23-jarige maakt hole-in-one, wint BMW i8 Roadster

Auteur: , 28 Reacties

Soms is het best lucratief om talent te hebben.

In de wereld van sport staat er geregeld een dikke beloning op het halen van een bijzondere prestaties. Bij darts is dat vaak een geldprijs wanneer een leg in negen darts wordt uitgegooid en bij golf hebben ze de hole-in-one.

De 23-jarige Golfer Aaron Rai uit Groot-Brittanië maakte een hole-in-one. Dit was op de BMW International Open. Aangezien de Duitse autofabrikant sponsor is van het hele festijn, stond er een mooie prijs op het maken van een hole-in-one. Geen wasmachine of een televisie, maar een fonkelnieuwe oranje BMW i8 Roadster.

Door de jaren heen wisselt BMW van prijs als het gaat om een hole-in-one op het tournament. In 2012 won Andrew Marshall bijvoorbeeld een 640i Gran Coupé, in 2014 ging James Heath ervandoor met een i8 coupé en in 2015 won Richie Ramsay een M760Li xDrive. Van dit groepje is de i8 Roadster misschien wel de gaafste auto om te winnen, al zou ik ‘m persoonlijk lekker verkopen en ergens anders gaan shoppen van de opbrengst.



28 reacties

Sws liever een 760li x
Idd dat gedrocht zou ik gelijk verkopen
Ontzettend mooie auto en een technisch hoogstandje die i8. Maar toch mist hij net die “bite” waardoor ik persoonlijk eerder die M760iL zou willen winnen. Een V12 heeft voor mij meer magie. Daarnaast knalt die V12 sneller naar de 100km/u dan die i8.
@azuli: 0-100 is leuk maar bochten snelheid is leuker en daar maakt de I8 gehakt van de M760iL.
@kobus1967: precies, dat is de reden dat ik mijn M760 na een week alweer had ingeruild.
@kobus1967: Maar die i8 is ook helemaal geen bochtenridder. Dat is gewoon een snelle muesli-auto die er veel sneller uit ziet dan hij werkelijk is.
Volgende keer kledingadvies voor degene die de sleutel overhandigd?
@diablogt: *overhandigt

Duitsers maken geen grapjes.
@diablogt:

Dat je daarop let …
Hij wint eigenlijk twee auto’s. Een i8 die bijna bevalt van een 991.
https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s–f6DXYHB4–/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/i5uwhre6noylqeqxfkhb.jpg
@AutomotiveDesigner: once seen it can not be unseen
” Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken ”
Zo heurt het, je heurt blij te zijn met zo een fantastische prijs omdat je hem hebt gewonnen en het is not-done zo een prijs daarna te gelde te maken dat is gewooonweg niet netjes tegenover de gulle gever.
Ik vind het trouwens een schitterende auto om te zien.
@desjonnies: misschien is degene die hem verkoopt ook wel enorm blij met de prijs… die hij ervoor krijgt 😉
@desjonnies: meestal zitten bij zo’n prijs ook een document met kleine lettertjes waar in staat dat je de prijs niet binnen een x aantal maanden/jaren mag doorverkopen en je alle promo stickers er op moet laten zitten.
@ikleesookoverautos: idd, vorig seizoen won een door Mercedes gesponsorde speler ook een BMW 😆
Vind dit een redelijk briljante auto, qua materialen, concept en techniek. De kleur zou ik veranderen…
@deepep: mee eens, dit is niet de beste kleur voor de i8 wat voor de rest wel een hoogwaardige en erg mooie auto is.
Maar hoe zit het met de belastingdienst aldaar?
Hier in Nederland moet je hem wel verkopen om meteen de fiscus te kunnen betalen 😪
@por100: hoezo? Priussen zijn toch vrijgesteld?
@ghost: we hebben het hier niet over BPM, de fiscus is creatief als het om het innen van belasting gaat; dit is een prijs en bij winst mag je dus eerst even kansspeelbelasting gaan aftikken.
@justin1975: is volgens mij een schijntje vergeleken met BPM maar verder heb je idd helemaal gelijk.
@ghost: de kansspelbelasting bedraagt momenteel 30,1 % van de waarde van de gewonnen prijs, dus een schijntje zou ik het niet noemen……😉
Nu alleen nog even het stuur verhuizen naar de andere kant.
Allemaal leuk en aardig, maar dit is toch gewoon een pers-momentje?
Zo’n BMW i8 cabrio zet BMW in de lijsten voor ongeveer 130k euro’s; dan zitten alle vergoedingen voor de kartels er al bij (importeur & dealer); dus zeg dat BMW ongeveer 80k voor dat ding krijgt van de importeur.
Deze man wordt gewoon aangeboden om 80k op zijn rekening te schrijven; of een LHD BMW in ontvangst te nemen. Heeft ie verder weinig aan. Wieweet dat BMW Engeland; die daar ook een groot tournooi sponsoren wel een gedeelte van de prijs overneemt, als deze golfer er wat letter op laat staan.
Maar ik acht de kans erg klein dat deze jongen daadwerkelijk een i8 thuis zal hebben… als ie uberhaupt al eens thuis is.
@gregorius: als je 23 bent, prof Golfer en sponsoren zijn welkom, is gewoon in de i8 gaan rijden en zo een relatie te onderhouden met BMW wat mogelijk een sponsor kan worden misschien wel de investering waard.
Gelijk verkopen zou ik, en een gebruikte M4 halen ofzo, mot geen elektro auto,
Prachtige auto. Ik vermoed dat ik hem niet op de weg zou kunnen houden en hem dus ook verkopen. Om wel direct een Opel Speedster te kopen… ;-)
Ik zou hem direct verkopen

Over de waarde van de auto mag je gewoon gezellig belasting aftikken.
Gewoon inkomsten- of kansspelbelasting? Dat weet ik niet.

Dat is het nadeel van een dergelijke prijs. Een geldbedrag is al ten gelde en kan de belasting eenvoudig worden betaald (nog steeds niet leuk). Dit is een object en moet je zelf knaken hebben.

Rare blauwe enveloppenbrigade

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).