Rijtest & video: Spyker C8 Laviolette LM85

Auteur: , 130 Reacties

Glamour in de polder. Het blijft een vreemde gewaarwording. Staand bij de receptie van Spyker in Zeewolde, verwacht je eerder fabrieksarbeiders op klompen te zullen treffen. Dan wordt die illusie ruw verstoord door een V8 die van ver over het industrieterrein lijkt aan te komen. Ondertussen wandelen we naar achteren, langs het raceteam met een vloer die schoner lijkt dan mijn aanrecht, omdat we daar de sleutels van die V8 in ontvangst kunnen gaan nemen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video hier! ]
Spyker LM85 video

Spyker heeft inmiddels al de Aileron onthuld, maar dat is een auto die de bij een ander type klant de interesse wekt. De C8 Laviolette is wat ruiger en minder op comfort gericht. In die zin zouden de twee modellen nog naast elkaar gevoerd kunnen worden, ware het niet dat de Aileron een stuk moderner oogt dan de C8. Toch denk ik daar helemaal niet aan op het moment dat ik (weer) oog in oog sta met de C8 Laviolette. Kippenvel had ik ook niet, maar het zat er niet ver van af. Wat je ook vindt van het bedrijf Spyker, Victor Muller, het F1 avontuur en de overname van Saab, één ding staat buiten kijf: Spyker bouwt hele bijzondere auto’s.

Spyker C8 Laviolette LM85

En dan besef ik me dat niet iedereen Spykers mooie auto’s vindt of er van houdt om extreem op te vallen. Persoonlijk vind ik de van de GT2 racer afgeleide oranje grijze kleurstelling een tikkie druk. Pas als je goed kijkt (of het persbericht leest) zie je dat de LM85 in de basis oranje is en dat het “Gun Metal” grijs de letter “S” vormt. De achterspoiler van carbon fiber en de Spyker-band in de voorruit maken het plaatje compleet. Gaan voor de full-monty is ook een optie: desgewenst kan de LM85 compleet met de Le Mans stickers worden uitgerust. Handig voor mensen die graag helemaal vooraan parkeren tijdens race events.

Spyker C8 Laviolette LM85

Na de schok van de kleurstelling volgt schok nummer twee, nadat ik me door de vleugeldeuren in de kuipstoel heb laten zakken. Dat interieur! Wow! We kennen het allemaal van foto’s en sommigen (waaronder ik ook) van autobeurzen. Maar toch kijk je er met een andere blik naar als je weet dat je er een dag in gaat doorbrengen. Er is geen enkele normale knop en alles is van leer, aluminium of alcantara en zeker niet van kunststof. Het interieur van een Spyker is een echt eerbetoon aan vakmanschap. Het is vast niet heel ergonomisch om de knop voor de alarmlichten te verstoppen in een rij met zes identieke knoppen, maar een beetje piloot weet toch alles blindelings te bedienen.

Spyker C8 Laviolette LM85

Ja inderdaad, Spyker heeft van oudsher ook iets met vliegtuigen. Vandaar de propellor in het logo en het gebruik van turbines als styling element, maar één van de mooiste highlights is binnenin te vinden. Om te starten, klap je eerst een klepje open waarachter de knop voor het inschakelen van het elektrische circuit zit, die moet dus ook om en daarna kan de V8 met behulp van de startknop tot leven worden gewekt. Die V8 laat vervolgens luidkeels weten wakker te zijn, het blok staat direct achter de stoelen en Spyker heeft (terecht) geen tientallen kilo’s aan isolatiemateriaal gebruikt om de mechanische geluiden weg te filteren. Wel is er een “whisper-modus”, waarbij het uitlaatgeluid iets beter gedempt wordt.

Spyker C8 Laviolette LM85

Spyker C8 Laviolette LM85

De V8 is volgens bekend “Maggie” recept gebouwd: het is van origine een 4,2 liter groot Audi blok met 40 kleppen. Dankzij wat aanpassingen haalt Spyker er nu 400 pk en 480 Nm uit. Maximaal mag het blok 7500 toeren draaien en dat doet de V8 heel soepeltjes. Die 400 pk lijken niet heel veel, maar dankzij het gebruik van veel lichtgewicht materialen zoals aluminium weegt de C8 Laviolette slechts 1275 kg en dat is een stuk minder dan de meeste andere supercars. De C8 Laviolette LM85 sprint dan in 4,5 tel naar de 100. De topsnelheid is niet begrensd en bedraagt 300 km/u.

Spyker C8 Laviolette LM85

De associatie die ik met de Flevopolder heb, is dat het er altijd koud en nat is. Dat is vast niet zo, maar wel op de dag dat de LM85 en ik nader tot elkaar mochten komen. Voor de garagedeur vanwaar ik zou vertrekken lag een ijsplaat van 10 bij 10 meter. Een goede plek om de eerste meters met een ruim 3 ton kostende supercar te maken. Als je je dan bedenkt dat er geen winterbanden gemonteerd zijn, tractiecontrole ontbreekt, evenals ESP en dat Spyker rembekrachtiging ook niet nodig vond, dan weet je dat je in ieder geval gaat opletten vandaag. Ik nam me dan ook voor om toch iets rustiger aan te doen. Vooral ook omdat een eventuele crash met een Spyker de media wel zou halen. Dat is prima, maar dan liever met iemand anders in de hoofdrol.

Spyker C8 Laviolette LM85

Ik ben niet als coureur gebouwd, ik ben zo’n 25 cm te lang en daarmee was het uitzicht door de voorruit niet optimaal. Voor mij op ooghoogte zit daar de sticker die de zon uit de ogen zou moeten houden. Er was dus even tijd nodig voordat de Spyker en ik een wederzijdse vertrouwensband konden opbouwen. Of misschien heeft de LM85 mij wel nooit vertrouwd, dat valt niet helemaal uit te sluiten. Gezien het glibberige weer en asfalt (met verdwaalde plakkaten ijs en sneeuw her en der) adopteerde ik een op motorrijders geïnspireerde rijstijl. Iets rustiger de bocht in om daarna sneller eruit te accelereren. Mede dankzij de standaard gemonteerde Drexler sper is de tractie prima, zelfs onder dit soort omstandigheden. Kunst is ook om de tractie te houden. Treedt er eenmaal wielspin op, dan moest ik bijna compleet van het gas om de LM85 weer grip te laten vinden.

Spyker C8 Laviolette LM85

Spyker C8 Laviolette LM85

Met een prijs van kwart miljoen euro voor belastingen (en dus circa 340.000 euro op Nederlands kenteken) is de Spyker C8 Laviolette LM85 geenszins een goedkoop speeltje. Als je de Spyker vergelijkt met een 911, V8 Vantage en zeker met een Nissan GTR dan lijkt de Nederlandse supercar heel erg duur. Al deze auto’s verbleken echter bij de Spyker, ze zijn veel te normaal en alledaags. In zekere zin lijkt de Spyker C8 erg op de Alfa Romeo 8C Competizione. Je weet donders goed dat er snellere en misschien ook *kuch* betere auto’s te koop zijn. De kicks en de aandacht die je met een Spyker (of de 8C) krijgt zijn er echter van een totaal andere orde. In die zin is de vergelijking met de veel duurdere en veel snellere SLR beter op zijn plaats. Zie een Spyker als de ultieme traktatie, er zijn altijd meer voedzame en gezondere hapjes te krijgen, maar dat is precies waar het niet om draait. Het gaat om de schaarse momenten dat je er even aan kan proeven. De wereld om je heen bestaat even niet, alleen jij, je speeltje en de weg die voor je ligt. Filmpje!130 reacties

jawel zie een heerlijke spyker c8 le mans, nu kijken :)
filmpje stond wat te vroeg op abhd.nl? ;)
klinkt heerlijk deze machine :D
hmm spyker polo bleumotion? ik zat in de buurt:P
Geweldig camerawerk! Beste filmpje tot nu toe. (Hij stond al eventjes op ABHD ;) )
Maar bij de teaser was een Mazda 121… Maar dit is ook goed. Vooral de mooie kleur. Hopelijk zien de Zweden dat we goede auto’s maken. SPYKER ROCKS!
Wow wat gaaf zeg! De teaser leek mij ook een Spyker, maar nooit verwacht dat Autoblog een Spyker zou testen! Erg mooi!
Krijg nou wat! :o Dit ga ik zeker straks even kijken.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Haha iedereen met de amg sls van de teaser……..

Als ik een spyker koop, zou ik voor de normale c8 gaan.
supermooi werk jongens !
ga zo door, ik geniet er erg van !
Wat een ontzettend goed filmpje!
Heel goed patrick! Mooie nieuwe effecten erin enzo.
Ik kan nu toch zien dat de Aileron echt een vooruitgang is tegenover deze auto qua looks.
Super! Wat een stoer ding zeg!
Golf VI 18t Lim. Edition
Anders dan anders, maar niet mooi….
Svenska Aeroplan AB
Oeiiii, bijna goed!
Kregen jullie de nieuwste niet mee?? (C8 Aileron) ;)
wat een gave bak! echt een super auto met een super interieur
een spyker is sowieso niet comfortabel, heb al eens meegereden met een C8

mijn mening blijft: al draag een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding
Prachtig
eindelijk!!

een spyker in de rijtest :D
en mag ik het geluid nomineren voor beste van 2010?

mooi gedaan, al was iets meer aandacht voor het bijzondere interieur op zn plaats geweest vind ik
Wat een topvideo weer. En hij klinkt zo lekker… Ik heb echt geluk gehad dat ik dit ook in het echt mocht horen: http://www.autojunk.nl/2009/08/spyker-c8-aileron-lm85-2-c8-spyders
Zag ik nu wat miniature faking-effecten in het filmpje?

http://en.wikipedia.org/wiki/Miniature_faking
Mooie wagen, maar toch liever een Ferrari :P

ps Autoblog heeft wel wat met Renault he?
Wouter vandaag zien uitstappen uit een witte Megane RS :D
mij iets té opvallend in de kleurstelling. Benieuwd hoe dit zich verhoudt tot een 911 Turbo S of een GT2
omg wat een geluid!
Bovendien: idd 1 van de beste filmpjes tot nu toe!
Dit is de promotiekar van Spijker je komt dit ding ook echt overal tegen. Laatst nog bij TG-live. Die oranje vlekken hoeven van mij niet,..
Leuk filmpje, maar wat me bij blijft is niet het geluid van dat VAG blokje maar de prijs. 330.000 euro!!, doe voor dat geld dan liever een villa met zwembad. Of een Ferrari 599 GTB.
Allemaal leuk en aardig dat het Nederlands is maar die koeien livery hoeft echt niet van mij.
Doe mij maar een normale C8. zelfs liever nog dan een Porsche of een Gallardo.
Mooie rijtest, maar zelf van dat geld zou ik geen spyker kopen.
Een Audi was dus ook goed gekozen, want je hoorde alleen het motorblok. :P
.
Maar een Spyker is uiteraard nog beter. Jullie hebben al genoeg Audi’s getest. Eentje van Hollandse bodem is natuurlijk nog beter. 8)
Svenska Aeroplan AB
@ benjamin1: een villa met zwembad voor 330.000 euro????
Waar woon je dan? Zeeland ofzo? Of Roemenie?
@Svenska Aeroplan AB:

Let wel op: in Zeeland liggen de duurste m² prijzen van Nederland (ik meen > €11.000,- per m²).

Leuk filmpje! Ik dacht aan een SLS. Zit ik er weinig naast… toch? :D
@Hainz:
ik kan 30% korting voor je regelen .. deal ??
Prestaties zullen idd wel door andere (goedkopere) auto’s worden overtroffen.
Maar als ik een ferrari lambo porsche aston of spyker kon kiezen incl. onderhoud zou ik voor de spyker gaan. veel mooier (mijn mening) veel exclusiever
DAT GELUID :D:D:D
Andere merken wel de specials weggelaten hoor ;)
carrera GT
enzo
reventon
one77
Prachtige auto is dit. En hele mooie beelden. Helaas geen Ruben meer, maar Patrick bewijst dat er meer hele goede videomeneren zijn!

Wat een auto zeg. Geweldig ding. Wat me vooral opviel was de spoorbreedte achter. Die is namelijk echt enorm t.o.v. de vooras :P .
Echter, nog geweldiger is natuurlijk dat dit stukje automobiele gekkigheid Nederlands is!
Oh ja, de V8 klinkt natuurlijk fantastisch!
top filmpje! leuk om eens zo’n auto te testen. ik persoonlijk vind die kleuren wel echt mooi staan op deze spijker. maar waar staat dat lm85 voor.. zijn er 85 gebouwd ofzo?
@erwin1990: startnummer 85 bij Le mans…
Ik denk wel dé auto die ik zou kopen als ik nieuw in deze prijsklasse zou gaan shoppen! Prachtige rijtest, jammer van het niet altijd goed scherpstellen van de camera, maar Wouter doet érg goed z’n best om ’t Spykergevoel weer te geven, en dat lukt aardig!
gaaf jongens dat jullie een spyker testen!
Dennis the Menace
Daar heb je die ene Spyker weer. Leuke test, vreselijk lelijke auto
En denk je zelf ook niet dat de mensen die dit kopen al 6 huizen hebben ofzo?
ongetwijfeld een van de mooiste auto’s die tot nu toe gemaakt zijn! Spyker hè ;)
@Laue, waar ben je nou jonge, vette traktatie voor jou om 1600 !
pfff jahoor 3ton doe mij maar een sl65 hij is sneller mooier lkkrdere geluid.en geen motor van iemand anders ofsoo.
@Laz: wel plastic dashboard :P
autospotter15
hahahaha, tags: porno :P
haha iets van een vlag met strontschuit?
Jezus wat is dat ding lelijk zeg.
Vette auto, mooie rijtest. Mooi dat je eerlijk bent over de mindere kanten van de auto: dak niet waterdicht en beperkt uitzicht.
Uiteraard gaat het bij zo’n auto voornamelijk om het gevoel en emotie en met dat uitlaat geluid ben je al snel verkocht. Kreeg er de rillingen van!
Wow dat was onverwacht, heel dik, snel eens lezen en kijken!
Hehe, het werd tijd dat jullie een Spyker aan de tand mochten voelen. Wát een auto. Zulke dingen geven mij toch even het gevoel dat ik er trots op ben om Nederlander te zijn.
@Svenska;
Voor 3 ton heb je in Roemenië veel meer dan dat :lol:
Wel ok filmpje, wel erg druk, zowel qua beeld als qua praten van wouter.
OT: Prachtige auto, meesterlijk motor geluid!
Dit is alleen al het bewijs dat SAAB een goude toekomst krijgt.
Wat een lelijke auto die op een vis lijkt is het toch, maar aan de andere kant weer super gaaf!
De nederlandse Aston!! wat een geil geluid!! en zonder die orange rommel is hij ook bloedmooi!!
heerlijk en totaal onverwacht en dat interieur :O maar als ik écht eerlijk moet zijn, zal ik sneller, sorry, een Wiesmann kopen, die zijn vanbinnen iets minder mooi, maar vanbuiten vind ik ze toch nét iets mooier, want ik vind de Spykers mooi, maar niet über-mega-cool, en dat gevoel moet ik hebben als ik een auto koop…
Is die c8 double 12s eigenlijk wel gebouwd of niet? een heleboel bronnen spreken elkaar tegen.
Komt er een turbo/supercharged versievan de nieuwe aeleron?
deze is niet mooi omdat hij te kort is, maar de aileron is wel weer mooi omdat die wat langer en wat meer gt is. ik ga voor de nieuwe en zou deze laten staan en voor hollands gevoel en een kleine portomonee kan ik ook een daf halen. dit ding is absurd duur.
hahah prachting eerst krijg je een reclame te zien van de staatsloterij en dan een spyker!
btw goed filmpje!
Wat een focking irritante reclames! :|
F5’en werkt niet eens meer, elke keer die staatslot of Opel.
Favoriete rijtest ooit!
de spyker is ook niet voor autobloggers, en een ferrari ook niet, dat zijn autos voor mensen met poen, en die interresseert het echt geen reet , wat een blogger te melden heeft of dat ie voor dat geld iets anders koopt
Mooie rijtest! Mijn complimenten. Spykers zijn echt bijzondere wagens, maar ze zijn meer een stijlelement dan een echte rijdersauto, vind ik. Maar dat maakt ze zeker niet minder knap! Unieke bakken, zijn het.
Sjakie Peters
Leuk en bloedmooi, maar de markt is gewoon moeilijk. Het ding rijdt barbaars en is underpowered vergeleken met Ferrari (430, en al helemaal 458), Lambo Gallardo etc. Natuurlijk is zo’n Spyker een opvallende vertoning maar ik zou toch meer verlangen dan alleen het mooie design met een opgevoerd Audi blok erin.
zonder twijfel beste filmpje tot nu toe!
en ook geweldig om te zien dat nederland gewoon echt goed supercars kan bouwen!
nu nog kijken of het met de sedans stations en suv’s ook gaat lukken!
lelijkste spyker (lelijkste auto dus ook) OOIT
exclusiviteit is de enige reden om dit te kopen
Op 5.10 lijkt het wel egt net een pad, met die enorme kont en die agiele voorkant. Doe mij dus toch maar een Aileron:p Verder wel een magistraal geluid zeg, ik vraag me af of die GM-motor daaraan kan tippen, als ze die er in gaan leggen.
Mooi filmpje hoor jongens. Goede beelden, goede muziek en niet te veel of te weinig info. Precies zoals het hoort.

Wat ziet hij er toch vreemd uit hè. De paintjob vind ik helemaal niks, de koplampen staan wat lafjes op zo’n supercar, maar hij heeft één groot pluspunt: Het dak. Ik ben helemaal verlíefd op dat dak van de LaViolette. Prachtig. En als geheel is hij eigenlijk ook nog niet zo slecht. Recht van voren ziet hij er overigens wel vreemd uit, doordat die heupen wel erg veel breder zijn dan de voorkant…

@vla: Kom maar op met je uitgebreide analyse. Ben benieuwd hoeveel negatiefs je hierover kunt vertellen. :P
hoe komt ’t dat iedereen reclame heeft en ik niet :P
niet dat ik het erg vind, maar toch raar 8)
Leuk hoor, jammer van die bloedirritante reclames op ABHD steeds. Hopeloos geld proberen te verdienen IMO.
freude am fahren
respect aan al degene die het geluid hadden herkend!
skip_twinspark
wel grappig dat gisteren 3/4 er ‘zeker’ van was dat het om een sls ging… omdat in de eerste 20 reacties de sls verschillende malen genoemd was wss ?
ot: vette wagen, het filmpje is voor vanavond !
Haha als ik genoeg geld had voor alle auto’s van de wereld zou ik denk ik de nieuwe spyker kopen. Puur omdat het een kunstwerk op wielen is! Wel achterlijk duur…
Ja, goed, ze mogen er fier op zijn. En zolang er klanten voor te vinden zijn, works for me. Maar die prijs hé, 330.000 EUR. Ja daar heb je toch wel iets anders voor. Maar bon, daar gaat het hem niet om. Als je je dit kunt veroorloven, dan moet je dit zeker doen. Nu heb ik toch wel het gevoel dat dit enkel bedoeld is voor rijke Nederlanders, of heb ik het verkeerd? Rijke buitenlanders zullen toch meer gaan voor nog meer exotische merken of modellen niet? Voor deze prijs moet dit toch verschrikkelijk moeilijk zijn om dit aan de man te brengen? Ik weet het niet, zit niet op hun marketing afdeling, maar heb er zo mijn bedenkingen. In ieder geval, mocht ik het mij kunnen permitteren, dan zou ik niet obteren voor dit merk, maar koop ik een lambo en laat ik hem personaliseren naar mijn smaak. Dan heb ik iets unieks, enkel van mij, betrouwbaar én aan een democratische prijs, al is het 300-400-500k. Dat heb je niet bij Spyker. Leuke wagens, klopt, maar zo zijn er nog een paar die toch goedkoper zijn. Bon, conclusie: leuke auto, zeker weten, maar te prijzig, ook voor rijken naar mijn mening..
Pieter van der Made
A car to warm the heart of the nation!
Doet u mij maar..
Goede test!! Ga zo door!! :D
Gaaf ding + een interieur om van te smullen! Die prijs is natuurlijk belachelijk. Voor 30 mille minder heb je een Bentley SuperSports. Of een CL65 AMG..

Maargoed, wat wil je ook met die verkoopaantallen.
jammer dat ruben niet gefilmd heeft, vind ik persoonlijk wel een beteren cameraman
“Alles in het interieur ziet eruit alsof het speciaal voor deze auto is gemaakt”

Totdat je het stuur ziet, want dat is toch gewoon overduidelijk een audi-stuur of zit ik er helemaal naast? Voor mij afknapper genoeg om ‘m te laten staan, maar dan ben ik wel aan het mierenneuken haha!

Verder weer een zeer entertainend filmpje, keep up the good work autoblog!!
aaah wat een verrassing.. zown mooie auto :D
-edit: CAPS LOCK terror-
De auto is schitterend maar de beeldkwaliteit van het filmpje oftewel de compressie valt me wat tegen.
Als ik hem schermvullend afspeel zie je de pixels en artefacten.
Dit moet toch beter kunnen in de tijd van superieure codecs, containers en 1080P?

Mvg,

Remon
en toch blijf ik hem pokkeLELIJK vinden met al die gaten
dit is zo´n leipe bak. ik heb hem al bij top gear live gezien.
Ik had al zo’n voorgevoel dat jullie met deze test zouden komen! Mooi gemaakt en mooie foto’s. Auto is zeer zeker ook mooi, beter gaat Müller een speciale Dubai versie uitbrengen waardoor hij daar ook auto’s gaat verkopen =P
@ SSSander: Vindt je je vriendin ook lelijk dan? :)

Ach mensen wees gerust Wouter komt hier écht nog wel langs racen met de SLS hoor!
11.000 euro? Hahahahahahahahahaha, dan ben je een achterlijke als je daar grond gaat kopen. Of zit er olie in de grond?
Dus voor 9 m² ben je een ton kwijt. Daar kun je nog niet eens twee auto’s op parkeren, man. _O^
@ Hainz: gek dan dat de huizen wel gemiddeld 1/3 kosten van een vergelijkbaar huis in de randstad… Laat me raden: houtskeletbouw? en heien is niet nodig? Kortom: feit is dat de huizen daar goedkoper zijn, de grondprijs is daar niet alleen bepalend in…
Als je vlug kijkt is het juist een Ford Ka vanachter.
Het spijt me maar wat een gedrocht. Zeker in deze kleuren combi. De achterkant is zo extreem lelijk dat ik me af vraag of iemand überhaubt ziet dat ze er een nog lelijkere spoiler op gezet hebben.

Spiegels zijn net de oren van Shrek. En de neus hangt te ver over om 1. Mooi te zijn 2. Goede invloed te hebben op de rij-eigenschappen.

Over alle ‘sportieve’ gaten heb ik het dan niet eens. Nee ik zou mijn 340K (als ik ze had) wel anders besteden.
Wat een auto!! Helemaal Top.
En idd dat interieur dat maakt em juist uniek!!
Bij alle sportwagen merken dat standaard plastic/leren dashboard en computtertjes ed.
Nee als ik het geld ervoor had was mijn keuze zo gemaakt.
Erg gaaf filmpje, jammer dat ze de productie verschepen naar Engeland. Deze rijtest komt voor mij op plaats nr 2, na de Alfa 8c rijtest :)
Hehe ik zat er met m’n sls amg een beetje naast…. :)
Mja ik vind deze nog mooi, maar die kleurencombo vind ik echt niet mijn ding….
Ook het moment in de film dat je de voorkant ziet, ziet hij er ook raar uit met een smalle voorkant en dan een extreem brede achterkant….. Ik zou twijfelen…. Of neen ja… Ik zou gewoon een Alfa 8c Competizione kopen ;)
@alle reacties dat je voor 330k wel wat anders koopt:
Vergeet niet, dat iemand die een spyker koopt, gemiddeld al 6(!) auto’s in zijn bezit heeft. Geld is dus niet echt een issue bij de doelgroep, die willen ook wat ‘bijzonders’ naast hun bentley, porsche en ferrari hebben staan.

@reactie over het stuur:
Alles maar dan ook alles aan in of op een spyker kan aangepast worden, als jij een joystick als stuur wil ipv een audi-stuur, bestel je dat er toch gewoon op?

@redactie:
Briljant artikel + filmpje, keep it up!
oja, ja deze is al door Petrolhead (niet met Sjoerd) getest he. Dat wisten de meesten hier natuurlijk allang maar ik geef toch nog even de link:
http://www.petrolhead.nl/2009/04/jeroen_bleekemolen_test_spyker_c8_laviolette_lm85_video.php

Oke, wel een aardige bak maar ik vind zelf de nieuwste Spyker mooier.
Maarr vethoor dit filmpje! Prachtig geluid komt er uit zo’n Spyker het interieur is fantastisch.
Trouwens nog heel knap wie het allemaal al wisten dat het deze Spyker was, ik kon het niet zo precies horen maar op het eind dacht ik inderdaad toch meer aan een Spyker dan aan zo’n AMG want die klinken toch net wat minder roffelig ofzo.. wat harder
dat er mensen zijn die dit hollands durven noemen, alles bijna alles is gejat , nog maar niet te spreken over het hart van de auto , pppfff aafluiting wil j wat bouwen , bouw het dan echt .
kijk hiero:
http://www.youtube.com/watch?v=qAbGNyerj-4

@corvettez06
Wat is het dan volgens jou?
Super gemaakt dit filmpje, de kwaliteit wordt beter en beter :).

Coole auto ook wel hoor, en inderdaad wat je zegt het is gewoon een andere league dan bijvoorbeeld een Porsche.

Toch… als ik dik veel geld zou hebben… een AM V8 Vantage, trekt mij toch meer hoor dat hele nette rustige en strakke uiterlijk van Aston Martin. Spyker is toch wat extremer en uitbundiger daarin.
Mooie rijtest! Leuk camera werk en wat een geluid! Heeerijk:) Dutch pride;)
Waarom hebben ze hier de ‘oude’ 4.2 v8 in liggen? Dit is namelijk de 40v en niet de 32v. Dat is namelijk die uit de RS4/R8 en die heeft 20 pk meer. En daar hoeven ze dus dan zelf ook niets aan te doen.
Prachtige wagen, prachtige test!
Mooi filmpje , en lekker hollands mooi auto !
Een echte liefhebbersauto!
Wouter held!
Niet stoppen met dit soort testen te schrijven en rijden he?? Dus niet bij powned fulltime tof lopen doen op de tv, maar af en toe ff terug komen voor dit soort blogjes ;)
Autoblog tv lijkt me wel heel leuk, eindelijk een fatsoenlijk auto programma naast het ook wel prima programma van allard en die pool/tjech.
Wanneer komen de eerste teasers en lekker makertjes op autoblog om ons een indruk te geven wat er komen gaat? En iedereen alvast intresseren voor autoblog tv en potentiele kijkers te intresseren.
Kortom, doe eens snel iets vertellen over de powned avonturen.
Vind em standaard al lelijk, laat staan in zulke kleuren :| maar goed ieder zijn/haar ding i guess.
met dat kleurenspel lijken ze op een oorlogstank uit de toekomst. geef mij maar 1 in white voor te bewonderen en 1 in’t black voor op vrijdagavond drugs te gaan dealen. wie anders rijdt met zulke wagen dan PIMPS and Dealers…
Gaaf filmpje! Toch blijft het gewoon een lelijke auto. En die prijs is totaal niet op zn plaats, eigenlijk gewoon lachwekkend. 330 mille, voor een auto met maar 400 pk. Elke Gallardo is veel goedkoper, terwijl die veel mooier en sneller is. Uiterlijk is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ook de prestaties zijn gewoon niet bijzonder. En waarom heeft dit Audi-blok maar 400 pk, terwijl die in de RS4 420 pk heeft?
@BMWHerman: Zoals al vermeldt, het gaat hierbij om exclusiviteit en een auto met een hart. Een Audi is gewoon een perfecte auto. Alles is goed, alles klopt. Maar Spykers zijn niet perfect. Ze zijn wel verschrikkelijk bijzonder en mooi, en daarom is het zo’n begeerlijke auto. Ten minste, dat vinden de meeste mensen ;)
Een kennis van me heeft ’t genot ook mogen smaken, maar dan in een Spyder: http://www.youtube.com/watch?v=PmkOjyGDm-U
@BananaFlippertje: Volgens mij vinden weinig mensen de Spyker een mooie.. Ik denk dat Nederlanders het een mooie vinden omdat die van hun land komen.. Anderen vinden deze oerlelijk… Die nieuwe is van vooraan misschien al iets beter..
Blijft toch wel een hoop euri per pk…
Maar wel een gave bak. En tenminste nog een handbak, zoals het hoort…
Wouter ik ben jaloers op je! Super filmpje jongens, jullie hebben jezelf weer overtroffen. Tenzij er dit jaar nog een 458 getest gaat worden, hebben we alvast het geluid van 2010 ;)
rijk rietveld
Negen van de tien Spyker eigenaren die ik ken hebben geen 7 autos. Die tiende heeft zoveel autos dat dit het gemiddelde wel aardig op peil houdt.
lelijk lelijk en nog eens lelijk!!

De legalisering van cannabis is jullie zaak maar moeten jullie nu ook altijd stoned zijn tijdens de werkuren???????
Welke hippie heeft dit exterieur getekent en dacht: ja, dit ziet er goed uit!
@eftyphoon: LOL! xD ah joh ze zijn blij met spyker ondanks dat spyker gedrochten creëert, laat ze lekker :P
Doe mij maar een Aston Martin DBS dat is pas mooi
Haha, onwijs gaaf! Mooi stukje tekst, en dat geluid als je stil staat en revt… Erg lekker! Ik zou er wel een willen, zo voor erbij;)
Leuk voorstukje, mooie wagen!
Wat klinkt die LEKKER bij 04:24!!
Wat een geluid uit die bak zeg!! Ongelooflijk mooi!!
Mooi Camera werk ook!!
Doe mij maar een normale versie maar gaaf verder! Goed gebracht door wouter ook. Alleen volgens mij ben ik de enige die het filmwerk best slecht vind? Niet heel scherp ofzo en ook niet altijd even netjes. Die schaduw van de cameraman wanneer wouter een U-turn doet kan bv echt niet
PantheraLeo205
De Aileron vind ‘k meer richting Noble gaan, doe mij deze maar hoor; unieke auto, prachtig.
Dan voor mij voor hetzelfde geld toch liever een Bentley GTC Supersports. Of een RS6 Avant + een Q7 V12… :-)
mooi filmpje en erg goede tekst, ga zo door:D

(super auto btw!)
leuk filmpje
mooie beelden en toffe test maar dit is echt mijn auto niet toch niet voor dat geld 4.5 sec naam 100 is toch wat traag en voor minder geld heb je beter en voor het zelfde geld beter en exclusiever, murcie, db9 volante 599
Super mooi gedit en gefilmd!

Wanneer rijden jullie eens in zijn concurrent met de 4 deuren die Savage??
Heerlijke wagen, prachtig stukje vakwerk
En het mooiste interieur wat er bestaat!
Mooie auto, maar ik zou hem pas kopen als ik hem echt heel ruim zou kunnen betalen, en dan wel als 3e auto ofzo. Maar dan zou ik het wel doen, want bijzonder is het zeker!

Overigens erg mooie combinatie van montage en camerawerk, complimenten! Hoop er zo meer te zien: mooi evenwicht tussen eyecandy, earcandy, nuttige info en duidelijk oordeel! :)
Mooi dat jullie deze bijzondere auto hebben kunnen regelen heren. Maaarrr…Wouter kom op, you can do better! Waar blijft het verhaal over hoe de auto rijdt? Scherp? in balans? Onderstuur/overstuur? Goede remmen? etc.. Gemiste kans. Svp. meer verhaal over rijgedrag in de toekomst en wat minder bla,bla. Dank ;)
Nog even een toetje, de LM85 vs een politiebusje ;)
http://www.autojunk.nl/2010/02/politiebusje-vs-lm85

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).