Dit is de Fiat 124 Spider [updated]

Auteur: , 139 Reacties

Fiat brengt ons een extra goed aangeklede MX-5, speciaal voor degene die geen Mazda wil rijden.

De Fiat 124 Spider viert zijn vijftigste verjaardag, ter gelegenheid waarvan het model weer afgestoft is. De ontstaansgeschiedenis is bekend: dit zou eerst een Alfa Romeo worden, maar omdat deze net in Italiƫ werd gemaakt gooide eindbaas Sergio Marchionne die plannen overboord, en doopte de auto om tot Fiat.

De ontwikkeling liep parralel met de Mazda MX-5 ND, waardoor het je niet zou verbazen dat de auto grotendeels hetzelfde oogt, alleen dan met wat luxer leer overtrokken en met eigen bodywork, lampen en andere details. Ook is de 124 een slagje groter dan de MX-5.

Motorisering

Het USP van Fiat ligt voor de bestuurder: waar Mazda een atmosferische 1.5 of 2.0 biedt legt Fiat zijn 1.4 T-jet onder de kap van de achterwielaandrijver, net zoals in de Abarth 500 goed voor 160 pk 140 pk en 240 Nm. De 124 wordt geleverd met een zestraps handbak of automaat. In de zomer van 2016 moet het model op de markt komen, in 2 uitvoeringen: Classica en Lusso.

Eigenaren van een Fiat Barchetta hebben er meer dan 20 jaar op moeten wachten, maar zij kunnen spoedig eindelijk weer open Fiat rijden.

Update: vermogen aangepast van 160 naar 140 pk, de 160 pk-variant is vooralsnog alleen voor de Amerikaasne markt. Tevens 5 nieuwe foto’s toegevoegd.