4 jaar cel geeist tegen drankrijder Lutten

Auteur: , 31 Reacties

Gistermiddag eiste het OM voor de rechtbank in Zwolle 4 jaar celstraf tegen Gerrit G., die eerder dit jaar in dronken toestand een pasgeboren baby doodreed.

Alcohol

Bij het fatale ongeluk schepte de 51-jarige man ook de vader van baby Milan, die zwaargewond raakte. Zelf dacht hij een container geraakt te hebben en reed door. Onderzoek wees uit dat hij ten tijde van de aanrijding ongeveer 1,5 promille in zijn bloed gehad moet hebben.

Naast de 4 jaar cel werd ook een rijontzegging van 5 jaar geeist, maar we weten allemaal hoeveel draaideuralcomobilisten zich van rijontzeggingen aantrekken. Gerrit G. is 9 keer eerder aangehouden voor rijden onder invloed, wat tot 7 veroordelingen leidde. Gek genoeg had hij ten tijde van het fatale ongeluk slechts een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid.

De rechter zal op een later tijdstip uitspraak doen in de zaak, die met argusogen gevolgd wordt door met name mensen die een hardere aanpak van drankrijders propageren, zoals VVD-kamerlid Barbara Visser.

UPDATE: de maan krijgt 4 jaar cel, hier meer!31 reacties

Al 7 keer eerder veroordeeld? Waarom krijgt zo’n persoon uberhaupt z’n rijbewijs steeds terug?
@Alfarobert: Omdat een ingetrokken rijbewijs de man helemaal niet hindert in het autorijden. Het intrekken van het rijbewijs is dan ook een nutteloze schijnmaatregel tegen dit soort fuguren. Ik vraag me meer af waarom deze man niet met dwangverpleging naar een afkickkliniek gestuurd is?
@mashell: ik zeg lijfstraffen op de man uitvoeren.

Beter een keer lijfstraffen uitvoeren dan dat hij mensen doodrijd.
@mashell: als hij 4 jaar moet zitten, zit hij min of meer in een afkick kliniek
Soms, heel soms, ben ik voor de doodstraf..
@burgerbak: gewoon loslaten in een gevangenis lijkt me een beter idee…. denk dat de Bubba’s in ons gevang wel raad weten met “baby moordenaars” ( want dat is het in mijn ogen )
wat een hufter
@burgerbak: helemaal mee eens. Ik heb zelf een dochtertje van 10 maanden en als daar door zo’n debiel wat mee zou gebeuren sta ik niet voor mezelf in. Dan is die persoon beter af met de doodstraf…….
4jaar opsluiten en verplicht afkicken en dan heel misschien wordt het ooit nog wat maar deze vent Is zo hopeloos dat we misschien moeten concluderen dat hij nooit meer de straat op kan. Hekje, medicijnen en kasplant tot hij dood gaat.. Het is niet ideaal maar wat een hopeloos geval…
Verplicht medicijnen laten nemen dat hij in het vervolg bij 0,5 promille of meer het loodje legt.
@Original_Arnoud: zulke mensen zouden nooit weer een druppel alcohol aan moeten raken. Dood hoeft niet direct maar bij 0,2 promille buiten westen raken lijkt me wel wat ja.
@Original_Arnoud: Het eerste wat me dan te binnen schiet is het toedienen van GHB, maar daar gaat de samenleving niet echt op vooruit 😂
Gerrit kon zich vast niet beroepen op discriminatie ..
Deze man is niet meer te redden. Een hopeloos geval. Ongelooflijk ook dat hij al 9 (!!) keer is aangehouden voor rijden onder invloed en al die keren niet is vervolgd in plaats van 7 keer. Dit is blijkbaar een man die nooit leert van zijn fouten. 4 jaar is dan ook veel te kort. Levenslang vast zitten, een uurtje per dag naar buiten, maar voor de rest van zijn leven binnen blijven. In de maatschappij is geen plek voor dit soort mensen.
@viezefreddyw: weet je, deze kerel is al 9 keer aangehouden met te veel alcohol op. Kun je nagaan hoe vaak hij dronken achter het stuur zit en niet aangehouden is :(
@bonyuri: Het is heel treurig inderdaad.
@viezefreddyw: idd. als je al 9 keer bent aangehouden voor drank. moet je je afvragen hoe vaak hij wel niet met alcohol heeft gereden. Ik zie bijna nooit politie op straat…
@redneckdarian: Ik weet niet waar jij woont, maar in omgeving Rotterdam en omstreken zie ik zat blauw op straat..
@viezefreddyw: De altijd mooie veluwe! In Putten
@redneckdarian: Tja, dan snap ik je…
@sir_smokalot: Het ongeluk was in het dorp Lutten, nabij Slagharen in de gemeente Hardenberg. Dus niet in ‘de Lutten’. Er is wel een dorp dat De Lutte (met hoofdletter ‘D’ en zonder ‘n’ op het eind), maar dat ligt in de gemeente Losser, nabij Enschede en dat is dus een ander dorp, dat hier niks mee te maken heeft…
Een verspreking die kennelijk in mijn brein ingebrand is. Ik kom zelf op een steenworp bij de Lutte vandaan, dus zou het moeten weten. Toch heb ik de twee onbewust gecombineerd. Dank voor het erop wijzen.
Als je beesten een spuitje mag geven als er geen uitzicht op verbetering is, dan mag dat bij zo’n soort beest toch ook? Dat is een stuk efficiënter en beter voor iedereen..
@wimbers: Efficiënter kun je wel zeggen idd, moet je nagaan wat deze man bij elkaar ons als maatschappij heeft gekost aan politie, OM, rechters en nu dus ook ziektekosten/begrafeniskosten van andere mensen. Naast het feit en belangrijkste feit de emotionele littekens bij de slachtoffers, zou deze man ons zomaar een bedrag in de tonnen gekost hebben.
Al 7 keer veroordeeld? Afschieten die vent. Niet normaal dat dat soort volk in Nederland op de openbare weg mag rijden.
@dutchdriftking: Inderdaad. En goed pijn laten lijden. Wat een mafkees.
Sommige mensen….
Voor de meest lullige overtredingen boetes waardoor alleenstaande bijstandsmoeders de komende 5 jaar geen nieuwe schoenen meer kunnen kopen voor hun kinderen, en dan dit.

Ik snap niets van deze strafmaat!
hier snap ik dus niks van.. dit vind ik een passende straf:

http://www.nu.nl/binnenland/4127133/eist-3-jaar-cel-hockeytrainer-meisjes-filmde.html

maar een baby doodrijden is maar 1 jaar meer waard?
Ik ben benieuwd naar de uitspraak. Die ligt vaak lager als de eis.
De ouders van de overleden baby mogen deze man aanrijden!
een ongeluk kan ieder overkomen maar met drank achter het stuur verlies je al je rechten in mijn optiek!
1e keer, boete, tijdje rijbewijs kwijt
2e keer, schokkende boete, rijbewijs definitief kwijt, na vijf jaar mag je weer lessen.
Rijden als het rijbewijs is ingenomen, gelijk een jaar celstraf, snel recht, 1 telefoontje, schat ik zit vast tot over een jaar.
Rijden als het rijbewijs is ingenomen en met drank op, 3 jaar cel en algeheel verbod op het nuttigen van alcohol in die cel. Snelrecht, dus direct zitten, niet eerst naar huis.
Rechten worden niet geschonden want vanuit de cel mag je heus in hoger beroep maar maak de wet zo dat als het feit bewezen is dan is de straf zwart-wit.
Maak je brokken met alcohol op, geen gewonden dan idem als 2e keer, bij gewonden celstraf, bij doden lange celstraf.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).