Nieuwe Ford Mustang Bullitt is een schitterend eerbetoon

Auteur: , 21 Reacties

We're back baby!

Voordat de Detroit Auto Show van start ging, hing het al enigszins in de lucht dat Ford het toneel zou gebruiken om hun allernieuwste Ford Mustang te voorzien van de Bullitt-behandeling. Ofwel, grijp de meest recente Mustang die je kunt vinden bij de haren en tover hem om tot een hedendaagse versie van een van s’werelds meest iconische auto’s die het witte doek ooit heeft mogen strelen. Met wat hulp van Steve McQueen’s kleindochter Molly werd de auto gisterenavond onthuld.

De nieuwe Bullitt is gebaseerd op het 2019 model van de Mustang GT. In die zin is het dus eigenlijk geen daadwerkelijk 50-jarig jubileummodel, omdat de oorspronkelijke auto uit 1968 stamt. Gekke Amerikanen ook altijd. De mierenneukerij even achterwege gelaten, de Bullitt deelt zijn motor om die reden met de nieuwste Mustang GT. Oftewel, een dikke 5-liter V8 die goed is voor 450 pk. Uiteraard kan een dergelijk eerbetoon aan de film niet zomaar met dezelfde specificaties bestaan, dus krikten ze het vermogen op tot ‘tenminste’ 475 pk en 570 Nm aan koppel. De auto kreeg o.a. luchtlinlaten van de Shelby GT350 en een actief uitlaatsysteem voor beter en bruter geluid.

De Bullitt krijgt de beschikking over twee kleuren; naast de originele Dark Highland Green kunnen kopers opteren voor Shadow Black. Binnenin is er de keuze uit drie verschillende interieurpakketten die ieder hun eigen stempel weten te drukken. Waar het ene pakket de focus legt op meer elektronica als navigatie en een beter geluidssysteem, geven andere opties als zwart-groene Recaro stoelen juist een sportiever gevoel.

Uiteraard zijn ze de gimmicks niet vergeten, dus krijg je ook nog de keuze uit een Bullitt stuur, inclusief vizier. De biljartbal op de pookknop van de handgeschakelde bak is standaard. Overigens zijn ook de Ford Premium en Performance pakketten standaard.

De Mustang komt deze zomer op de markt. Fun fact: de originele auto is gevonden en toegevoegd aan het National Historic Vehicle Register en zal later dit jaar opduiken in een documentaire, genaamd: “Little Pieces: The Untold Story of the Bullitt Mustang.21 reacties

Ondanks dat ik niet Amerika minded ben en geen echte fan van de daar geproduceerde auto’s vind ik dit toch wel een bijzonder mooie en gave bak! Mooi groen is niet lelijk en de prestaties zijn natuurlijk meer dan prima!
Te dik! Die wil ik wel. Nieuwe mustang is best gaaf zoals ik hem hier zie.
Dat groen staat m wel erg goed, het dashboard is wel erg druk met een beetje te veel knoppen
Vind de nieuwe neus niet mooi, veel te anoniem. Jammer.
@e34m5touring: Eens. Vond de vorige een stuk knapper en agressiever ogen.
Van de oude hebben ze een crossover gemaakt? Wat staat dat ding hoog op de wielen zeg.
Sinds de Mustang zijn facelift heeft gehad, vind ik er niks meer aan. De vorige was juist zo mooi.
Waarom wordt er nergens vermeld dat tegelijker tijd met deze auto, de originele bullit mustang na jaren verstopt te zijn geweest onthuld is? Dat is een veel intresanter verhaal dan dat ford een nieuwe bullit mustang heeft gemaakt.
@carfreakjim: Had je de laatste alinea gelezen?
@ikschrijfookoverautos: Ik zie het nu ja, maar blijf erbij dat het een veel intresanter verhaal is, te intressant om maar een alinea over te schrijven.
Die kleur! Mag dan van Audi gejat zijn het is super mooi.
@dutchdriftking: Die kleur zat ook al op de 2001 Mustang Bullit edition. En op de originele ook. Dus ik vrees dat het met Audi weinig te maken heeft.
@E34M5Touring: lijkt enorm op Verdant green pearl uit de Audi Exclusive serie. Maar wellicht heeft Audi de kleur wel gejat.
@dutchdriftking: Weet je, alles is inmiddels ook wel een keer gedaan. Zou zo maar kunnen dat de tinten nauwelijks verschillen hoor. Maar vermoed dat Ford deze keer net eerder was.
Komt ‘ie naar Europa?
Gaaf hoor! Als ik dan toch een Mustang zou moeten bestellen, dan graag deze nieuwe Bullitt
Ik herken in de voorkant een dodge charger
Dikkie dik zeg!
Leuk die remake! Al blijft de originele mooier
Ik vind die achterkant wel een beetje hoog hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).