Dit de Pagani Zonda 760 van Lewis Hamilton

Auteur: , 69 Reacties

Iets meer dan een maand geleden kregen we te horen dat F1 coureur Lewis Hamilton een hele bijzondere 760 pk sterke Pagani Zonda besteld zou hebben. Hij zou de hand hebben gelegd op één van de Pagani Zonda 760's. Is dit paarse exemplaar zijn auto?

Begin dit jaar hoorden we voor het eerst iets over een 760 pk sterke variant van de Pagani Zonda. Uiteindelijk bleek dat te gaan om de Zonda 760 RS, een Zonda die gebouwd was voor een rijke Chileen. Na die auto besloot Pagani om nog 3 van deze 760 pk sterke Zonda’s te bouwen, waarvan nu ook een exemplaar voor Hamilton blijkt te zijn.

Een bezoeker van Jalopnik heeft foto’s weten te maken van deze vers gebouwde paarse Zonda 760 en de kans is dus 33% dat we hier te maken hebben met de Zonda 760 LH van Lewis Hamilton. De kleur paars zou niet direct mijn keuze zijn, maar wellicht vind Lewis dat wel heel erg mooi.

Of zijn bazen bij McLaren blij zijn met het feit dat hij een auto van de concurrent heeft gekocht is niet bekend. McLaren staat immers op het punt om een eigen supercar te onthullen en als je meest prominente coureur dan een auto koopt bij een ander merk is dat natuurlijk niet fijn.

Meer foto’s van deze paarse Zonda 760 staan op Jalopnik.

UPDATE 22:30: Via een tipgever hebben we te horen gekregen dat dit inderdaad de nieuwe Zonda 760 van Lewis is.69 reacties

Kan me vergissen maar zit er ook niet een mercedes motor acherin een Zonda? Zo erg zal McLaren dat toch niet vinden?
@911GT2: Dat dacht ik ook ja. Ach en die supercar van McLaren koopt hij, uhhh… krijgt hij ook wel :)
@911GT2: Button moest zijn F40, Enzo en Veyron weg doen toen hij bij Mclaren aan de slag ging. Maar volgens mij is een Zonda geen probleem.
@renesf: Moest dat van McLaren ja? Serieus dat had ik er niet voor over gehad. Wat maakt het nou uit wat iemand privé rijdt?
@renesf: moest hij die serieus wegdoen?? Wat een egoïsten bij mclaren….
@maiik0ll:

Wat heeft dat met egoïsten te maken.
Een werkgever stelt gewoon voorwaarden en als je dat contract ondertekend ga je daarmee akkoord. Het stond Button vrij om dat niet te zijn en het te heronderhandelen of gewoon niet voor Mclaren te gaan rijden.
@maiik0ll: @911GT2: Heb het ergens gelezen toen. Schijnt normaal te zijn.
@renesf: Ik kan dat moeilijk geloven aangezien in november van vorig jaar zijn enzo te koop stond en hij toen al een heel seizoen voor mclaren reed. De meeste coureurs rijden in een mercedes amg versie ( ongeacht het team waar ze voor uitkomen) en vettel heeft oa een bmw cabrio.
@Panther: BMW is geen concurrentie in de F1.. volgens mij zit daar ook verschil in, Ferrari is 1 van de hoofd concurrenten in de F1 dus vandaar heeft Button die moeten verkopen..

Wel belachelijk natuurlijk, maar goed.. zo mooi zijn de Ferrari’s niet dat scheelt :)
@Panther: zo’n Enzo verkoop je niet ff “zomaar”, daar gaat meestal wel wat tijd overheen.
@maiik0ll: hij serieus is het als je bij McLaren en je rijdt auto’s van hun aartsrivaal Ferrari… En Bugatti natuurlijk van de Mclaren F1 die lange tijd de hoogste topsnelheid van de productie-auto’s had.
@maiik0ll: Is simpel op te lossen: gewoon je auto’s in de verkoop gooien voor een achterlijke prijs. Als je contract dan afloopt is de kans groot dat ze nog niet verkocht zijn.
@renesf:

Ik heb hier ook nog een 512BB voorbij zien komen van Button. Bij RedBull mag je blijkbaar wel prive Ferrari rijden.

http://www.ferrarichat.com/forum/attachment.php?attachmentid=1223138&stc=1&d=1288207592
@911GT2: Want Mercedes = McLaren? De twee merken hebben/hadden wel vrij hechte banden met elkaar, maar de laatste tijd is McLaren meer en meer onafhankelijk aan het worden. De motor die in de MP4-12C ligt is ook geen Mercedes-motor meer.
@Yeelen: Nee klopt maar het block achterin Lewis zijn bedrijfsauto is zeker nog Mercedes!
@911GT2: tsja, dat is een oude bestaande deal en de laatste verbinding tussen McLaren & Mercedes.

Er is voor McLaren ook geen andere optie mbt motoren. Ferrari en Renault zijn geen optie (ivm Ferari & Red Bull) en Mercedes is dus de enige optie.

Eigen motoren ontwikkelen is veel te duur, zeker omdat er over een paar jaar nieuwe V6en komen. Zodra McLaren de mogelijkheid heeft om te switchen zullen ze die mogelijkheid met 2 handen aangrijpen.
@robbie: Er is natuurlijk ook nog Cosworth, maar waarom naar hen gaan natuurlijk al een beproefde en vertrouwde leverancier hebt :) Gaat McLaren bij de overgang naar de V6 zelf gaan ontwikkelen of aankloppen bij andere fabrikanten denk je?
@Yeelen: dat zijn allebei opties idd. Er gingen een tijdje geruchten over een terugkeer van Honda, maar er zouden ook wat motor engineers door McLaren zijn aangetrokken.

Het probleem met een F1 motor ontwikkelen is dat het te duur is om alleen voor je eigen team te doen. Je zal ook (identieke) motoren aan klanten moeten verkopen.

Dikke kans dat McLaren gaat voor de door Craig Pollock ontwikkelde PURE motor (met een andere badge erop?).
http://en.wikipedia.org/wiki/Propulsion_Universelle_et_Recuperation_d%27Energie
Nee, Hamilton is een arme schooier in een 1992 Opel Kadett.
@faalhaas:

Waar komt dat nu ineens vandaan?
@faalhaas: wat is dat voor een poep praat?
@911GT2 @VeniVidiVici @renesf @Yeelen, het feit dat er een AMG motor achterin zo’n Pagani ligt zal geen reden zijn waarom Hamilton wél in een Pagani ‘mag’ rijden.

Bij McLaren zullen ze het niet leuk vinden als hun “ster” in een auto supercar rijdt die een “rechtstreekse” concurrent is voor hun (nog te onthullen) McLaren F1 opvolger.

Bij Mercedes zouden ze het ook niet leuk vinden als Schumacher straks een Ferrari F70 (aka Enzo opvolger) koopt.
@robbie: Dus wanneer Schumacher een nieuwe Ferrari koopt van zijn eigen geld, krijgt ie ruzie met z’n werkgever, wat een onzin.
Robbie ken je die gasten persoonlijk?
Want heel de wereld ziet Schumacher in zijn nieuwe Ferrari rijden en dat is slecht voor de verkoop van mercedes?
@tritone: Hoe denk je dat men reageert als een speler van Ajax in Feyenoord shirt op zn werk komt..

kan jou en mij niks schelen.. maar topsporters en hun fans wel..
@dennisr: De beste man heeft vast een mercedes diesel voor woon en werk verkeer.
De F70 gaat gewoon in de prive collectie, geen haan die er na kraait.
@tritone: Stel jij bent Mercedes dealer.. heb je dan liever dat jouw personeel Mercedes rijd of mogen ze ook BMW of Audi rijden..

Dus ga je voor eigen reclame, of heb je liever wat reclame voor de concurrent..
@dennisr: Ik heb liever dat ze met de bus komen!
Dat scheelt een hoop geld.
Wat een onzin, het personeel moet met een mercedes rijden, ook al kunnen ze dat niet betalen.
Met jouw logica wil ik monteur worden bij Ferrari, je krijgt een Ferrari want dat is goed voor de reklame!
@tritone: Ik zeg helemaal nergens dat je de Ferrari KRIJGT.. en ik zeg ook nergens dat ze verplicht een Mercedes MOETEN rijden terwijl ze het niet kunnen betalen..

maar ik vroeg je wel iets, antwoord?
@tritone: aaah, Gluiperd.. zie je wel dat je ze liever in een Mercedes ziet .. veel Bussen zijn Mercedes :lol
@tritone: als je monteur bij Ferrari bent mag je best in een Fiat, Alfa of Lancia rijden, maar ze zullen het niet leuk vinden als je in een Porsche, Lamborghini of Bentley aan komt rijden.

Ook zal niemand ‘eisen’ dat je een auto koopt die je niet kan betalen. Het gaat er meer om dat je als je een auto koopt in de prijsklasse dat het zéér op prijs wordt gesteld als je een ‘eigen’ product koopt.

Lees anders deze artikelen nog maar eens:
http://www.autoblog.nl/fiat-haalt-street-view-grap-uit-met-volkswagen
http://www.autoblog.nl/archive/2006/01/28/alleen_voor_ford
http://www.autoblog.nl/archive/2009/02/05/zonder-vag-auto-kom-je-bij-volkswagen-het-terrein-niet-op
@tritone: in principe heb je volkomen gelijk maar het is net wat dennisr zegt ;)
Het gaat allemaal om reclame en de centjes.
@tritone: zie de comment van @dennisr

F1 is zo verschrikkelijk commercieel en hangt aan elkaar van marketing & PR dat het niet meer dan “normaal” is dat werkgevers van hun werknemers ‘eisen’ dat ze niet in producten van de concurrent worden gespot.

Als ze die auto’s in hun garage zetten is dat natuurlijk geen probleem, maar er actief (veel) mee rijden en ermee gespot worden is uiteraard iets anders.

Als Alonso een Mclaren MP4-12C zou kopen en daarmee door Maranello gaat rijden dan zet Ferrari hem gelijk aan de kant gok ik zo.
@robbie: En nu ik er aan denk, heeft Schumi z’n steigerende paardjes ook moeten verkopen toen hij naar Mercedes ging?
@Yeelen: hij heeft nog wel wat staan gok ik zo ;) Het gaat natuurlijk vooral om de auto’s die je dagelijks gebruikt en waarin je wordt “gespot”.

Als Schumi een garage vol oude Ferrari’s wil ‘bewaren’ voor na zijn carriere dan is dat natuurlijk zijn goed recht.

Mercedes zal het niet fijn vinden als Schumacher constant in Ferrari’s wordt gespot ipv Mercedessen.
@robbie: Schumacher wordt niet zo vaak gespot, en wanneer hij gespot wordt ( in een Mercedes) is dat zo bedoeld, dat noemen ze reklame.
@tritone: Wel beetje redelijk blijven he, dat hij niet zo vaak gespot word lijkt me nogal bullshit.. Die man woont ook ergens, die man doet ook ergens zijn boodschappen.. goed hij verdient in zijn carrière 823 miljoen ofzo? dus wellicht niet bij de plaatselijke Lidl.. maar ergens word hij vaak genoeg gespot..
@dennisr: Wanneer hij zo vaak gespot wordt, waarom weet je dan niet waar hij woont?
@tritone: Laat maar joh, gaat nergens naartoe dit.
@dennisr: Zo een reactie zou ik ook geven, wanneer ik niet beter weet,
@tritone: Goed, Volgens mij woont hij in Zwitserland en word hij misschien daarom wel niet zo vaak gespot..(minder bekend daar misschien, lijkt me stug maar goed) maar volgens mij is het je wel duidelijk alleen doe je gewoon moeilijk.. Fijne avond nog ;)
@dennisr: Dat heet een discussie, jij bent het toch ook, niet met alles eens?
@tritone: dat is geen argument. Waarom zou @dennisr moeten weten waar Schumacher precies woont?
@Yeelen: Nee, natuurlijk niet!
ik zou zo graag een pagani willen hebben
strak moet je als je bij sauber gaat rijden ook nog al je voetbalposters weg doen van andere clubs
Hamilton zei toch altijd dat hij voor op de weg altijd een rustige auto wou om in te chillen?
Daarom rijd hij ook een GL…
zegt hij zelfs op TG als ik het juist heb..
@RazorHead: De ene heeft een moto in zijn buitenverblijf staan, de andere een Zonda 760LH.
Waar maak je je druk om ;)
@RazorHead: voor dagelijks gebruik een Mercedes GL en voor een paar dagen in het jaar een Pagani Zonda.
Wat een verschrikkelijk hebbeding is dit toch zeg!! Deze veel liever dan een ferrari of zelfs lamborghini…
Ziet er gewoon veel exclusiever uit en is het ook!
@phantom: Je hebt helemaal gelijk, echter deze zonda is ook veel duurder dan een Lambo of een Ferrari, dus die keuze heeft niet iedereen.
Exclusief mede door zijn prijs!
Zijn die andere 2 ook al bestelt of nog niet?
@reventon: Lees eens door.
Zonda <3
Wat een kleur ,maar zou hem er niet om laten staan.
Motor van pagani is mercedes motor van zijn F1 auto van mclaren is mercedes… No problem dus
@hondaf1racing: En als hij een BMW 7 besteld is dat dan wel een problem?
Deze Zonda 760 RS kost in GB 1,6 miljoen pounds, bijna twee keer zoveel dan een Huayra, maar er was toch iemand die deze auto zo mooi vond, dat hij probeerde om ze alle 5 te kopen!
Bron: Octane issue 108 june 2012
Het schermpje van mijn mobieltje is niet groot. Maar zover ik het kan zien steekt er niets van de versnellingsbak onder de uitlaat uit. Was toch een kenmerk van die sequentiele bak? Aangezien Hamilton een gewone bak heeft besteld zou dit hem weleens kunnen zijn.
@kaeser: 22 inch scherm, volgens mij is het een weerspiegeling in de Bumper/Diffuser..
Ik vind paars nou niet echt mooi, had voor hamilton juist eerder geel of grijs verwacht vanwege zijn hem en formule1 auto. Die 760rs van die chinees is wel heel nice met dat carbon
@bonkers: Chinees? Chileen zal je bedoelen!

De eerste Zonda 760 is namelijk naar Chili gegaan en niet naar China.
Uitmelkerij? Misschien maar het is al wat TG een paar seizoenen geleden zei, er worden er zo tyfus veel gemaakt onder een steeds andere noemer..
Waarom rijdt iedereen dan zomaar rond met die auto?
Ik zou een ander kleurtje willen maar verder prachtige wagens al die zonda’s!
Wat een gezeur dat hamilton alleen maar deze auto mag kopen omdat er een amg-motor in ligt. Häkkinen kocht ook een ferrari toen hij bij mclaren reed. Toen Schumacher mij ferrari reed had hij ook verschillende merken in zijn garage staan. Net alsof Raikkonen alleen in een Renault mag rijden, dan heb je ook geen leven als rijder…..

Moet zeggen dat hamilton wel smaak heeft. Ook omdat hij voor de handbak heeft gekozen. Alleen die kleur, niet helemaal mijn ding.
@Burdy: En webber heeft laatst nog een 911 GT2 RS gekocht. Dan zou Renault of Infinity dat ook niet goedvinden….
Wat een bruut apparaat, hier kan weinig tegen op!
Damn you Lewis! Damn you!

Wel een beetje viezig paars, geef mij maar naked-carbon.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).