Michael van Gerwen won een vette auto [updated]

Auteur: , 37 Reacties

Maar of de Brabander er ook zo blij mee is...

Michael van Gerwen won een vette auto

Tijdens de afgelopen US Darts Masters in Las Vegas wist Michael van Gerwen beslag te leggen op de eindoverwinning. De prijs? 45.000 dollar en ook nog een leuke vierwieler. Zoals je verwacht van Amerikanen geen lullig spaardieseltje, maar een lekkere Ford Mustang!

Hoewel de Mustang met viercilinder EcoBoost prima kritieken krijgt heeft Van Gerwen de sleutels van een heuse ‘Stang met V8 gekregen. Hoe zo’n ding rijdt check je in onze rijtest óf je leest de gastbijdrage die een van onze lezers -die zelf een Mustang V8 heeft- schreef.

Ford Mustang

Klein puntje voor Mighty Mike: de BPM die nog effe over de Mustang mag worden afgetikt als de auto wordt ingevoerd. In Nederland betaal je voor een kale Mustang GT met handbak 119.560 euro, waarvan maar liefst 75.690 euro in de vorm van BPM rechtstreeks naar de fiscus gaat. De automaat is met een prijs van 112.110 euro en een BPM-bedrag à 67.140 euro wel een stukje goedkoper, gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen.

De kans is dus vrij groot dat Van Gerwen z’n prijzengeld + nog een extra bedrag kwijt is als hij de Mustang GT op gele platen wil krijgen. Maar geen nood! De darter rijdt al rond in een vette Audi A8 en had daarvoor een BMW X5 om mee van A naar B te cruisen.

Dank aan @panam1 voor het tippen!

UPDATE: Intussen heeft Van Gerwen aangegeven wat hij met z’n prijs doet. Meer daarover lees je HIER.37 reacties

Gewoon gelijk van de hand doen bij een dealer in Murica.
@donstil: iemand als verhuisgoed mee laten nemen ;)
Neem aan dat Ford of de organisatie voor de kosten opdraait. Zou vreemd zijn als je dat ding wint je bijvoorbeeld zelf de kosten voor verscheping moet betalen enzo..

Misschien krijgt ie wel een tegoedbon voor een Ford Mustang die ie dan bij z’n lokale Ford dealer kan inleveren….
@Rick-dos: Denk niet dat Ford ff 75k gaat lappen, wat nog meer is dan de auto zelf, omdat toevallig een Nederlander heeft gewonnen. Goeiemorgen!
@thomassnelweg: Als het om amateuristische kampioenschappen gaat zal dat inderdaad niet het geval zijn. Echter omdat dit professionele toernooien zijn waarbij dit soort prijzen eerder marketing is dan echt een prijs is dat niet zo vreemd om te denken.

Net zo vreemd als je denkt dat mijn redenering is het ook vreemd om als organisatie zo’n prijs beschikbaar te stellen terwijl je weet dat er allemaal internationale darters die jee vervolgens met problemen opzadelt. Denk niet dat die gasten daar op zitten te wachten.

Kan ook zijn dat de winnaar een geldbedrag krijgt equivalent aan de waarde van de Ford.
@rick-dos: Zo vreemd is dat anders niet. Het is vreemder om te denken dat het wel zo is verwacht ik.
Dat kan toch gewoon via een dealer in Nederland worden geregeld. Alsof je precies die ene auto die daar staat meteen meekrijgt. Denk het niet.
@mobieler: Dat ligt er maar net aan wie die auto weggeeft. Zit de fabriek daartussen zou er via de Nederlandse importeur nog wel wat te regelen vallen(in de vorm van een vier cilinder waarschijnlijk) Maar als de lokale Ford dealer aldaar een eigen voorraadauto (samen met andere sponsors) beschikbaar stelt kan ie dat wel vergeten lijkt mij. Ach.. verkoop je ‘m lekker daar.
Vette auto’s, past goed bij het postuur van deze “topsporter”.
@str8six: gooi jij maar een gemiddelde van 123 per 3 pijlen over 8 legs pas dan mag je zeggen dat dit geen topsport is!
@bmwfreak038: pijltjes gooien is überhaupt geen topsport maar kroeg vermaak.
Wij zijn gewoon knettergek met onze debiele heffingen, bezopen accijnzen en idioot hoge MRB.
@desjonnies: yep, en binnenkort komt daar nog km-heffing bovenop.
@yipikaye: je moet ook gewoon in je joggingbroek op de bank blijven liggen.. o wacht..
@yipikaye: Als de accijnzen van de brandstof gaan en de wegenbelasting wordt afgeschaft is dat n prima systeem!
@snorrewietskie: hahahahha, zal je ff uit je droom helpen. We wonen in Nederland.
@bouwvakkert: Ik weet t. T enige land ter wereld waar belasting over belasting geheven wordt.
@snorrewietskie: diegene die gelooft dat de accijnzen zullen verdwijnen geloven ook in Assepoester.
@desjonnies: dank u, eindelijk een zinnige reactie van iemand die het begrijpt.
@desjonnies: zo ontzettend gelijk heb je en dan hebben we nog steeds geen geld genoeg om de zorg, het onderwijs en de politie fatsoenlijk te regelen. Wat zijn wij als land toch financieel helemaal fout bezig.
De kat werd op het spek gebonden. Mooie bak zeg.
Mooie Mustang, is zelfs een California GT Special Edition !
Dit soort belasting is gewoonweg crimineel. Anderhalf keer de waarde van de auto in belasting. En dan is de importheffing en de BTW waarschijnlijk nog niet eens mee gerekend.
Vroeger las ik ooit eens dat in de Sovjet-unie dit formaat van belastingen werden geheven op import-auto’s en kon dat gewoonweg niet geloven.
@turbotoll: moeten ze maar leren om een emissietest te doorlopen.
@flutterby: ja want die test is véél belangrijker dan de praktijk natuurlijk!!!
@lekbak: Ja, want je moet de auto’s vergelijken en dat kan alleen door middel van een test in gelijke situatie. De enige gemaakte fout is dat ze aan de waarde wat uit deze test komt rollen daadwerkelijk miljarden gekoppeld zijn. Maar op basis van gewicht, aanschafprijs of motorinhoud is net zo fout.

Er is maar 1 eerlijk systeem en dat is een Europese basisprijs voor brandstof welke beïnvloed wordt door het nationale en regionale BNP.
Ford betaald hier gewoon de auto plus BPM voor invoering in het thuisland van de speler. Dit wordt met regelmaat bij tennis en golfspelers gedaan.
@djohnson: bizar.. dan win je 45000 cash maar krijg je er een auto twv 100k+ bij..

Volgende week dus een mooie rode Ford Mustang op autoscout
@lekkaah: vaak is het zo dat fabrikanten/importeurs hiervoor een verzekering afsluiten….
@djohnson: geinig zeg, eigenlijk heel logisch.
Thenx, weer wat geleerd
@djohnson: Natuurlijk, dacht Tubbs ook altijd.
@djohnson: Weet je het zeker? We vergelijkt hier 2 organisaties met meer dan ene miljard aan prijzengeld per jaar met een kroegbezigheid waar wonderbaarlijk genoeg waar een publiek zich vol zit te zuipen en “180” naar een willekeurige veel te dikke gozer op een podium zit te roepen.
@gregorius: met je eens, vaak staat er bijv voor een nine-darter een prijs ( auto of geld ) klaar… het moeten betalen van deze prijzen is vaak gedekt door een verzekering
@djohnson: betalen ze ook de inkomstenbelasting voor hem? Neem aan dat dit gewoon als inkomsten wordt gezien.
@flutterby: ligt uiteraard aan degene die de prijs beschikbaar stelt… nu is het wel zo dat de winnaar soms kan kiezen, of de prijs, of de vertegenwoordigende waarde van bijv de auto….
Past hij er überhaupt wel in?
Iets met gegeven paard en waar die te stallen… laat m lekker staan in de usa, ga daar op vakantie en je hebt daar een auto, of verhuur m in de tijd dat je m niet nodig hebt en geld nodig hebt als je pijltjes mis gooit… luxeprobleem.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).