dit geval hebben de ingenieurs 560 pk/700 Nm uit het blok weten te peuteren.

Daarmee sprint deze pakezel in 3,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Hij heeft weliswaar iets minder vermogen dan de vorige RS6 Avant, maar is wel 100 kilo lichter en maar liefst 40% zuiniger (en dus goedkoper).

De topsnelheid? Die ligt standaard op 250 km/u, maar als je de juiste opties aanvinkt dan kan je doorknallen tot 305 km/u.

Heb je een voorkeur voor de rode of voor de grijze RS6? En zou je wel of niet het woordje quattro in je grille willen hebben?