Wat is Bertone van plan met de Aston Martin Rapide?

Auteur: , 16 Reacties

Het Italiaanse designhuis strooit met een afbeelding van een 'nieuw' voertuig.

Carrozzeria Bertone heeft het moeilijk gehad, ja, maar nadat ze de productiefaciliteit in 2009 aan Fiat wisten te slijten komen ze wel elk jaar met een nieuwe conceptauto naar de Autosalon van Genève. Want de Bertone Alfa Romeo (2010), de B99 Concept (2011), en de Bertone Nucio (2012) staan allemaal nog helder op het netvlies. De vraag is dus: waarmee komen de tekenpastanezen over een paar weken mee op de proppen.

Wel, dat schijnt deze nu nog naamloze auto te zijn. Een vierdeurs coupé met hier en daar een Bertone-badge. Maar leg er een foto van de Aston Martin Rapide onder en alles wordt duidelijk: dit IS gewoon een Rapide.

Foto van een Rapide, hier nog onaangetast door Bertone

Wat er zo anders aan is? We kunnen niet bepaald wijzigingen aan de carrosserie ontdekken zien dat de raampartij een stuk verder doorloopt. Wellicht is Bertone begonnen aan een Shooting Brake-versie van de Rapide? De teaser laat dan ook bewust niets van de achterkant daklijn zien.

Pielen we even met kleurinstellingen, dan zien we dat het dak vanaf de C-stijl opzettelijk donkerder gemaakt is. Daar zit dus een aanpassing in de carrosserie, waardoor ik mijn geld toch op een Shooting Brake-achtig iets inzet. Iemand andere suggesties?

We zullen moeten wachten tot Bertone meer info loslaat. Bekijk de Rapide met een Bertone-sausje HIER in het iets groter .