Nieuwe BMW Alpina B3 BiTurbo > 400 pk

Auteur: , 66 Reacties

De nieuwe Alpina B3 is hier en de specs zijn goed!

Helaas moeten we nog tot 7 maart wachten voordat we de auto IRL kunnen zien, maar de eerste foto’s en specificaties zien er goed uit. In deze smaakvol aangepaste BMW 3-serie (F30) lanceren 410 pk en 600 Nm koppel je van 0 naar 100 in 4,2 seconden, om daarna zonder moeite door te trekken naar een topsnelheid van 305 km/u. Uiteraard dankzij de 3-liter zescilinder met twee vette turbo’s, standaard gekoppeld aan een achttraps sportautomaat van ZF.

Het verbruik valt met 7,6 L voor elke 100 km dan ook nog wel mee, maar met 177 g/km CO2 uitstoot zal het nooit een voordelige leasebak worden. Maar wil je dat wel? Een auto als deze moet je gewoon in eigen bezit hebben. Al is het maar om de buurman stikjaloers te maken. Leverbaar in zowel sedan als touring uitvoering, kun je ook nog kiezen tussen achter- of vierwielaandrijving.

Wacht je liever op de verspijkerde BMW 3 Serie GT? Dan kun je nog lang wachten. Deze komt er waarschijnlijk niet. Voor de tweedeurs BiTurbo zal de BMW 4-serie aangepakt worden, maar dat zal nog minstens één jaar duren. Ook voor deze teaser nog even geduld hebben dus.