Infiniti QX30 komt het Crossover-segment opschudden

Auteur: , 26 Reacties

Althans, dat denkt Infiniti zelf. De realiteit is dat geen hond in Europa deze auto gaat kopen.

Infiniti’s langverwachte ’30’-serie (die lang geleden begon bij de Etherea) werkt als een drietrapsraket: de Q30 is verkrijgbaar als ‘normale’ en een iets opgehoogde versie, hierboven komt een QX30 die nog een stukje hoger op zijn poten staat. Geen van de drie auto’s is echt als hatchback te bestempelen, maar de groei ligt in de toekomst dan ook bij de SUV-achtigen, dat hebben de paarse broeken bij Nissans luxemerk goed uitgeplozen.

Terug naar de QX30: het model beleeft gelijktijdig zijn primeur op de autoshows van L.A. en van Guangzhou (Kanton), en komt er ook met vierwielaandrijving. Het is een kindje van de samenwerking tussen Daimler en Nissan-Renault, dus verwacht onderdelen van beide concerns in deze Crossover terug te vinden.

Infiniti QX30

Zelf vind ik de auto er wel aardig, maar niet erg onderscheidend uitzien (al helemaal niet ten opzichte van de Q30), maar natuurlijk heeft Infiniti grote verwachtingen van haar nieuwe model: “The QX30 active crossover is joining our new premium compact family at the right time and will broaden our offer to new customers around the world. With our recent sales successes and record growth, the current product offensive will further strengthen Infiniti’s global market position.”

Mooi gesproken, dat wel, en je moet het doorzettingsvermogen van Infinti bewonderen. Wie weet manifesteert het merk zich ooit nog eens als serieus alternatief in dit segment. De QX30 staat vanaf het midden van 2016 bij de dealers in ‘selected markets’.26 reacties

Ben niet zo van dit soort auto’s maar de belijning rond het front van de auto ziet er wel leuk uit zo op de foto’s, kan in de praktijk iets te veel bling zijn maar zoals al in het artikel staat, die gaan we in Europa weinig zien…
via iPhone app
Fiat komt met een ‘nieuwe’ Spider welke gewoon een MX-5 is, en dit is gewoon een GLA met wat Infiniti kenmerken.
@gtwillem: Vindt je? Als je hier een mazda logo op plakt heb je de cx3.
@clarkson: Het profiel is duidelijk herkenbaar GLA
@granlusso: Dit is duidelijk een rebadge in het geheim.
Wel een apart ding, alleen dat interieur ziet er uit alsof het uit 2004 komt..
Een GLA die seks heeft gehad met een Mazda 3 en een van die twee heeft vervolgens deze QX30 uitgepoept. Dat vat het allemaal wel een beetje samen.
Denk dat mensen eerder voor de GLA of de V40 Cross Country gaan, net wat meer sprekender. En ook omdat Infiniti vaak wordt vergeten jammer genoeg
Ik vind het wel een leuke auto. Normaal word ik niet zo gelukkig van de neuzen op de Infiniti’s, maar dit oogt allemaal wel goed.
Ziet er beter uit dan een Lexus
Een GLA met wat Mazda elementen…..
Wie zegt dat deze auto niemand gaat kopen?
Zeiden ze van de Juke ook… :)
@G-Ammo: Maar Nissan verkoopt goed in Europa. Infiniti verkoopt net niks hier.
@berlinetta: We zullen zien. Ik hoop van wel… beter dan al die SUV BMW’s & Audi’s die toch allemaal op elkaar lijken.
@G-Ammo: De Juke was fris, gewaagd, en vernieuwend. Infiniti is vooral een merk dat nergens in uitblinkt, behalve in afschrijving en het maken vabn concepts die niet op de markt komen wellicht.

Ze maken wel toffe full-size SUV’s, dat moet je ze nageven.
@sir_smokalot: Lekker geluidje zit daar in hè!
Ik vind het er erg goedkoop uit zien. Andere modellen van Infinity vind ik daarentegen prachtig, maar dit doet het gewoon niet voor me. Lijkt te veel op Mazda en dan doet Mazda het beter qua design.
Dit ziet er toch serieus goed uit!
Naar mijn mening de mooiste in zijn segment.
It’s all about price and engines…
Zijn er geen hybrides/eco-diesels van verkrijgbaar dan hoeven we niet eens naar de prijzen te kijken… Dat zijn de magische worden in Leasland (NL).
Aan de andere kant; autofabrikanten zien NL nou niet als een heel aantrekkelijke afzetmarkt. Dus tja voor Infinity (wereldwijd) kan het best een succes worden.. Voor Infinity NL vermoed ik van niet tenzij er een eco-diesel/hybride of betaalbare elektrische uitvoering van komt..
@tvr1974: Dat met die eco-diesels en hybrides duurt nog 44 dagen, daarna is het voorbij.
@mashell: een diesel plugin hybride ( a la volvo, peugeot, mercedes, enz enz) valt gewoon volgend jaar nog onder de 50 gram en dus 15%. Is idd nu slechts 7% maar we zijn nou eenmaal Hollanders dus we weten wat volgend jaar de verkooptoppers gaan worden..
Het gaat er nu om welke autofabrikant een eco diesel (dus een 1.5je of 1.6je) combineert met hybride aandrijving en daar een aantrekkelijk verkoopprijsje aanhangt. Dat zal dan het nieuwe succesje gaan worden.. Als Infinity dat zou doen dan hebben zij die verkoop topper in handen.. alleen zie ik dat eerder door een renault/volvo of vw gebeuren..
Eigenlijk zou Infiniti heel succesvol moeten zijn. Het is net Lexus maar dan minder schreeuwerig en zonder de hybride dwang.
Mooier dan Q3 en X1, maar minder mooi dan een GLA…
De mooiste in zijn segment.
Volgens mij moeten ze beginnen met een duidelijkere positionering van hun modellen. Als ik een Infiniti zie, denk ik ‘daar rijdt een Infiniti’. Maar welk model het is: geen idee.
En voordat ze al een echte naam gevestigd hebben in Europa/Nederland, komen ze met een hele line-up aan modellen QX50/60/70/etc.

Op het gebied van marketing hebben ze nog een hele weg te gaan.

Ben ik trouwens de enige die bij typeaanduidingen als QX50/70 gelijk aan japanse auto’s moet denken?
@bmw1cabrio: bij typeaanduidingen als QX50/70 denk ik eerder aan wannabee Volvo’s dan aan Japanse auto’s:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).