Kabinet belooft compensatie ‘dubbel betalen’

Auteur: , 22 Reacties

Het duurde even, maar het lijkt er op dat het kabinet er definitief uit is voor wat betreft de BPM en de kilometerheffing. De BPM wordt stapsgewijs afgebouwd tot 2018, en degenen die dubbel BPM betalen als gevolg van de invoering van de kilometerheffing in 2012 krijgen een tijdelijke korting op diezelfde kilometerheffing.

Bovenstaande is beloofd door staatssecretaris Jan-Kees de Jager van financiën.
Een tweede belofte kwam van Camiel Eurlings: alle vaste lasten voor de auto zijn in 2018 van de baan. Met invoering van de kilometerheffing in 2012 vervalt de motorrijtuigenbelasting.
Hierbij moet wel aangetekend worden dat de provinciale belastingen dan omhoog gaan. De motorrijtuigenbelasting wordt namelijk door de provincies geïnd, en die kunnen niet in een klap zonder die inkomsten.

Na alle verschillende berichten is het prettig dat er nu iets definitiefs uitrolt omtrent de toekomst van de autorijder, en kunnen wij ons weer bezighouden met waar het echt om gaat. (via Zibb)22 reacties

De provinciale belastingen gaan omhoog? Dus in feite blijf je gewoon nog steeds doorbetalen, alleen dan via een andere belasting?
maar er verdwijnt dus niks?! in plaats van kilometerheffing naar de provincies doorschuiven om de belasting te compenseren behoudt de procincie gewoon het recht om die opcenten te innen? :?

knap lelijk gedaan weer als je het mij vraagt, bovendien hebben ze tegen 2018 wel weer iets nieuws bedacht waardoor iedereen alleen nog maar thuis kan zitten en naar de bakker fietsen omdat het geld verder op is.
“De provinciale belastingen gaan omhoog? Dus in feite blijf je gewoon nog steeds doorbetalen, alleen dan via een andere belasting?”

Ja, zeg maar een belasting van de automobilist naar alle burgers, SCHANDALIG!!! ;)
die provinciale belastingen zijn al belachelijk hoog!
Er was nu toch al een begrotingsoverschot van 0,9%…investeer dat dan ff in een potje zodat we over enkele jaren niet nog harder worden genaaid dan we al worden…
Het is vrij logisch dat de Provinciale opcenten omhoog gaan, anders zouden ze een gat in hun begroting krijgen van zo’n 40-50 %.
De regering is natuurlijk te gierig om ze te compenseren, bovendien zou dit een structurele compensatie naar de provincies moeten worden, en daar is geen beginnen aan.

Volgens Eurlings zullen de totale kosten van alle automobilisten in het nieuwe systeem bijna 2 miljard euro per jaar lager uitvallen, onder meer doordat de kilometerheffing leidt tot ongeveer 5 procent minder autogebruik.

Van die 2 mld gaan er direct 1,1 mld naar de provincies, maar dan is de automobilist uiteindelijk toch nog goedkoper uit volgens die redenering.
Tja, de zaken zonnig voorspiegelen is ook een kunst.

Bovendien: 5% minder autogebruik zal moeten worden gecompenseerd met wat anders. Treingebruik? Extra kosten. Fiets? Extra kosten wegens verloren tijd…
Wat?! Dachten jullie dan dat het kiezen of delen werd?

Als je niet doorhad dat ze het wel ergens anders vandaan moesten gaan halen dan heb je ook een redelijke plaat voor je kop.

Ik ben in ieder geval hier blij mee. En ik ben dan ook groot voorstander van rekeningrijden.
Als je van de ene kant niet wordt genaaid door Den Haag dan gewoon via de andere kant, met als gevolg dat je uiteindelijk per jaar toch weer meer betaald voor je auto als dat je reeds deed.

@Sir Smokalot
Als het autogebruik daalt met 5%, is er dus ook minder brandstof verbruik, dus minder belasting en accijnzen voor Den Haag, dus dat wordt weer een verhoging aan de pomp om dit te compenseren of een nieuw te bedenken belasting.

Welkom in de nieuwe geboren dictatuur genaamd NEDERLAND.
Ze zijn bij de overheid wel heel erg goed in de wisseltruc hoor. We nemen het ene, geven een beetje terug daar, nemen daar nog wat, krijg je nog weer ergens anders een beetje terug, hopelijk verliest de burger ergens de tel kwijt en uiteindelijk gaat de overheid er op vooruit
denk maar niet dat we er op vooruit gaan oh nee hoor die graaiers geven iets en pakken het aan de andere kant het dubbel terug zo werkt dat hier
maja ik maak me er al lang niet meer druk om dat helpt toch niet :)
Komen ze weer met maatregelen die voor veel papierwerk zorgen voor ambtenaren en de burger.. Voer gewoon die kut heffing in en schaf tegelijkertijd de BPM af. Dat scheelt een hoop gekloot en een heleboel geld!
Doe gewoon simpel!
BPM helemaal weg volgend jaar al…Waarom zou de markt dan instorten?
Als dan de tweedehands wagens duurder zijn dan de nieuwe, dan zorg je er toch voor dat tweedehandswagens toch goedkoper worden dan nieuwe, dan krijg je wel minder maar je moet ook minder betalen voor een nieuwe dusja…het komt op hetzelfde neer…
Wat wordt de prijs per kilometer met de kilometerheffing?

ik betaal nu 20 euro wegenbelasting per maand…
Iedereen die hier loopt te zeiken op de Nederlandse staat. Denk de volgende keer eerst 3 keer na voordat je weer gaat stemmen op partijen als de PVDA, CDA, CU, D66 en GL. Dan krijg je zowiezo nooit wat je wilt. Dat noemen ze in Den Haag dan Volkvertegenwoordigers.
Ik las dat de PVDA nu al op de 16 zetels staat. Zie: http://www.nu.nl/news/1592637/11/Nieuw_dieptepunt_voor_PvdA_in_peiling.html Dus dat gaat zoweizo de goede kant op. Zo rond de verkiezingen staat deze partij dan op nul.
Kan er dan eindelijk eens halt toe worden geroepen aan dat structurele, ongeneerde, steeds intensiever worden gegraai uit Den Haag. De mensen zijn het helemaal SPUUGZAT!!!!!
joost, wil je in je lijstje ook even de VVD toevoegen? Die heeft zonder blikken of blozen ons de euro aangesmeerd en een enorm duur zorgstelsel. Als je minder van 50K verdient ben je lucht voor ze. En als je bezig bent ook de de SP want die willen niet eens regeren en problemen oplossen heeft de oppositie nog nooit gedaan. En voeg ook de PVV maar toe want die willen niet dat we benzine gebruiken omdat die vaak uit een moslim land komt. En zet Verdonk maar op de lijst, haar beweging bestaat alleen maar om zoveel mogelijk geld van sponsoren binnen te harken, een beleid anders dan “alle buitenlanders uitzetten” heeft mevrouw Verdonk niet.
Zo te horen moet ik dus dadelijk voor mijn oldtimer (1970) gewoon kilometerheffing gaan betalen.Terwijl ik geen wegenbelasting hoefde te betalen! En niet te vergeten CO2 tax ook zeker (6.6L V8) grrrrrrrrrrrr MTF!!
@Rob USA,

CO2-tax gols toch alleen bij AANSCHAF van een nieuwe auto?
Indien de CO2-tax met terugwerkende kracht opeens ook voor 25-plussers (auto’s dus..) gaat gelden, dan is dat het smerigste streek die een kabinet ooit heeft geleverd!!!!
Over een paar jaar verzinnen ze weer wat nieuws in Den Haag… Dus hou op met 2018… We wachten nu nog steeds op het kwartje van Kok…En dat is lang…
Cosworth Driver
inderdaad, hoe zal het gaan met de klassiekers, nu is het zo dat de wagens ouder dan 25 jaar geen wegenbelasting hoefen te betalen, ik ga er vanuit dat we voor deze wagens ook geen kilometerheffing hoefen te betalen.
Die van mij is in 2011 25 jaar.
Dus we mogen staatssecretaris Jan-Kees de Jager van financiën aan zn stropdas ophangen als zn opvolger zich de belofte van zn voorganger toevallig niet kan herinneren (of dus zn opvolger dan…of beide)?
Ik geloof niet zo in beloftes van politici….eerst zien …dan geloven.
Van gelul kan ik de tank niet vullen.
@joost en mashell

Goede reden om de volgende keer, net als ikke, gebruik te maken van je democratische recht om GEEN volksvertegenwoordiging te kiezen.
Gewoon blanco stemmen….s kijken waar ze die blanco volksvertegenwoordigers vandaan gaan halen :)
Volgens mij trouwens niet eens zo slecht….partijloze volksvertegenwoordiging…maarja…dat is weer een paraplui idee en dat zal dus wel weer uitgelachen worden.
‘Hierbij moet wel aangetekend worden dat de provinciale belastingen dan omhoog gaan. De motorrijtuigenbelasting wordt namelijk door de provincies geïnd, en die kunnen niet in een klap zonder die inkomsten.’


Ik maak hieruit op dat we hoe dan ook de sjaak zijn en NOG meer zullen blaffen om een paar kilometers te maken..
we blijven kankeren op dit kabinet
volgende keer weg stemmen
alle mooie beloftes die gemaakt worden zijn luchtbellen ze zijn nu weer aan het bedenken hoe ze ons kunnen naaien.
Ia het jullie niet opgevallen sinds dit rotzooitje aan de macht is de vrijheid weg is en alle geneugtes van het leven de kop ingedrukt worden.(auto rijden roken enz)
We zijn niet meer vrij we hebben een verkapt zwaar communisme waar de regering helemaal de touwtjes in de hand willen hebben
Het autorijden wordt duurde en duurder hoe zit het met gehandicapte en oudere die nu nog hun sociale contacten kunnen onderhouden met het autootje.
Met het busje, laat me niet lachen, ze schrijven je gewoon voor zoveel mag je rijden en niet na 2300 uur, dus weer controle.

Wanneer komen wij als Nederlanders in opstand of blijven we ja en amen en dank je wel zeggen.

Sinds balkellende aan de macht is zijn de lonen van het zooitje gestegen van 140000,00 per jaar naar 170000,00 dit is ongeveer 30% loonsverhoging over ONZE zakken, en werkte ze nu maar eens voor ons .

weg met dit kabinet en stem eens iets anders.

Maar ja de goeie worden doodgeschoten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).