Nieuwe Brabus-CLS laat zich zien

Auteur: , 27 Reacties

Mercedes heeft vorig jaar de tweede generatie CLS gelanceerd. Het voorkomen van de vierdeurs-coupé mag er nog steeds wezen (hij heeft een paar zeer aantrekkelijke onderdelen), maar dit weerhoudt de tuners er niet van om de Mercedes naar hun eigen smaak aan te passen. Een van de meest notoire tuners, Brabus, heeft zojuist enkele foto's van wat hun visie op de nieuwe CLS is openbaar gemaakt.

En dat is goed nieuws, want we kunnen ons allemaal de Brabus Rocket nog wel herinneren. In traditioneel zwart gestoken schudt deze geweldenaar niet minder dan 730 pk uit de mouw, en genereert hij genoeg koppel om je vadsige schoonmoeder probleemloos van de bank te trekken.

Dat er, met de komst van de nieuwe CLS, ook een Rocket II gaat komen, lijkt een zekerheidje, en slechts een kwestie van tijd. Momenteel is de meest krachtige CLS nog steeds de 63 AMG, maar zodra Brabus er een van zijn befaamde upgrades tegenaan gooit zal de AMG deze titel ongetwijfeld moeten afstaan. Het lijkt er op dat we op de foto’s slechts naar een toevoeging van enkele Brabus-onderdelen kijken, maar wat in het vat zit verzuurt niet.



27 reacties

Beest!!
Teveel grijs en gilm en groot.

hou hem gewoon sjiek zoals hij hoort, met een beige interieur, 20′ wielen, en verder gewoon een fijne V6. meer heb je zeker niet nodig.
@philipzuidijk: Ja veel te veel grijs ik dacht even dat het een zwart wit foto was haha
CLS is op zich al een strakke bak. Optische tuning mag wel, zolang het sober blijft. Heerlijke velgen hierop trouwens. Ik zou hem wel willen, maar dat geldt voor de standaard versie ook. Sowieso indrukwekkend.
Blue Efficiency… Aaahhhh
Brabus gaat mij meestal net ff te ver, zo ook hier met de te platte bandjes. Waar zijn trouwens de uitlaatpijpen gebleven, het lijkt zo wel een elektroversie.
@slappehap: je kunt ze natuurlijk ook in een iets kleinere maat bestellen;) Mijn voorkeur zou dat hier ook hebben in ieder geval.
dus al is dit de opvolger van de rocket, dan kunnen ze er ook wel 4 uitlaatjes onder floepen! want nu lijkt het mij dat hij klinkt als een stofzuiger:(
@astonfreak: Hoe de eindpijpjes eruit zien heeft niks met geluid te maken he. Daar zorgt hetgeen ervoor zit voor.
Het echter werk moet nog echt komen, want dit is gewoon een verlaagd en wellicht getunede diesel…
waanzinnig mooie auto, alleen 2 op/aanmerkingen 1. dat BLUEefficiency logo, is jammer en 2. het is een diesel, wanneer ze een benzine hadden genomen, had je ook nog die mooie uitlaat pijpen….. verder zoals ik al zei, prachtig !!
Het vorige model blijft in mijn ogen toch een stuk mooier. Ik doel dan enkel en alleen op het exterieur. (lijnenspel, vormgeving etc..) Dit model is zeker geen lelijk eendje. Verre van zelfs! De voorkant echter vind ik i.t.t het vorige model iets plomps hebben.
Laten we als autoliefhebbers hier in ieder geval hopen dat Brabus nog het een en ander in petto heeft qua pakketen/motorisering.

En ja, als 19-jarige zou ik het al super vinden om in een CLS350 te mogen (mee)rijden. Lijkt me snel genoeg.
sorry sorry. pakketen moet natuurlijk zijn ‘pakketten’
Shittt wat een bak…. ik wacht wel tot de kuur helemaal af is. komen er hier geen HD foto’s van??
Heb vandaag nog een nieuwe CLS voorbij zien komen. Wat een prachtige wagen. Moest er even aan wennen maar vind het wel degelijk een verbetering ten opzichte van het vorige model.
Lol check waar die 3de remlicht zit. Ik ben onder de indruk ( not ). Wahahaha.
@majinstar: Dat is de mistlamp. Het derde remlicht zit op de normale plaats aan de achterruit. ;-)
De CLS blijft een prachtkar, als ik het geld had…als als als. Maar niet in deze Brabus trim, vind de wielen ook niet zo mooi bij nader inzien.
Doe mij maar een standaard versie, vele malen mooier dan dit gedrocht.
Het is natuurlijk een prachtkar, alhoewel een “standaard” versie voor mij voldoende is! Maar het mag natuurlijk wel beetje distinctief blijven hoor.
@majinstar: En wat vind je dan van de auto in zijn geheel?

Het is trouwens “dat 3de remlicht” ;)
ja het kan aan mij liggen maar ik zie volgens mij geen verschil?
Waar zijn de uitlaten? Of is ie elektrisch?” :lol:
Jammer van die velgen.Mensen zonder smaak dus.Houd het origineel/
dit is volgens mij gewoon een ECU upgrade dan de rocket 2 ofso :|
Die velgen passen er niet echt bij…. maar die kleur…. die is echt prachtig!
nou, leuk.. doe mij de oude amg’s maar, de dikke, na mijn mening

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).