11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Auteur: , 40 Reacties

"Hoor wie klopt daar kinderen..." krijgt een nieuwe betekenis door deze rammelbakken.

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Sinterklaas is afgelopen weekend met enige moeite toch ons land in weten te komen. De komende dagen raast hij met paard en cohorten door het land om de schoentjes van zoete kinderen te vullen. In de tussentijd maakt hij zich op voor het moment suprême: 5 december.

Natuurlijk is het eigenlijk een kinderfeest, maar aangezien volwassenen en masse uittrekken om bijna letterlijk te vechten voor het behoud van de traditie, vermoeden we dat ook zij nog graag een cadeau zouden krijgen op het gezellige avondje. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met leuke occasions van Autotrack.nl die voor relatief weinig geld op de kop getikt kunnen worden. De auto’s zijn aan te schaffen voor de prijs van een nieuwe Playstation 4, een bijbehorend online abonnement en een aantal spellen.

Peugeot 205 1.4 Génération, 350 euro
De eerste auto in de lijst is een fijne youngtimer uit Frankrijk, die door de verkoper van de hand wordt gedaan, omdat hij er simpelweg geen tijd meer voor heeft. Hoewel het een relatief luxe uitvoering betreft die goedkoop gereden kan worden, is er een waslijst aan zaken die nog gefixt moet worden.

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Chevrolet Beretta 2.2-L4 Coupe, 350 euro
Wie dacht dat er in deze lijst enkel Franse barrels te vinden zouden zijn, wordt snel met de neus op de feiten gedrukt. Dit is namelijk een heuse Chevrolet Beretta. Dankzij zijn voorwielaangedreven constructie en betrekkelijk zwakke viercilinder is het een vrij on-Amerikaanse auto. Dat gezegd hebbende, hij heeft het veld van “America’s Greatest Race” in 1990 aangevoerd als pace car van de Indianapolis 500, dus enige geloofwaardigheid heeft hij zeker. Dit exemplaar in het specifiek oogt vrij vers, maar heeft geen APK. Alleen voor de echte liefhebber, dus.

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Renault Megane Cabrio 1.6-16V SPORT, 390 euro
In de wintermaanden is het misschien niet de beste keuze om iemand een cabriolet cadeau te doen, maar aangezien dit exemplaar nog geen 400 piek kost, kun je de gok alsnog proberen te wagen. Wellicht kun je er iemand mee verblijden. Zorg er wel voor dat deze persoon slechtziend is of diepe zakken heeft, want die beschadigingen kunnen gemakkelijk in het verkeerde keelgat schieten.

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Renault Clio 1.6 RT, 395 euro
We beloven dat er later in deze lijst minder Franse opties terugkomen, maar deze Clio met zijn 1.6 benzinemotor moet je eigenlijk alleen al om zijn velgen aanschaffen. Hiermee kun je omstanders mooi afleiden van het angstaanjagende geluid dat de versnellingsbak in zijn vijfde verzet produceert.

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Ford Ka 1.3 Trend, 399 euro
Kijk, daar hebben we weer een Amerikaan. Voordeel aan dit cadeau is dat je er geen peut meer in hoeft te gooien, want de benzinetank zit nog voor driekwart vol! Nadeel is wel dat de ontvanger hem nog dezelfde maand zal moeten laten keuren, want de APK verloopt na december.

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Mercedes A-Klasse 140 Elegance, 400 euro
Waar de twee voorgaande compacte hatchbacks ieder puike velgensets hebben, komt deze eerste generatie A-Klasse met zijn roestige plaatwerk bijzonder treurig voor de dag. Heeft deze auto dan wél APK om het goed te maken? Nee, ook dat niet. Betalen voor de naam, dat is het gewoon. Bedankt, Mercedes.

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi First Edition, 450 euro
Dit cadeau is een stiekem geval. De auto oogt van buiten redelijk netjes, maar binnenin is het een drama van jewelste. Met name de bekleding is flink naar de hemel. Hetzelfde geldt voor de techniek onder de kap. De motor lekt schijnbaar olie alsof er geen morgen meer komt. Ook deze Mondeo is niet gekeurd.

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V IDE PRIVILÈGE, 499 euro
Hoewel deze ruime Renault Laguna niet is gekeurd, heeft hij voldoende zaken waardoor hij wel degelijk aantrekkelijk kan zijn. Airconditioning, cruise control, leer in het interieur en andere luxe opties maken hier bijvoorbeeld hun opwachting. Daartegenover staat wel dat de bumpers naar de maan zijn. Een ritje naar de sloop wordt dus vereist.

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Honda Civic 1.5i VTEC-E, 500 euro
“Loop of sloop,” zo schrijft de verkoper. Jawel, zelfs de eerste Japanner in deze lijst is niet gekeurd. Omdat er niet over specifieke gebreken wordt gesproken is het maar een onbetrouwbare boel, die enkel de moeite is dankzij het anderhalve liter V-TEC-blok voorin de auto. Nu maar hopen dat hij daadwerkelijk inkickt, yo.

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Suzuki Swift 1.3 Cabrio, 500 euro
Door te hoge reparatiekosten is deze schattige Swift cabriolet te koop gezet, maar gezien de punten waarop hij APK gekeurd moet worden, denken wij dat een liefhebber deze auto vrij eenvoudig moet kunnen redden, mits hij/zij voldoende euro’s op zak heeft. Inpakken, die handel!

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas

Saab 9-3 2.0T, 500 euro
De lekkende koppakking is een doorn in het oog van potentiële kopers. Toch kan deze 9-3 met zijn tweeliter turbomotor eventueel een goed cadeau zijn, zeker als de ontvanger in het dagelijks leven werkt als leraar, dokter of tandarts.

11 goedkope occasions die je cadeau kunt doen met Sinterklaas40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Komt er nog een lijstje MET apk van een halfjaar of meer? Want hiermee zadel je diegene die het cadeau krijgt alleen maar met de slooppremie sleepkosten op…
@peug206: Bij de sloop kun je er altijd wat voor krijgen, dus je afschrijving is minimaal. Het is geen advies om deze auto’s te kopen. @ikschrijfookoverautos heeft de onderkant van de markt eens belicht. Ik wil die Beretta trouwens, altijd een gaaf ding gevonden.
@willeme: 3 van de 4 heeft geen apk… ga dan naar een sloper toe, en betaal 500€ voor 1 met een nieuwe apk…
@peug206: Had je voor dit geld APK verwacht? 500 euro MET een nieuwe APK is bijna niet mogelijk. Er zit bijna altijd wel wat werk aan. Maar het is niet relevant. Het is meer een lijstje van de goedkoopste auto’s van Nederland, geen advies ;-).
@willeme: Fout! Het is zeker mogelijk, vorige week voor 200 euro een Mazda 323f uit 1996 met apk tot april 2019. Even op de brug gehad en een andere stabilisator stang van paar tientjes en er kan weer een nieuwe apk op.
Je moet er wel goed voor zoeken om zoiets te vinden. Maar ze zijn er wel degelijk. Autotrack is daarvoor niet de beste site. Verkoopgroepen op facebook heb je meer kans om iets “goeds” te vinden. Maar die sponsoren autoblog niet natuurlijk.
@kevindb: dat is geluk hebben. In principe is alles onder de 500 euro troep. Daar is natuurlijk een goede reden voor. Het is een auto van 500 euro. Daar mankeren dingen aan. Zeker bij een handelaar staat er in principe niets of je moet een uitzondering tegenkomen.

Verkoopgroepen is particulier via particulier. Nog onbetrouwbaarder dan een sjakie op de hoek.
@willeme: Ik heb toch al een aantal keren een auto voor minder dan 500 euro en minimaal een half jaar apk gekocht. Stuk voor stuk barrels waar van alles en nogwat aan mankeerde, maar ook allemaal gewoon in rijdende staat. Twee keer heb ik zelfs een dergelijke auto zonder reparaties door de apk gekregen (gewoon eerlijk, bij de kwikfit) en vervolgens opgepoetst met winst doorverkocht.
@lekbak: Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Maar in principe is het meeste behoorlijk rommel. Je moet er echt geluk bij hebben en goed uit je ogen kijken. Zeker als het relatief populair is, moet je oppassen. Maar jij hebt natuurlijk al wat verstand van auto’s en weet waar je allemaal op moet letten. De gemiddelde leek koopt in 9 van de 10 gevallen gewoon een hondenhok. Maar ja, wat wil je voor dat geld :-D APK, inkoop marge moet daarin zitten :-D
@willeme: Alles voor dat geld is rommel, maar er is best nog legaal rijdende rommel te krijgen. Stopt ie ermee of eindigt de apk dan stoot je hem door, neem je honderd euro verlies en koop je de volgende bak ellende.
@willeme: Mwah… Het kan best hoor. Mijn Vivio kostte € 400,-. Met APK. En inmiddels zonder extra kosten nog twee keer een APK erop gekregen. Start altijd, nauwelijks roest, verbruikt geen olie. Ik rijd ermee als een malloot en het ding gaat maar moet stuk.
@baardmijt: niet stuk. Hij moet niet stuk.
@peug206: 500,- is te veel. Heb al een paar keer onder de 100,- een auto met een 3 maanden of meer APK kunnen kopen. Zelfs een keer een Mitsubishi Colt voor 85,- met een vol jaar APK en serieus niet stuk te krijgen.
@willeme: Er zijn wel degelijk genoeg auto’s te vinden voor €500 met (nieuwe apk) ook op autotrack. Is alleen even zoeken.
@1audi1: Nee, je moet geluk hebben. In principe is alles troep. Soms rijdbaar, soms OK. Maar in principe heb je er ook de aanschafwaarde aan kosten aan. Onder de 500 is er echt niets. Dat is de reden dat ze 500 euro kosten ;-)
@peug206:
Hallo, Wakker Worden ! Je koopt voor dat geld nog niet eens een fatsoenlijke kinderfiets !
Of verwacht je :
– 6 maanden garantie
– setje kokos matjes
– gratis grote beurt
– 2 nieuwe voorbandjes
– poetsbeurt door Jerry Wax
– halfjaar lidmaatschap van de ANWB
– radio cassette recorder
– verwarmde voorstoelen
– achteruitrij camera
– geintegreerde dascam
@desjonnies: zekers niet. Wel bijvoorbeeld een 205 diesel met 3 ton op de teller en apk voor nog 5 maand…
@peug206:
Die is 22 jaar geleden bij me voor de deur total loss gereden een witte driedeurs met grijs kenteken, toen dingen nog mochten ..
@desjonnies: een cassettespeler verwacht ik nog wel ;)
De Laguna of de SAAB natuurlijk. Is er geen Volvo te krijgen voor dat geld trouwens?
@sketcher: 340 of 440 moet wel lukken
Die Ford Ka is net zo Amerikaans als elke willekeurige Opel van voor de tijd dat Peugeot het kocht. Als je in Europa ontwikkelde en geproduceerde Fords nog Amerikaans wilt noemen dan ben je de weg goed kwijt.
@fordnut:
Inderdaad.
Dit zijn geen cadeau’s. Dit zijn problemen waar je iemand mee opzadelt.
@berlinetta:

Ideaal voor je ex dus.
ach de Beretta. M’n vriendin weigerde er 15 jaar geleden in te stappen want te lelijk. Dus gebruikten we de cuore. Achteraf bezien had ze smaak
@arthur75: Is ze single?
@daihatsucuore: neen, met mij getrouwd zelfs. Ik zei toch dat ze smaak heeft.
@centric: Enkele redenen waarom ik naar Autoblog surf:

-Uitsluitend autoliefhebbende auteurs, duidelijk gepassioneerd.
-Dit alles met een gezond vleugje humor.
-Dagelijkse nieuwtjes over autoland.
-Educatieve artikels over techniek, occasions, specials met bijhorende geschiedenis, enz…
-Wekelijks op maat geschreven advies voor een aankoop van een andere wagen.
-Gratis!!


Nu jij…
@benvan: ik kom alleen voor de reaguursels van @Lincoln
Ik denk dat hier garantie nog wel belangrijk is.
Ik zou eerder voor een oude BMW e30 gaan
@bmw2coupeeigenaar: Die ga je echt niet vinden in enigszins rijdbare conditie voor 500 euro of daaronder. Jammer genoeg want het zijn inderdaad leuke auto’s. Achterwielaandrijving en relatief licht. Ford Sierra is ook leuk wat dat betreft maar inmiddels behoorlijk zeldzaam en ook hier stijgen de prijzen van.
Ellende gegarandeerd.
Thanks! Ik heb bepaald geen zin in een surprise maken voor m’n auto-minded zwager. Ik koop die Beretta wel als surprise en flikker het bierpakket op de achterbank. Gedichtje dr bij en kloar!
Lijkt mij eerder een lijst kanidaten voor de JYR
Madrid, 83 juni 2018.

Beste kin’dren zei de Sint
Ik geef jullie een goede hint,
Want als je met iets wilt blijven zitten,
koop dan iets waar an’dren vaak op vitten
ze zeggen er is altijd wel wat loos,
maar wat worden ze toch oud,
zo’n goeie ouwe trouwe Fansoos !
@desjonnies: Wij hebben een 206, hele nette met weinig km’s, dealer onderhouden, eerste eigenaar enzo. Heeft de vrouw zelf uitgekozen en gekocht. Eerlijk is eerlijk, het rijdt best lekker. Maar je blijft er aan knutselen. Na een week brak de peilstok af, dus olie eruit en gelukkig kwam die mee. Ff later vond de radio dat ze zelf maar moest zingen. Beide achterlicht units waren volledig gecorrodeerd met constant weigerende verlichting als gevolg. Het pookje van de raw heeft een eigen wil gekregen. En een uurtje geleden kreeg ik een appje dat ik volgende week als ik thuis ben iets aan de uitlaat mag doen, die valt er bijna onderuit. Het eerste wat misschien geld gaat kosten.

Ik vind het nog steeds geen miskoop. De vrouw is reuze trots op haar autootje (die ik heb mogen betalen en die gewoon op mijn naam staat). Maar als je alles moet laten doen zou ik ze zeker niet aanraden.
Had 11 goedkope auto’s verwacht die wel nog leuk of bijzonder zijn.
Dit lijkt meer een willekeurige opsomming van sloop autos zonder APK.
Dan heb ik het toch stukken beter gedaan: Fiat Panda uit ’91, 89.000 km gereden (NAP), origineel Nederlands, APK tot volgend jaar oktober, onderhoudsboekje helemaal afgevinkt inclusief rekeningen erbij. En dat voor €550. In 4 weken ruim 2000 kilometer erbij gezet, ga er nog cruisecontrol inbouwen, verwarming werkt als een tierelier. Heerlijk apparaat!
Een botsauto rijden is voor mij al genoeg. Twee is gewoon teveel!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).