12 jaar oude bestseller wordt eindelijk uit zijn lijden verlost

Auteur: , 14 Reacties

Goodbye, my friend!

Dodge Grand Caravan

De Dodge Grand Caravan is een auto in de categorie: verrek ja, die was er ook nog. In principe is het een briljante auto. Het is namelijk een ouderwetse MPV. Niet alleen qua layout en ruimte, maar ook que techniek.

In Europa zou dat betekenen dat de auto belast zou worden met 70.000 (ofzo) euro aan milieubelasting, maar in zijn natuurlijke habitat (de Verenigde Staten) is dat niet het geval. Daar is de Dodge Grand Caravan een waar koopje. Op dit moment is er een actie waardoor je voor minder dan 25.000 dollar in een Grand Caravan wegrijdt, met zeven stoelen, airco en een 283 pk sterke V6.

Dodge Grand Caravan '19

De huidige generatie (fabriekscode ‘RT’) loopt nu al mee sinds 2007. Er werd al langer gekeken om de MPV uit productie te nemen, maar er was nog altijd vraag naar. In 2015 zakte het aantal verkochte units onder de 100.000, maar tegenwoordig worden er zo’n 150.000 op jaarbasis van gebouwd en verkocht. Binnenkort schijnt het dan toch echt over en uit te zijn voor de evergreen, dat meldt Autonews Canada.

Dodge Grand Caravan '19

De Grand Caravan wordt namelijk in december 2019 uit productie genomen. Een productieperiode van 12 jaar is vrij zeldzaam tegenwoordig. De auto wordt vervangen door de Chrysler Voyager (afbeelding onder). Dat is in principe een kale uitvoering van de veel modernere Pacifica. Op het moment dat de Grand Caravan uit productie gaat, zal het modelgamma van Dodge slinken naar vier modellen: Challenger, Charger, Journey en Durango. De Dodge Grand Caravan is in Nederland heel kort leverbaar geweest als Lancia Grand Voyager. Er is zelfs een Volkswagen derivaat van geweest, de Routan.

Chrysler Voyager '2014 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
It was preordained that we should part ..
@lincoln: bring me the horizon .. Diep ..
@sirprize:

Als je Sergei A Esenin had geschreven ..

Dan hadden we nu zelfgenoegzaam onze pijp op kunnen steken en het plebs minachten die ons geen plusje geven ..
@lincoln: wie?
@sirprize:

Sir !!
No pipe for you ..

you peasant you ..
Blijft wel echt een pracht wagen en voor 25000 dollar. Echt spot goed koop je bent gek als je dat niet doet als gezin daar
@flik2punt0:

Yep ..
Daar waar een Dollar 3 euro waard is ..
@flik2punt0: probleem is dat ze daar diverse andere modellen hebben van de concurrentie die niet zo oud zijn
In Canada zie je hem op elke straathoek
Die Voyager ziet er ook knap uit op de foto.
Bon Voyager(r)
Ik heb eens nieuwsgierig gekeken op Marktplaats; jonge occasions (<2 jaar oud) doen 34-37 mille. Exemplaren van om en nabij de 10 jaar oud nog altijd zo'n 12-15 mille. Ik ken auto's die harder afschrijven.
dodge grand caravan
in Dodge
http://www.marktplaats.nl/link/search?query=dodge%20grand%20caravan&searchOnTitleAndDescription=false&categoryId=108&utm_source=android_social&utm_content=lrp&utm_medium=android_social&utm_campaign=socialbuttons
Dat krijg je met die FCA. Deze, de Callenger, Fiat 500, Guilietta en Mito, allemaal overjarige modellen.
Heb er 4500 km mee gereden door de states… kan me geen betere reispartner voorstellen. Juist dat onbehouwen slechte en foute amerikaanse karakter is geweldig! Zweven, deinen, zwabberen! Ik ben verliefd op dit model

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).