3 voedselbezorgers bezorgen restaurant hoofdpijn

Auteur: , 48 Reacties

Vacatures incoming..

Pizza!

Voedselbezorgers op scooters en fietsen. Ze vliegen door de stad en nemen geregeld de verkeersregels met een korreltje zout. Een restaurant in de regio Zeeland / West Brabant zal vermoedelijk binnenkort op zoek gaan naar drie nieuwe bezorgers na een bizar weekend.

Afgelopen vrijdagavond werd het rijbewijs van een bezorger door de politie ingevorderd. Hij reed meer dan 50 km/u te hard en was dus de sigaar. Een dag later, op zaterdagavond, was het weer raak. Een andere bezorger reed ook als een malloot en werd gepakt. Met een snelheidsovertreding van 30 km/u mocht hij zijn roze pasje houden, maar werd er wel proces verbaal opgemaakt. Drie keer is scheepsrecht en gisteravond was het weer raak. Een derde bezorger werd door de politie in de kraag gevat. Er werd een fikse snelheidsovertreding geconstateerd. De bezorger bleek, net als zijn collega van de vrijdagavond, meer dan 50 km/u te hard hebben gereden. Het rijbewijs werd ingevorderd, aldus Team Verkeer Zeeland West Brabant op Twitter.

Hoewel één van de drie bezorgers nog beschikt over een rijbewijs, kan ik me voorstellen dat het restaurant ook deze persoon de zak gaat geven. Het is niet bekendgemaakt om welke eettent het gaat, maar als er ergens drie vacatures opduiken voor voedselbezorgers dan weet je nu waarom.48 reacties

In Den Haag hebben voedselbezorgers een aparte baan.

Alleen is het voor de rest van het verkeer onduidelijk welke ze deze keer nemen, de trambaan, de weg, het fietspad of de stoep.
@leefvrij: net als taxichauffeurs ; de 4e en 5e voorrangsvoertuigen
@kenner: Verschil is alleen dat taxichauffeurs vaak ook daadwerkelijk meer mogen dan de gemiddelde automobilist. Ontheffingen voor bus/trambanen of voetgangerszone centrum zijn niet ongewoon.
@audi18: en een gordelplicht is er ook niet. Maar aan de maximum snelheid moet elke taxichauffeur zich houden. Ook als deze “leeg” weer terug wil om snel in de rij aan te sluiten bij de taxi standplaats.
Ik vind deze jochies ook irritant, maar ik kan het me ook wel voorstellen. Je bent 18, net je rijbewijs en je mag een auto aftrappen die toch niet van jou is. Ik had waarschijnlijk hetzelfde gedaan. Die fietsjochies vind ik daarnaast vooral irritant, omdat je ze niet hoort aankomen en omdat ze over stoepen scheuren.
@berlinetta: die domino’s lui met elektrische fietsen… Of ze presteren t alsnog irritant langzaam te fietsen of scheuren idd zonder geluid te maken overal maar keihard doorheen.
Tja ze rijden erg alternatieve snelheden ja. Het is ook wel triest wat ze per bestelling verdienen. Begrijp dat je zo snel mogelijk de volgende wil bezorgen, maar bezorgers zijn zeer gevaarlijk in het verkeer. Bijna altijd van die volledig afgetrapte aygo/c1/106 hokken met overal krassen en deuken
50km/h te hard op een scooter… dus die dingen gaan 95 km/h ofzo? Zijn dat de scooters van de bezorgers zelf of van het restaurant? In het laatste geval moet de politie het restaurant eens ondervragen hoe en waarom die dingen zo hard kunnen i.p.v. de normale max. 45 km/h.
@venividivici: De berijder is verantwoordelijk.
@venividivici: Zal wel om auto’s gaan in dit geval, ondanks de opmerking over scooters en fietsen in de eerste alinea.
@granlusso: Ja vandaar ook mijn aanname dat het om scooters zou gaan. Maar zijn vast auto’s dan.
@venividivici: Zeeland he. Daar gaan ze niet met scooters. Meestal kleine autotjes. Afstanden zijn vrij ver daar.
@venividivici: Op het fiets/bromfietspad binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 30 kilometer per uur. ( bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersveiligheid/veilig-rijden-op-de-brommer ) dus een dikke 80 per uur ( en een beetje, wegens aftrek /correctie )

Maar wat @granlusso zegt: het gaat om auto’s. Die kunnen ook gewoon 80+ in een woonwijk ( waar meestal 30 km/h is toegestaan )
@postzegel: Dat zou bovendien betekenen dat die bezorgbrommers zwaar zijn opgevoerd. Ik kan me niet voorstellen dat die restaurants dat doen, want als er dan wat gebeurt is het bedrijf natuurlijk zwaar de sigaar. Bezorgscooters rijden als malloten, maar zelden harder dan 45 km/u.
@potver7: die kymco brommers van dominos lopen makkelijk 55/60 km/h sommige zelf nog harder.
Ik vind het eigenlijk ook bizar wat die kleine shoarma- en pizzatentjes vragen voor een bezorging. Nagenoeg niks.

Ik snap dat ze natuurlijk moeten concurreren met landelijke ketens zoals Domino’s en New York Pizza, maar ik persoonlijk zou er geen moeite mee hebben als de lokale shoarmaboer vijf euro meer vraagt voor de bezorging. Dat ‘gratis bezorging boven de 10 euro of binnen 5km hoeft ook niet wat mij betreft.

Dan is er meer garantie dat ze minder bezorgingen per uur hoeven te doen, waardoor ze hopelijk rustiger rijden en daardoor minder gevaarlijke capriolen uithalen. Want doorrijden kunnen ze, haha.
@granlusso: Ik laat ook wel eens wat bezorgen. Zoals gister, ik was naar Maastricht voor Interclassics. Als je in het noorden woont ben je wel even onderweg dus een pizza laten bezorgen toen ik thuis kwam.

Maar dat hele Domino’s en New York Pizza laat ik links liggen. Wat is dat smerige rotzooi. Dan betaal ik liever 5 euro meer voor een goede pizza van de Italiaan of Turk.
@viezefreddyw: De gunfactor ligt wat mij betreft ook meer bij de lokale tentjes. Wees loyaal, koop lokaal, zeggen ze wel eens ;)

Hoe was Interclassics? Helaas geen tijd gehad dit weekend.
@granlusso: Precies, zo denk ik er ook over bij de kleintjes.

Interclassics was weer mooi. Er staat altijd mooi spul tussen. Het enige nadeel is dus dat ik het vergelijk maak met de boel in Essen. Dat vind ik altijd net wat mooier en is ook een stuk groter. Maar wat ik daar vooral het gevoel heb is dat er een lekker sfeertje hangt. Lekker gemoedelijk, kletsen met de standhouders lukt daar voor mijn gevoel een stuk beter.

Maar het was wel de moeite waard.
@viezefreddyw: Ah mooi! Ja, die vergelijking herken ik wel. En ik kan bevestigen dat Interclassics Maastricht, wellicht door zijn kleinere opzet, ook wat meer een ‘ons kent ons-beurs’ is, wat het af en toe op een gezellige autoborrel doet lijken ;)
@viezefreddyw: maar dat is niet overal zo. Onze “turkse italiaan”, die bakt er niks van, wat een vette zooi. Dr. Oetker doet het veel beter, maar die is er dan ook op gepromoveerd.
@mashell: Elke stad heeft natuurlijk wel 1 of meerdere tenten die smerig rotzooi verkopen. Maar elke stad heeft ook wel 1 of meerdere tenten met goed eten voor een schappelijke prijs.
Wat een toewijding zeg, dat zie je nergens anders meer, de liefde voor het vak van voedselbezorger gaat erg ver. Dat ze hun rijbewijs op het spel zetten, allemaal om jou een warme hap te bezorgen.
Hier rijden er steeds meer bezorgscooters elektrisch of op de fiets. Dat scheelt in ieder geval een hoop herrie.
@fanboy: Daar schuilt dan ook juist weer een nieuw gevaar.
@berlinetta: Mwah, ze lijken ook wat verstandiger te rijden. En volgens mij zijn ze vaak (lager) begrensd.

En met die fietsers scheelt het sowieso.
Nee koud eten, daar zitten we met z’n allen op te wachten.
@jack_abarth: Nee een koude buurjongen, daar zitten we met z’n allen op te wachten.
@jack_abarth: Dat is wel heel extreem meteen.
@jack_abarth: Daarom bak ik m’n pizza’s ook gewoon zelf… Is nog véél lekkerder ook!
Kijk ze hier allemaal commentaar leveren… totdat de pizza koud word afgeleverd dan zijn jullie zeker ook de eerste die commentaar leveren… huilie huilie
Raar dat het rijgedrag niet bijgehouden wordt.
Bij mijn oude bijbaantje zat er oa een gyroscoop in de navi die dus (afwijkende) g-krachten registreerde
@m-tfsi:

Was dat bij een Griek, die gyroscoop?
@jack_abarth: Hahahahaha hij is goed !!! :P
@jack_abarth: hulde!
@m-tfsi: denkje dat een eigenaar van een pizzaria wilt dat zijn courier langzaam rijd?
@mab: True that daar zit ook een kern van waarheid in haha. Ik had toentertijd geen bezorg functie.
@mab: de eigenaar zal wel willen dat er geen klachten over z’n bezorgers binnenkomen en er geen schade gereden met zijn voertuigen wordt. Dus binnen de verkeersregels blijven is iets wat een slimme eigenaar wel van zijn bezorger verlangt.
@mashell: tenzij je gewoon geen reclame op je auto/scooter plakt. Dan ook geen negatieve reclame. Zie je veel in de randstad
Ik ben zelf ook bezorger, en ik erger mij vaak aan de andere ketens.. sommige rijden echt alsof ze op het circuit zitten.. ben toevallig ook 1x een agent tegengekomen die zei dat wij tenminste wel normaal reden..
@spotcrewda: je kan best hard rijden maar dan moet je wel uitkijken en niet vol gas rijden als je in de buurt van een school, park, centrum en andere drukke plekken komt.
Duidelijk een fastfood keten.
Zowiezo de bezorgers ansich misdragen zich te pas en te onpas in het algemeen of het nou per auto of per scooter is.
Maar meneer de agent, ze noemen het toch niet voor niets “fast food”?
Het zijn zo een beetje boefjes he, de heren pizza piloten.
Ik wilde vroeger ook altijd pizzacoureur worden, totdat bleek dat het daadwerkelijk als koerier werd geschreven..
oninteressant lulverhaal
Krijg je ervan als je binnen een uur je eten gegarandeerd bij de klant wil hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).