Mercedes S-Klasse: de nieuwe limo is officieel! [UPDATED]

Auteur: , 117 Reacties

De nieuwe S-Klasse zagen we in spyshots, rondslingerende folders en als schaalmodel. Nu kunnen we jullie, nog voor de onthulling, de officiële foto's tonen.

Als een model in je gamma als benchmark wordt gezien voor de rest, heb je een eer hoog te houden. De nieuwe S-Klasse zal daarom wederom tot de nok zijn gevuld met veiligheidssnufjes. HIER lees je welke.

We weten dat de über-Benz in de toekomst in talloze verschijningen op de markt komt, ook om het gat te vullen dat het ter ziele gegane Maybach heeft achtergelaten. Bij zijn introductie deze zomer zal dat nog beperkt zijn tot de standaard variant die 5.116 mm lang is, en een verlengde versie waar 13 cm extra limoswag opgeplakt is.

De motoren die vanaf de verkoopstart beschikbaar zijn, zijn de:

  • S350 (diesel): 3.0 V6, 258 pk, 0 naar honderd: 6,8 seconden
  • S400 Hybrid: 306 pk
  • S500: 4.7 V8, 455 pk

Vanavond is de onthulling van de S-Klasse (W222) in Hamburg, waarbij we alles te weten komen over de auto. Tot die tijd: FOTO’S!

UPDATE: inmidels hebben we meer info KLIK!

UPDATE 2: We hebben een sloot video’s van de nieuwste S-Klasse. We beginnen met een high-speed test, HIER zie je het überluxe interieur, uitleg over de S400 Hybrid hebben we ook, en tot slot een uitlegfilmpje over Mercedes Magic Body Control Technologie.