1.000 pk sterke Hellephant binnen no-time uitverkocht

Auteur: , 31 Reacties

Dodge boert goed deze dagen.

1.000 pk sterke Hellephant binnen no-time uitverkocht

Wie dacht dat er geen animo zou zijn voor de Mopar Hellephant van Dodge, mag zich bij deze achter de oren krabben. Na een initiรซle interesse van ruim 1.000 man was het al de verwachting dat het merk zijn nieuwe, belachelijk krachtige motorblok snel zou uitverkopen. Niemand had echter verwacht dat Dodge binnen twee dagen alle exemplaren van de Hellephant van de hand zou doen.

In reactie op een vraag van liefhebberswebsite Allpar laat Fiat Chrysler Autombiles weten dat Dodge inderdaad alle exemplaren van de Hellephant heeft uitverkocht. Volgens het concern had Dodge binnen 48 uur voldoende voorbestellingen binnen om de verkoop alweer op te doeken. Hoewel het niet exact bekend is hoeveel exemplaren Dodge precies zal maken, gaat het volgens de geruchten om ongeveer 100 stuks.

Het Hellephant-blok, dat in de Verenigde Staten 29.995 dollar kost, is een ware verademing voor Amerikaanse horsepower-junks. De zevenliter V8 met supercharger produceert namelijk 1.014 pk en 1.288 Nm, waardoor hij in allerhande muscle cars van pas kan komen. Overigens is hij bijzonder eenvoudig te plaatsen in zulke wagens. Volgens Dodge past hij in al zijn auto’s en off-roaders die na 1976 op de markt zijn gekomen.

Zij die ditmaal geen Hellephant op de kop hebben weten te tikken, hoeven niet te treuren. Wel moeten ze even wachten. Dodge is naar verluidt van plan om na deze eerste reeks in een later stadium met een tweede ronde op de proppen te komen.31 reacties

Zijn gewoon Bugatti Veyron waardes !!

Maak van je ouwe cheap ass Mopar een hypercar ..
@lincoln: leuk voor in je Pontiac Firebird met Veyron ombouw
@kennone:

Vind mijn Audi TT meer op een Veyron lijken dan .. tja .. alles wat geen Veyron is eigenlijk ..
@lincoln: zal er wel vreemd uitzien, dit blok overdwars onder je kap
@lincoln: het is pas een hypercar als ie ook hyper snelheden haalt en hyper snel stilstaat maar het begin is er.
@chriscross:

Easy .. hoeft ie alleen maar lichter te zijn ..
@lincoln: Gotta love Mopar ..
Leuk voor in je Gremlin of Pacer ๐Ÿ˜„
@gulli:

AMX Javelin ..
@lincoln: ja, die ene waar al een V8 in zat iig ๐Ÿ˜Š
@lincoln: https://i.redd.it/bc7kr73jb7n21.jpg
@dracae:

Yep ..
En met de conceptcar AMX/3 begrijp je helemaal niet meer waar het mis is gegaan met die toko ..
Thanks for plaatje posten ..
@dracae: ja, zeg. Dat is een ringbrothers product. Die gasten kunnen zelfs een 18 jaar oude Corolla liftback cool en begerenswaardig maken!
Echt een ruig blok
Iedereen wilde toch elektrisch rijden? Iedereen wilde toch de wereld redden? En dan krijgen we dit, een hellephant die uitverkocht is. Wie had dat gedacht?๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
@ghost: blijf je nou zo stom lullen ja? Krijg je het echt niet in je hoofd dat het leeuwendeel elektrisch gaat rijden i.v.m. andere voordelen van een elektrische aandrijflijn? Belastingvoorde, stilte, instant koppel etc. Niet zo dom blijven roepen, wordt nu een beetje beschamend.
@2wheeler: hap hap hap

Zeker de โ€œ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚โ€ niet gezien!

Fijne vrijdagavond moppersmurf! ๐Ÿ˜‚
@ghost: Ho Ho, in dit geval is het Moparsmurf ๐Ÿ˜ฌ
@2wheeler: welke debiel wil er nou liever stilte tijdens t auto rijden, ipv een brullende v8?!
@aquila2003: mensen die gewoon in alle rust naar hun bestemming willen rijden, lijkt mij soms ook wel fijn. Maakt dat mij nu een debiel?
@banaan7: nee, maar blijkbaar is niet heel de wereld zo gefixeerd met elektra bezig als Nederland en Europa.
@banaan7: daar ga je al: mensen die naar hun bestemming willen rijden…. Als ik mijn auto stap ‘rijd ik niet naar mijn bestemming’ ik geniet dan. Ik heb plezier, lol, rijden is een groot feest. Het maakt je inderdaad geen debiel, dat is wat te hard van mr. Een beetje saai, dat wel.
@aquila2003: ik. Aangezien ik minimaal 5 keer per week ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat na een dukke dag in de auto zit heb ik liever stilte. Als ik herrie en sensatie wil pak ik de motor wel in het weekend.
@2wheeler: milieuvervuiler!!!
@2wheeler: ach laten we eerlijk zijn, zo nadrukkelijk is het geluid van een verbrandingsmotor niet aanwezig in het interieur van de gemiddelde auto. Dan nog luister ik daar liever naar dan wind -en bandgeruis… Desalniettemin, als ik zakelijk moest leasen koos ik voor de portemonnee en dus een Model 3. Aangezien die optie er voor mij niet is vind ik het alsnog wel plezierig om naar mโ€™n V8 te luisteren die op de achtergrond roffelt. Vwb dat laatste heb je 110% gelijk, als ik lol wil stap ik wel op de motor. Autorijden is veelal een noodzakelijk kwaad, de laatste keer dat ik de auto gepakt heb voor een โ€˜lekker stukje rijdenโ€™ is toch alweer een maand geleden.
@racerx: helemaal eens met je. Dat verhaal van rust in de auto als men โ€˜s morgens of โ€˜s avonds naar of van het werk rijd is alleen maar een verzonnen excuus. Wel lullen over premium maar slechte bouwkwaliteit is dan ineens geen issue meer. Het is gewoon heel simpel, men vindt de auto financieel aantrekkelijk en het milieu maakt ze werkelijk geen ene fuck uit. Als alle autoโ€™s hetzelfde belast zouden worden als EVโ€™s dan zouden er heel veel zwaar gemotoriseerde uitvoeringen verkocht worden, een enkeling daargelaten.
Leuk voor in de Dodge Neon
Geen geld he voor zoveel vermogen, en het blijft nog gewoon heel ook. Wel nog ff een bak halen die het aankan.
De 6 speed handbak van Tremec schijnt een goede match te zijn.
Knal dat blok in een lease grijze Dodge Caliber SE met wieldoppen!
Zou toch gaaf zijn als Mercedes, VAG of BMW af en toe wat losse motoren zouden leveren op deze manier. Even je oude Audi a4 uit โ€˜99 voorzien van 1000pk ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).