Lexus RC F: Carbon Package en soundtrack [gallery+video]

Auteur: , 19 Reacties

Potentiële Lexus RC F kopers kunnen de eerste optie voor hun coupé alvast op het verlanglijstje zetten. We hebben foto's van het zogenaamde 'Carbon Package' en weten hoe de V8 klinkt. Maakt het de coupé nog lekkerder?

Één van de vele blauwe smurfen die je op de Detroit Motorshow niet kan missen is de Lexus RC F. Een bloedsnel apparaat die met zijn 5.0 V8 de dagelijks bruikbare LFA moet uithangen. Een leuke concurrent voor onder andere de Audi RS4 en BMW M4, maar volgens Lexus mag het nog wel wat exclusiever.

Het ‘Carbon Package’ biedt kopers daarin de oplossing. Zij hebben de keuze om hun sportcoupé te voorzien van een carbon motorkap, dak en een actieve achterspoiler. Zoals te zien op het witte exemplaar is al dat ongespoten koolstof behoorlijk aanwezig. Wie dat niet zo ziet zitten, kiest voor een RC F zoals de blauwe variant. Daar is de motorkap in carrosseriekleur gespoten, maar of die onderhuids ook uit koolstofvezels bestaat is onduidelijk. Lexus moet de officiële informatie over het pakket immers nog bekend maken.

Wel weten we inmiddels hoe de Lexus RC F gaat klinken en hoe de digitale meters er in actie uitzien. Of dat bevredigend is kan je checken op autojunk.nl.